Startershypotheek

Het kopen van je eerste huis is spannend, maar ook een beetje eng, toch? Geen zorgen, je bent niet alleen. Wij begrijpen dat de financiële details overweldigend kunnen zijn.
Dat is waar wij jou bij helpen. We nemen de tijd om alles in begrijpelijke taal uit te leggen. Zo kun je met vertrouwen de juiste keuze maken uit verschillende hypotheekopties die echt bij jou passen.

Wacht niet langer. Ontdek vandaag nog hoe simpel het kan zijn om je droomhuis te financieren met een startershypotheek die op jouw maat gesneden is.

Startershypotheek berekenen

Over de startershypotheek

Als starter op de woningmarkt kun je tot 100% van de koopwoningwaarde lenen. Maar houd er rekening mee dat er meer kosten zijn dan alleen de hypotheek.

Je moet bijvoorbeeld ook ongeveer 6% van de woningwaarde aan eigen geld inleggen voor bijkomende kosten. Een startershypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan hier een slimme keuze zijn. Dit biedt je een financieel vangnet voor onvoorziene situaties in de toekomst.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden en hoe je zekerheid kunt inbouwen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs bij Oversluiten.nl.

 

De 3 stappen naar een startershypotheek

Berekenen

Bereken je maximale hypotheek

Bereken makkelijk je maximale hypotheek met onze rekentool! Het proces is simpel en snel. Je krijgt direct een duidelijk beeld van je financiële mogelijkheden.

01
Mail-voorstel

Bekijk de schatting

Je maximale hypotheek verschijnt meteen op het scherm. Deze schatting is gebaseerd op jouw ingevoerde gegevens. Nu kun je gerichter zoeken naar een woning binnen je budget.

02
Bel-met-een-van-onze-adviseurs

Spreek vrijblijvend één van onze adviseurs

Plan een vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs. Samen verfijnen we de berekening. Na afloop ontvang je alle details en adviezen in je mailbox.

03

Wil jij weten wat jouw maximale hypotheek is?

Neem contact op met één van onze experts en ontdek jouw mogelijkheden als starter!
Hypotheek

Informatie voor starters

Annuïteitenhypotheek

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is de meest gangbare hypotheekvorm voor starters. Bij een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand een vast bruto bedrag, dat bestaat uit rente en aflossing. In het begin bestaat het grootste deel van dit bedrag uit rente, maar na verloop van tijd verschuift dit naar de aflossing, terwijl de rente afneemt. Let wel: omdat je steeds minder rente betaalt, krijg je ook minder belastingaftrek terug. De totale bruto maandlasten blijven echter constant gedurende de gehele looptijd van de lening.

Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek

Naast de annuïteitenhypotheek is er ook de lineaire hypotheek. Hoewel deze vorm minder vaak wordt gekozen, biedt het aan het einde van de rit financiële voordelen: het is namelijk over de totale looptijd goedkoper dan een annuïteitenhypotheek. Bij een lineaire hypotheek betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, bovenop de rente. Hierdoor liggen de maandlasten in het begin hoger, maar omdat het openstaande hypotheekbedrag elke maand daalt, bouw je sneller eigen vermogen op in je woning.

Heeft mijn studieschuld betrekking op het krijgen van een hypotheek?

Heeft mijn studieschuld betrekking op het krijgen van een hypotheek?

Heeft studieschuld betrekking op het krijgen van een hypotheek? Hier is niet één antwoord op te geven. Dit komt omdat een studieschuld niet BKR geregistreerd is, waardoor de bank niet na kan gaan of je er één hebt en hoe hoog deze is. Maar in de praktijk vragen hypotheekverstrekkers dit wel, omdat ze verplicht zijn om naar je studieschuld te vragen. Een hypotheekverstrekker moet wel met je studieschuld rekening houden, wanneer ze je maximale hypotheek berekenen.

Hierdoor kan je dus zeggen dat een studieschuld geen betrekking heeft op het krijgen van een hypotheek, maar wel op de hoogte van de hypotheek. Onlangs is de invloed van de studieschuld wel minder groot dan die van andere leningen.

Overdrachtsbelasting voordeel voor starters

Overdrachtsbelasting voordeel voor starters

Overdrachtsbelasting is belasting die je moet betalen, wanneer eigendom van onroerend goed wordt overgedragen aan een andere partij. Deze belasting wordt vaak betaald door de koper en wordt berekend als een percentage van de aankoopprijs of de waarde van het onroerend goed. (Vaak is dit 2% van de aankoopprijs)

Overigens is de overdrachtsbelasting sinds 2021 afgeschaft voor starters. Wanneer je jonger bent dan 35 jaar oud, je eerste huis koopt en de woning onder de €440.000 is, dan betaal je als starter geen overdrachtsbelasting. Dat kan je duizenden euro’s schelen aan belasting, die je anders zou betalen.

verhalen van onze klanten

Wat onze klanten zeggen

Van stress naar succes: Anneke bespaart €437 per maand dankzij Oversluiten.nl

Ik zit vaak in Duitsland maar mijn huis staat in Almere. Dus ja, wat doe je dan met je hypotheek? Via Facebook kwam ik terecht bij Oversluiten.nl. Ik had al snel een fijn gesprek met Erik van Haaster. Hij legde meteen uit hoe het zat: no cure, no pay, dus geen gedoe. Mijn situatie was best ingewikkeld door mijn BKR-meldingen, maar Erik en zijn team hadden er vertrouwen in. En ze hebben het voor elkaar gekregen! Mijn leningen zijn opgenomen in mijn nieuwe hypotheek en ik bespaar nu elke maand €437. Echt top geregeld, ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Oversluiten.nl, echt een aanrader!

Overwaarde opnemen voor onze dochters

“We hebben onlangs de hulp van Oversluiten.nl ingeschakeld om een deel van onze overwaarde op te nemen voor de aankoop van een huis voor onze kinderen. Ze hebben alles voor ons geregeld, zelfs buiten kantooruren. Dankzij hun inzet en deskundigheid kan onze oudste dochter nu ook een eigen huis kopen. We zijn zeer tevreden over hun service en bevelen hen van harte aan.”

Overwaarde benut om langer zelfstandig te blijven wonen

“Dankzij Oversluiten.nl hebben we de overwaarde van ons huis kunnen aanspreken om belangrijke aanpassingen te doen. Nu hebben we een traplift en een vernieuwde badkamer, waardoor we hier langer zelfstandig en comfortabel kunnen blijven wonen. We zijn ontzettend tevreden over de service en advisering van Oversluiten.nl!”

Met Oversluiten.nl van overwaarde naar Arubaans geluk

“Vanaf ons eerste contact met Oversluiten.nl voelden we ons volkomen op ons gemak, een gevoel dat consistent bleef dankzij hun ongeëvenaarde professionaliteit. Wat echt indruk maakte, was het doorzettingsvermogen van het team. Zelfs op momenten van twijfel gaven ze niet op en zorgden voor een soepel proces. Dankzij hun harde werk konden we niet alleen onze hypotheek oversluiten maar ook overwaarde vrijmaken, wat ons financieel een grote stap vooruit heeft geholpen en ons zelfs in staat stelde om een prachtig stukje paradijs op Aruba te kopen. Hartelijk dank aan het hele team voor hun onvermoeibare inzet en expertise; ze hebben bewezen een partner te zijn waarop je kunt vertrouwen.”

Van droom naar realiteit: een appartement op Tenerife

“Ik droomde al jaren van een appartement op Tenerife. Na een mondeling akkoord voor een prachtig appartement, moest ik nog de financiering regelen. Via Oversluiten.nl kreeg ik deskundig advies over het benutten van mijn overwaarde. Jochem liet mij de mogelijkheden zien en Erik Vleeshouwers heeft alles perfect met de bank en de notaris geregeld. Hun inzet was geweldig en heeft mijn droom waargemaakt. Een grote dank aan Jochem en Erik, en ik raad Oversluiten.nl ten zeerste aan!”

Een nieuwe badkamer en keuken dankzij Oversluiten.nl

“We wilden heel graag onze badkamer en keuken verbouwen. Bij een andere partij kregen we vrij snel te horen dat dit niet mogelijk was. Oversluiten.nl, die in het verleden al iets voor ons had geregeld, wilde er ook nog naar kijken. En ja hoor, we konden starten met verbouwen. Bij elke stap hebben ze ons bijgestaan. Financieel zijn we erop vooruitgegaan en we zijn nu de trotse eigenaren van een prachtige badkamer en keuken. We zouden Oversluiten.nl aan iedereen aanraden!”

Hypotheekadviseur Luka
kredietadviseur zakelijk
Onze specialisten denken ook graag met je mee Maak een afspraak
Bij het afsluiten van je eerste hypotheek

Handig om te weten

Welke kosten heb je allemaal bij het afsluiten van een hypotheek?

Welke kosten heb je allemaal bij het afsluiten van een hypotheek?

Bij het afsluiten of wijzigen van je hypotheek zijn er diverse bijkomende kosten. Denk hierbij aan notariskosten, taxatiekosten, kosten voor het aanvragen van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en advieskosten. Het is belangrijk om deze kosten in kaart te brengen, zodat je een compleet beeld hebt van de totale kosten van jouw hypotheek.

Hierbij een overzicht van gemiddelde kosten voor het afsluiten van een hypotheek.

  • Taxatiekosten: Ongeveer €500
  • Notariskosten: ongeveer €1200
  • Makelaarskosten: Gemiddeld €1000

Hierbij komen nog eventuele advies kosten en de kosten van de nationale hypotheek garantie (0,7%)

Zoals je ziet kunnen de bijkomende kosten al snel oplopen! Zorg dus voor genoeg eigen vermogen waarmee je dit kan financieren.

 

Wat is het verschil tussen een starterslening en een startershypotheek?

Wat is het verschil tussen een starterslening en een startershypotheek?

Een startershypotheek en een starterslening zijn twee verschillende dingen. Een starterslening is namelijk een aanvullende lening bovenop je reguliere hypotheek, voor de aankoop van je eerste koopwoning.

Met de starterslening kan je het verschil tussen de prijs van de woning en je maximale hypotheek overbruggen. Deze starterslening wordt aangeboden door verschillende gemeenten aan de starters. Hierbij gelden speciale voorwaarden, zo heeft een starterslening een rentevaste periode van minimaal 15 jaar.

Wij vergelijken 50+ geldverstrekkers op rentes en voorwaarden
Oversluiten.nl

Adviseur van de bank of een onafhankelijke adviseur

Een bankadviseur beperkt je tot de producten van één bank en geeft je geen zicht op alle opties in de markt. Ze kennen hun producten goed, maar wat als er ergens anders een betere deal voor jou is?

Oversluiten.nl, als onafhankelijk adviseur, opent een wereld van keuzes voor je. We vergelijken opties van verschillende aanbieders om de hypotheek te vinden die naadloos aansluit bij jouw situatie. Mogelijk zijn de advieskosten iets hoger, maar de besparingen op lange termijn zijn vaak aanzienlijker.

Maak kennis met onze deskundige adviseurs en verzeker jezelf van de beste hypotheekdeal!

Blijf op de hoogte

Alles over hypotheek afsluiten

Hypotheken
25 november 2022
Alles over de hypotheek
Lees verder
Hypotheek AfsluitenHypotheken
08 december 2022
Hypotheek afsluiten: Wat is dat?
Lees verder
LenenLening Oversluiten
08 december 2022
Rabobank of onafhankelijk adviseur?
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*