Overwaarde inzetten voor een forse maandlastenverlaging

Redactie Oversluiten.nl – Leestijd 5 min – Laatste update: 10-10-2022

Anneke woont in Almere, maar is een groot deel van haar leven in Duitsland, waar haar vriend woont. Het gesprek met de redactie van Oversluiten.nl doet Anneke ook vanuit Duitsland. In Almere heeft Anneke een koophuis, maar doordat ze veel in Duitsland is twijfelde Anneke of ze haar huis wel moest houden.

“Destijds heb ik een hypotheek gepakt die ik toen prettig vond. Later ben ik verder gaan kijken door veranderingen met levensverzekeringen etc, toen ben ik via Facebook bij Oversluiten.nl terecht gekomen” aldus Anneke.

Anneke kreeg contact met Erik van Haaster, hypotheek adviseur bij Oversluiten.nl. Na dit contactmoment is er meteen een vrijblijvend adviesgesprek ingepland. Erik heeft volgens Anneke direct laten weten hoe Oversluiten.nl te werk gaat: Vrijblijvend, gratis en risicoloos. Hierover zegt Anneke ook: “Erik zei gelijk het is no cure no pay, hij was daar heel duidelijk in. Hij zei ik ga vrijblijvend voor je kijken wat ik kan betekenen”.

De hypotheekzaak van Anneke was een complexe situatie door haar 3 BKR meldingen. Hierdoor hebben er meerdere adviseurs aan Annekes zaak gewerkt, waaronder Erik Vleeshouwers. De complexe situatie gaf Anneke stress, maar Erik Vleeshouwers had vertrouwen dat ze de zaak rond konden krijgen. Anneke: “Ik vond deze periode zeer stressvol door de complexe situatie en ik wist niet of het allemaal ging lukken. Erik Vleeshouwers heeft mij hierin goed begeleidt en bleef zijn vertrouwen uitspreken dat hij de zaak rond ging krijgen”.

Anneke had drie leningen openstaan. Bovendien had Anneke ook een verouderde levenhypotheek, die haar veel heeft gekost, maar weinig heeft opgeleverd. Uiteindelijk is het de adviseurs van Oversluiten.nl gelukt om Annekes leningen op te nemen in haar hypotheek en Anneke ook een verbeterde hypotheek te geven. Anneke zegt hier het volgende over: “We hadden veel uitdagingen en ze hebben woord gehouden. Netjes afgehandeld. Ook Colin van de krediet afdeling heeft ontzettend geholpen”.

Zoals de gemiddelde woningbezitter had Anneke een hoge overwaarde op haar woning. Anneke heeft haar overwaarde gebruikt om haar leningen op te nemen in haar hypotheek. Anneke bespaard nu per maand € 437,- op haar hypotheeklasten. Bovendien ruilt ze haar verouderde levenhypotheek in voor een annuïteitenhypotheek, waarmee Anneke direct gaat aflossen op haar hypotheekschuld. Met haar levenhypotheek was dat nauwelijks het geval, aangezien de grootste kosten bestaan uit premie voor de bank.

“Ze hebben het perfect opgelost. Ik zal jullie zeker aanbevelen, dat sowieso. Ik was toen heel blij met wat ze voor mij hadden gedaan en dat ben ik nu nog steeds”.

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden