Ik wil een autoverzekering afsluiten

snel, simpel en transparant

Ik wil een autoverzekering afsluiten, hoe doe ik dat?

Op zoek naar een autoverzekering die simpel, transparant en afgestemd is op jouw behoeften? Welkom bij Oversluiten.nl. Hier vind je zonder omwegen de verzekering die bij jou past, of je nu een zuinige stadsauto rijdt of een krachtige kilometervreter hebt. Wij maken het kiezen van de juiste dekking eenvoudig: duidelijke opties, concurrerende tarieven en geen verrassingen.

Bij ons draait alles om jou en jouw auto. Of het nu gaat om een standaard WA-verzekering of een uitgebreide allrisk dekking, wij helpen je met het vinden van een polis die bij jouw rijstijl en budget past. Gebruik onze vergelijkingstool om snel te zien wat het beste bij je past, en regel alles online, snel en zonder gedoe.

Vrijblijvend adviesgesprek?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over de autoverzekeringen.
vind wat bij jou past

Verschillende soorten autoverzekeringen

Een autoverzekering afsluiten is meer dan een wettelijke verplichting; het is een investering in je veiligheid en gemoedsrust. Bij Oversluiten.nl helpen we je om de autoverzekering te kiezen die aansluit bij jouw unieke situatie. Hier is een overzicht van de soorten verzekeringen die wij aanbieden:

Basis autoverzekering

 • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid):
  • Wettelijk verplichte minimale dekking.
  • Dekking voor schade veroorzaakt aan anderen of hun eigendommen.
 • Beperkt Casco (WA plus):
  • Dekking voor schade aan je eigen auto door diefstal, brand, storm, en ruitschade.
  • Inclusief WA-dekking.
 • Volledig Casco (Allrisk verzekering):
  • Meest uitgebreide dekking.
  • Dekking voor schade aan je eigen auto, inclusief zelf veroorzaakte schade.

Aanvullende opties

 • Ongevallenverzekering voor inzittenden:
  • Uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval.
  • Geldt voor zowel bestuurder als passagiers.
 • Rechtsbijstandverzekering:
  • Juridische hulp bij geschillen gerelateerd aan je auto.
  • Ondersteuning bij het verhalen van schade na een ongeval.
 • Schadeverzekering voor inzittenden:
  • Vergoeding voor werkelijk geleden schade van inzittenden na een ongeval.
  • Dekking voor medische kosten en schade aan persoonlijke bezittingen.

Waarom kiezen voor een autoverzekering via Oversluiten.nl

Lening-aanvragen

Goedkoopste autoverzekering

Bij oversluiten.nl bieden wij de scherpste premies aan, dit combineren we met de beste dekking voor jou!  Wij richten ons op jouw gemak en vertrouwen, om je te voorzien van de beste autoverzekering die bij jou past.

01
Lening-aanvragen

Razend snel de weg op

Wij begrijpen dat het afsluiten van de juiste autoverzekering soms spoed vereist. Ons doel is daarom ook dat jij razend snel en goed verzekerd de weg op kan! Onze experts zijn flexibel en staan klaar om je ook in de avonden en weekenden te ondersteunen.

02
Snel-een-lening-aanvragen

Altijd transparant het goed advies

We begrijpen dat het afsluiten van de juiste autoverzekering soms spoed vereist. Daarom zorgt Oversluiten.nl voor een snelle en efficiënte service. Oversluiten.nl biedt een scherpe premie aan die wij combineren met de beste dekking voor jou!

03

Hoe worden de kosten bepaald?

Bij het afsluiten van een autoverzekering bij Oversluiten.nl spelen verschillende factoren een rol in het bepalen van de kosten. De leeftijd van de bestuurder en de woonplaats zijn belangrijke factoren, waarbij jongere bestuurders en bewoners van stedelijke gebieden vaak hogere premies zien. De type en waarde van de auto beïnvloeden ook de premie, met duurdere en krachtigere auto’s die doorgaans meer kosten om te verzekeren.

De gekozen dekking is een andere belangrijke factor; uitgebreidere dekking resulteert vaak in hogere kosten. Ook je schadevrije jaren tellen mee, waarbij een langere periode van schadevrij rijden kan leiden tot lagere premies. Het gewicht van de auto en het eigen risico spelen eveneens een rol, evenals de betaalperiodes van de premie.

Vrijblijvend adviesgesprek?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.
wij beantwoorden ze voor je

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Wat is het verschil tussen een WA, WA beperkt casco en Allriskverzekering?

Wat is het verschil tussen een WA, WA beperkt casco en Allriskverzekering?

 • WA-verzekering: Dit is de minimale wettelijke vereiste in Nederland en dekt schade die jij met je auto aan anderen veroorzaakt.
 • WA beperkt casco: Deze verzekering biedt extra dekking voor bepaalde schades aan je eigen auto, zoals diefstal, brand, storm, en ruitschade, bovenop de WA-dekking.
 • Allriskverzekering (volledig casco): Dit is de meest uitgebreide dekking, inclusief schade aan je eigen auto, zelfs als je zelf de veroorzaker bent.

Wat zijn schadevrije jaren en hoe worden ze berekend?

Wat zijn schadevrije jaren en hoe worden ze berekend?

Schadevrije jaren zijn de jaren waarin je geen schade hebt geclaimd op je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de no-claimkorting die je kunt krijgen op je premie.

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke autoverzekering past bij mij?

De keuze voor een autoverzekering hangt af van persoonlijke voorkeuren en de leeftijd van de auto. Bij een nieuwe auto kiezen veel mensen voor een allriskverzekering, vooral als de auto met een persoonlijke lening is gekocht​​.

Wat is het eigen risico bij een autoverzekering?

Wat is het eigen risico bij een autoverzekering?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim. Een hoger eigen risico kan leiden tot een lagere premie, maar betekent meer kosten voor jou in geval van schade.

Wat moet ik doen als ik mijn rijbewijs kwijt ben?

Wat moet ik doen als ik mijn rijbewijs kwijt ben?

Als je je rijbewijs kwijt bent, is het belangrijk om dit te melden bij de gemeente om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Je moet dit ook melden bij je verzekeraar omdat de geldigheid van je rijbewijs een essentiële voorwaarde is voor het in stand houden van je autoverzekering. Rijden zonder een geldig rijbewijs kan leiden tot ernstige gevolgen bij een ongeval, omdat je in dat geval mogelijk niet verzekerd bent. Dit kan resulteren in aanzienlijke financiële lasten en juridische problemen als je betrokken raakt bij een ongeluk of als je gecontroleerd wordt.

Wanneer moet ik mijn autoverzekering wijzigen?

Wanneer moet ik mijn autoverzekering wijzigen?

Het is aan te raden om jaarlijks je autoverzekering te controleren en eventueel te wijzigen. Dit kan nodig zijn door veranderingen in je situatie, zoals de leeftijd van de auto of veranderde schadevrije jaren​​.

Wat doe ik als mijn autoverzekering geweigerd is?

Wat doe ik als mijn autoverzekering geweigerd is?

Het kan ontmoedigend zijn als je autoverzekering wordt geweigerd, maar bij Oversluiten.nl staan we klaar om je te ondersteunen. Met onze expertise en toegang tot een breed scala aan verzekeringsopties, vinden we samen een oplossing die bij jouw situatie past.

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen met:

 • Het achterhalen van de reden voor afwijzing en het aanpakken van eventuele problemen.
 • Het verkennen van alternatieve verzekeringsopties die aansluiten bij jouw behoeften.
 • Persoonlijk en begrijpelijk advies om je te begeleiden naar een passende autoverzekering.
Meest complete aanbod Veilig & verantwoord Meer dan 20 jaar ervaring
financiële ontzorging

Dé onafhankelijke expert

Als dé onafhankelijke expert op het gebied van hypotheken, leningen en verzekeringen, zetten we bij Oversluiten.nl alles op alles om jou financieel te ontzorgen. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we niet alleen een schat aan kennis en ervaring opgebouwd, maar ook een diepgeworteld begrip van wat onze klanten nodig hebben. We analyseren jouw huidige financiële situatie, ontdekken de beste mogelijkheden en zorgen dat je maximaal voordeel haalt uit de kansen die er liggen. Onze missie? Samen geld vrijmaken, voor jou.

Vragen? Neem contact op met
een van onze experts

Wil je graag een autoverzekering afsluiten, maar heb je behoefte aan professioneel advies? Dat begrijpen we volledig. Bij het kiezen van de juiste autoverzekering zijn er veel factoren om te overwegen. Onze gespecialiseerde adviseurs staan voor je klaar om je te helpen met advies op maat. Neem vandaag nog contact met ons op. Het afsluiten van je autoverzekering wordt een stuk eenvoudiger met de ondersteuning van onze experts. Bij Oversluiten.nl ben je verzekerd van een verzekering die perfect bij jou en jouw auto past.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*