Hypotheek oversluiten
Boot Financieren Waarvoor kan ik lenen?

Geld lenen voor boot

Kan je geld lenen voor een boot?

Je kan geld lenen voor een boot door een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Ook kun je je overwaarde opnemen om geld vrij te maken voor een boot. Je kan ook een boot op afbetaling kopen. Meestal is een persoonlijke lening het meest voordelig.

Geld lenen voor boot

Droom je er ook van om in het weekend lekker met je eigen boot een stukje te gaan varen? Of denk je er aan om een boot aan te schaffen en ermee op vakantie te gaan of zelfs verre reizen mee te maken? Een boot aanschaffen is niet zomaar een aankoop. De prijs kan al gauw flink oplopen. Hierdoor is het voor veel mensen vaak niet mogelijk zelf een boot te kopen. Betekent dit dan dat het niet mogelijk is om een boot aan te schaffen? Nee. Er bestaan veel manieren om geld te lenen voor je boot, waardoor je toch je boot kan financieren.

Op onze boot financieren pagina kan je alle informatie vinden met betrekking tot het financieren van een boot. Van diepgaande artikelen van bootfinancieringsopties tot hoe je kan berekenen hoeveel geld je voor je boot kan lenen. Op deze pagina gaan we in op alle manieren waarop je geld kan lenen voor een boot.

Geld Lenen Voor Boot

Opties om geld te lenen voor een boot

Als je geld wilt lenen voor een boot zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder leggen we, beknopt, alle 6 mogelijkheden uit om geld lenen voor een boot.

1. Geld lenen voor boot met een persoonlijke lening

Wanneer je geld leent voor een boot met een persoonlijke lening krijg je het geleende bedrag in zijn geheel op je rekening. Je betaalt hierna een vast bedrag aan aflossing en rente terug. Je weet dus precies wanneer je lening is afgelost en ook weet je van tevoren het totaalbedrag van je lening. Lees hier meer over geld lenen voor een boot met een persoonlijke lening.

2. Geld lenen voor boot met een doorlopend krediet

Wanneer je geld leent voor een boot met een doorlopend krediet heb je een maximaal krediet dat kan worden opgenomen. Pas wanneer er is afgelost kan je weer opnemen. Je kan dus geld opnemen, tot de max, wanneer het jou uitkomt. Deze vorm kan aantrekkelijk zijn als je de kosten niet weet, wanneer je jouw boot wil verbouwen of voor langere tijd met je boot gaat reizen. Lees hier meer over geld lenen voor een boot met een doorlopend krediet

3. Geld lenen voor boot met je huidige hypotheek

Geld lenen voor een boot met je huidige hypotheek is de meest interessante leen optie. Dit is namelijk verreweg het goedkoopste én biedt het meeste fiscale voordeel. Dit kan echter alleen als je een huis bezit met overwaarde óf je hebt al (veel) van je hypotheek afgelost. Hiermee kan je je bestaande hypotheek ophogen, waardoor je geld kan lenen voor een boot bij de hypotheekverstrekker. Dit is de goedkoopste optie om geld te lenen voor een boot. Lees op deze pagina meer over geld lenen voor een boot met je huidige hypotheek.

4. Geld lenen voor boot met een nieuwe hypotheek

Wanneer je geld leent voor een boot met een nieuwe hypotheek spreken we over een speciale scheepshypotheek. Scheepshypotheken zijn zeldzaam tegenwoordig, aangezien niet veel banken ze nog aanbieden. Dit is vrij logisch aangezien een boot eerder in waarde daalt dan stijgt, zeker in opzichte van een huis. Lees hier alles over geld lenen voor een boot met een scheepshypotheek.

5. Geld lenen voor boot door middel van koop op afbetaling of huurkoop

Het is mogelijk om geld te lenen voor een boot door de boot te kopen op afbetaling, ook wel huurkoop genoemd. Deze vorm is echter het minst aantrekkelijkst omdat hij 1) de aller duurste vorm is om geld te lenen voor een boot en 2) er nadelige regels aan kunnen kleven waardoor je niet officieel de eigenaar bent van de boot. Doordat deze manier van geld lenen voor je boot nadelig is voor jou als consument gaan we hier verder niet op in.

6. Geld lenen voor boot door middel van financial lease / zakelijk financieren

De laatste manier om geld te lenen voor een boot is financial lease. Financial lease is echter alleen mogelijk voor zelfstandigen. Het voordeel van deze manier van geld lenen voor je boot is de investeringsaftrek en de fiscale aftrekbaarheid. Lees op deze pagina alles over geld lenen voor je boot middels financial lease.

Stappenplan geld lenen voor boot

  • Lees je in op onze complete boot financieren pagina
  • Onderzoek welke optie het best bij je past om geld te lenen voor een boot
  • Wil je onderzoeken of je geld kan lenen voor je boot via je hypotheek? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan
  • Wil je onderzoeken of je geld kan lenen voor je boot via een normale lening? Bereken dan middels onderstaande tool wat je kan lenen!
  • Vraag vervolgens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om je mogelijkheden te bespreken met een financieel adviseur. Je kan natuurlijk ook een gratis offerte aanvragen als je liever geen advies wil.
  • De adviseur en jij ronden de lening voor je boot af, waarschijnlijk hoef jij alleen wat documenten aan te leveren. De adviseur doet de rest!
  • Jij kan genieten van je nieuwe boot! Gefeliciteerd!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Vragen over geld lenen voor een boot?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden