Hypotheek oversluiten
Geld Vrijmaken

Besparen op je zorgverzekering

Kan je geld besparen op je zorgverzekering?

Ja, je kan geld besparen op je zorgverzekering om geld vrij te maken. Ieder jaar heb je de kans om je zorgverzekering aan te passen en ook om van zorgverzekeraar te veranderen. Er zijn enkele manieren waarop je geld kan besparen op je zorgverzekering. Door bijvoorbeeld alleen maar zorg te verzekeren waar je gebruik van gaat maken, jezelf af te vragen of je de aanvullende verzekering echt nodig hebt en nog meer. Je kan dus zeker geld besparen op je zorgverzekering.

Bespaartips voor je zorgverzekering

In de laatste twee maanden van het jaar stuurt de verzekeraar jou de verzekering voor het volgend jaar toe. Maar voor het nieuwe jaar kies je nog steeds zelf waar je de zorgverzekering afsluit. Het vergelijken van zorgverzekeringen is relatief eenvoudig.

  • Tip #1: Verzeker alleen zorg waar je gebruik van gaat maken – Het probleem is dat je juist niet weet waar je medische kosten voor moet maken, maar er zijn veel dekkingen waar je zeker geen gebruik van gaat maken. Bijvoorbeeld van alternatieve geneeswijzen maak je geen gebruik als je er niet in gelooft. Een man hoeft bijvoorbeeld geen uitgebreide dekking voor zwangerschappen en bevallingen. En als je een kunstgebit hebt heeft een tandartsverzekering geen zin.
  • Tip #2: Heb je een aanvullende zorgverzekering echt nodig? – De belangrijkste zorg zit in de wettelijk verplichte basisverzekering. Maak je nooit medische kosten? Mogelijk kun je de aanvullende zorgverzekering de deur uit gooien. Die paar tientjes in de maand kun je beter in de zak houden.
  • Tip #3: Vertrouw niet blind op een collectieve zorgverzekering – De meeste Nederlanders zijn verzekerd in een collectief contract via de gemeente, de werkgever of een ledenorganisatie. Het collectief verzekeren geeft recht op een korting, maar de meeste mensen weten niet dat ze eigenlijk veel te veel betalen. Het kortingspercentage wekt de illusie van goedkoop, maar in de praktijk valt het vaak anders uit.

Hier vergelijk je de zorgverzekering premies snel en eenvoudig.

Vragen over besparen op je zorgverzekering?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden