Hypotheek oversluiten
Hypotheek Afsluiten Hypotheken

Hypotheek afsluiten

Ga je binnenkort verhuizen? Dan is het zaak dat je een hypotheek afsluit. In dit artikel voorzien we je van alle informatie die komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek!

Moet ik een nieuwe hypotheek afsluiten?

Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen moet je een hypotheek afsluiten. Echter, wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning kan het voordeliger zijn om je hypotheek mee te nemen of te verhogen. Wat voordeliger is, is per geval anders, maar dit zoeken we graag vrijblijvend voor je uit!

Wat is de maximale hoogte van mijn hypotheek?

Je kunt bovenstaande berekentool gebruiken om erachter te komen hoeveel jouw hypotheek ongeveer maximaal kan zijn. Op basis van deze schatting gaat oversluiten.nl graag, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw situatie.

Stappenplan nieuwe hypotheek bij oversluiten.nl

  • Check in de tool hieronder wat je maximale hypotheek is
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de hypotheek samen af
  • Jij kan genieten van je nieuwe huis!

Adviseur van de bank of een onafhankelijk adviseur?

Het afsluiten en oversluiten van een hypotheek is een belangrijke zaak, het gaat namelijk om veel geld én je (toekomstige) woning. De lasten van je hypotheek zijn (waarschijnlijk) de hoogste lasten die je in je leven hebt. Natuurlijk wil je proberen de lasten zo laag mogelijk te houden en wil je ook een kwalitatieve hypotheek die bij je past. Hierdoor wil je natuurlijk goed geadviseerd worden, en dat is heel begrijpelijk. De juiste hypotheek adviseur kan jou hierbij helpen.

Er zijn in de regel twee verschillende soorten hypotheek adviseurs. Onafhankelijke én afhankelijke, oftewel een adviseur van de bank. Er zijn een aantal verschillen tussen onafhankelijke hypotheek adviseurs en afhankelijke adviseurs. Let hier goed op, want deze adviseurs hebben niet dezelfde doelstellingen.

Hypotheek Afsluiten

Historisch lage hypotheekrentes en hoge huizenprijzen

In grote delen van Nederland is er een ware klopjacht op koophuizen ontstaan. Zodra er een huis in de verkoop komt, staan er al meerdere geïnteresseerden op de stoep. Door het tekort aan huizen stijgen de huizenprijzen, en dat is al meerdere jaren het geval. Door de lage hypotheekrente en de sterk stijgende huizenprijzen hebben beleggers de huizenmarkt ook ontdekt. Hierdoor wordt het nog lastiger om een eigen woning te kopen. Hoe de ontwikkeling gaat zijn de komende maanden/jaren is lastig te zeggen, maar het is wel iets om in de gaten te houden.

Duurzaamheidsfinancieringen met een hypotheek

Om onze leefomgeving te beschermen moeten we met z’n allen verduurzamen. We moeten minder energie verbruiken en de warmte beter vasthouden in het huis. In stapjes gaan we naar een groener bestaan, maar veranderingen kosten geld. Het verlagen van de energierekening is een welkom effect van het verduurzamen van je huis en het maakt je huis ook nog eens meer waard. Hierbij komt ook kijken dat je meer hypotheek kunt krijgen als je je huis verduurzaamt.

Hypotheek doeleinden

Er zijn veel redenen waarvoor je een hypotheek zou willen/kunnen afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe woning, een tinyhouse, een boot. In veel gevallen kun je een nieuwe of tweede hypotheek afsluiten om deze nieuwe aankopen te financieren. Om hier overzicht in te creëren kun je terecht bij dit overzicht.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Vragen over een hypotheek afsluiten?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden