Hypotheek oversluiten
Geld Vrijmaken

Besparen op semi-vaste lasten

Kan je geld besparen op je semi-vaste lasten?

Ja, je kan geld besparen op semi-vaste lasten om geld vrij te maken. Wat wij onder semi-vaste lasten verstaan zijn kosten die je wel maandelijks maakt, maar niet als vaste last kan tellen zoals tanken, boodschappen enzovoort. Je kan zeker geld besparen op je semi-vaste lasten op verschillende manieren. Goedkopere merken kopen, een tankpas, en nog meer!

Besparen op tanken

Deze uitgaven lijken ongrijpbaar. Je rijdt ergens en je moet tanken, dus ga je naar het dichtstbijzijnde tankstation, maar flink besparen is mogelijk hoor. Dat doe je met de gratis tankpas van United Consumers. Met de tankpas krijg je korting bij iedere tankbeurt. De besparing is maar liefst 6 cent per liter. Dit is de besparing ten opzichte van de landelijke adviesprijs. Daar blijft het niet bij, want je kunt ook nog sparen voor aantrekkelijke cadeaus. Maar houd er ook rekening mee dat de prijsverschillen tussen verschillende tankstations groot zijn. Via de website Brandstof-zoeker.nl kun je zoeken naar het goedkoopste tankstation. Besparen is leuk, maar je gaat er natuurlijk niet kilometers voor omrijden.

Besparen op je boodschappen

De boodschappen zijn een zware financiƫle last. Hierop besparen is eenvoudig. Je koopt alleen wat strikt noodzakelijk is, maar zo werkt het niet in de praktijk. Toch hebben we een aantal tips voor je waarmee je bespaart op de kosten en toch niet hoeft te beknibbelen.

  • Ga altijd boodschappen doen met een boodschappenlijstje. Zo verklein je de kans op impulsaankopen.
  • Betaal met cash geld. Zo ervaar je beter wat je uitgeeft.
  • Probeer eens een goedkoper huismerk. De besparing is klein, maar veel kleine besparingen maken grote besparingen.
  • Laat je niet lokken door spaaracties. Deze zijn vooral lucratief voor de winkeliers.
  • Pluis de folders thuis al uit. Vaak staan er mooie lokkertjes in.

Vragen over besparen op semi-vaste lasten?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden