Verduurzamen

Verduurzamingshypotheek
Hoeveel wil je verduurzamen
Bruto jaarsalaris
Zie uitkomst

Wat is een verduurzamings-hypotheek?

Een verduurzamingshypotheek is een aanvullende lening voor energiebesparende investeringen in je woning. Deze hypotheek kan voordeligere rentetarieven en gunstigere voorwaarden hebben in vergelijking met andere leningen. Deze verduurzamingshypotheek komt bovenop je bestaande hypotheek. De voorwaarde is dan wel dat dit geld specifiek in de verduurzaming geïnvesteerd moet worden. Een bijkomend voordeel is dat huiseigenaren de mogelijkheid krijgen om voor een verhoogde hypotheek in aanmerking te komen. Hierdoor kun je meer financiële ruimte creëren om je huis te verduurzamen.

De 3 voordelen van verduurzamen

Financiële besparing

Door je woning te verduurzamen, kun je je energiekosten aanzienlijk verlagen. Dit resulteert in lagere maandlasten, wat financieel voordeel oplevert op de lange termijn.

01

Milieubijdrage

Duurzame aanpassingen aan je woning verminderen je ecologische voetafdruk. Hiermee draag je actief bij aan een gezonder milieu en de strijd tegen klimaatverandering.

02
Woning-verduurzamen

Waardevermeerdering

Investeren in duurzaamheid verhoogt de waarde van je woning. Mocht je in de toekomst besluiten te verkopen, dan kun je rekenen op een hogere verkoopprijs.

03
Samen maken wij geld vrij, voor jou

Verduurzaamopties

Er zijn verschillende manieren om je woning te verduurzamen. Hieronder lees je de populairste manieren:

1. Zonnepanelen
2. Isolatie
3. Warmtepomp
4. Waterbesparing
5. Slimme thermostaten

Investeren in deze duurzame maatregelen is niet alleen gunstig voor het milieu, maar kan ook financieel aantrekkelijk zijn. Er zijn vaak subsidies beschikbaar die de initiële kosten kunnen verlagen, wat de totale investering des te rendabeler maakt.

Is verduurzamen met zonnepanelen effectief?

Is verduurzamen met zonnepanelen effectief?

Investeren in zonnepanelen is een van de meest effectieve manieren om je woning te verduurzamen, zowel op ecologisch als financieel vlak. Hier zijn de redenen waarom zonnepanelen een slimme keuze kunnen zijn:

 1. Duurzame energieproductie: Zonnepanelen genereren elektriciteit uit zonlicht, een onuitputtelijke en schone energiebron. Dit vermindert je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verlaagt je CO2-uitstoot.
 2. Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, kan je significante besparingen op je energierekening realiseren. Sommige huiseigenaren leveren zelfs overtollige energie terug aan het net, wat extra inkomsten kan genereren.
 3. Korte terugverdientijd: Afhankelijk van je energieverbruik en de lokale energieprijzen, kunnen zonnepanelen een verrassend korte terugverdientijd hebben.
 4. Waardeverhoging van je woning: Woningen met zonnepanelen zijn vaak meer waard en verkopen sneller dan vergelijkbare woningen zonder zonnepanelen.
 5. Lange levensduur en laag onderhoud: Zonnepanelen zijn gebouwd om tientallen jaren mee te gaan en vereisen minimaal onderhoud, waardoor ze een duurzame investering zijn.

Voor meer gedetailleerde informatie over het rendement van zonnepanelen, kostenbesparingen, en subsidiemogelijkheden, lees hier verder.

Is verduurzamen met een warmtepomp effectief?

Is verduurzamen met een warmtepomp effectief?

Het toepassen van een warmtepomp als verduurzamingsoptie kan uitermate effectief zijn, zowel in ecologisch als economisch opzicht. Hieronder vind je verschillende redenen waarom een warmtepomp een effectieve keuze is:

 1. Energie-efficiëntie: In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen is een warmtepomp aanzienlijk efficiënter. De pomp haalt warmte uit de natuurlijke omgeving (lucht, water of bodem) en gebruikt deze om je woning te verwarmen.
 2. Vermindering van CO2-uitstoot: Omdat een warmtepomp primair gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen, is de CO2-uitstoot aanzienlijk lager dan bij systemen die fossiele brandstoffen gebruiken.
 3. Kostenbesparing op de lange termijn: Hoewel de initiële investeringskosten van een warmtepomp hoger kunnen zijn dan die van traditionele systemen, verdien je dit op termijn terug door lagere operationele kosten. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar die de aanschafprijs drukken.
 4. Lange levensduur en weinig onderhoud: Warmtepompen staan bekend om hun duurzaamheid en vergen doorgaans minder onderhoud dan andere verwarmingssystemen.
 5. Toekomstbestendig: Met het oog op steeds strengere milieuwetgeving is een warmtepomp een toekomstbestendige keuze.

Door deze veelzijdige voordelen is een warmtepomp een effectief middel om je woning te verduurzamen. Voor meer informatie kun je terecht bij een van onze experts van Oversluiten.nl.

Is verduurzamen met Isolatie effectief?

Is verduurzamen met Isolatie effectief?

Isolatie is een uiterst effectieve manier om je huis te verduurzamen. Door je woning goed te isoleren, verminder je het energieverbruik aanzienlijk en draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot. Je voorkomt niet alleen warmteverlies in de winter, maar houdt ook je huis koeler in de zomer. Er zijn tal van manieren om je huis te isoleren:

 1. Dakisolatie: Vermindert het warmteverlies via het dak tot wel 20% en helpt tocht voorkomen, wat zorgt voor een comfortabeler woonklimaat.
 2. Isolatieglas: Naast het verbeteren van de thermische efficiëntie, biedt isolatieglas ook het voordeel van geluidsisolatie.
 3. Vloerisolatie: Deze vorm van isolatie draagt bij aan een gelijkmatige temperatuur in huis en verhoogt het algemene comfort.
 4. Spouwmuurisolatie: Dit is een snelle, gemakkelijke en relatief goedkope manier om je huis te isoleren, waardoor je direct bespaart op stookkosten.
 5. Gevelisolatie: Behalve dat het zorgt voor enorme energiebesparingen, biedt gevelisolatie ook bescherming tegen temperatuurschommelingen en vermindert het risico op schimmelvorming.

Is waterbesparing een effectieve verduurzamingsoptie?

Is waterbesparing een effectieve verduurzamingsoptie?

Waterbesparing is een vaak onderschatte maar uiterst effectieve manier om je woning te verduurzamen. Door slim om te gaan met water, draag je bij aan een duurzamere levensstijl en bespaar je ook op je waterrekening. Manieren om dit te doen zijn:

 1. Waterbesparende kranen en douchekoppen: Deze gebruiken aanzienlijk minder water zonder aan comfort in te leveren.
 2. Regenwateropvang: Het opvangen en hergebruiken van regenwater voor tuinirrigatie kan een significante impact hebben.
 3. Grijswatersystemen: Dit zijn systemen die licht vervuild water hergebruiken, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van toiletten.

Zijn slimme thermostaten een effectieve manier om te verduurzamen?

Zijn slimme thermostaten een effectieve manier om te verduurzamen?

Slimme thermostaten bieden een technologisch geavanceerde manier om je energieverbruik in huis te optimaliseren. Ze kunnen:

 1. Energieverbruik monitoren: Inzicht in je verbruik kan leiden tot bewuster gedrag en dus besparingen.
 2. Automatische aanpassingen: Op basis van je gedrag en voorkeuren kan de thermostaat zichzelf aanpassen om energie te besparen.
 3. Afstandsbediening: Via een app kun je de thermostaat ook op afstand bedienen, wat onnodig energieverbruik tegengaat.

Het integreren van een slimme thermostaat in je woning kan financieel aantrekkelijk zijn en past mogelijk in de opties voor een verduurzamingshypotheek. Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs bij Oversluiten.nl.

Wil jij weten wat je mogelijkheden zijn?

Neem contact op met één van onze experts en ontdek hoe makkelijk het verduurzamen van je woning is.
verhalen van onze klanten

Wat onze klanten zeggen

Van stress naar succes: Anneke bespaart €437 per maand dankzij Oversluiten.nl

Ik zit vaak in Duitsland maar mijn huis staat in Almere. Dus ja, wat doe je dan met je hypotheek? Via Facebook kwam ik terecht bij Oversluiten.nl. Ik had al snel een fijn gesprek met Erik van Haaster. Hij legde meteen uit hoe het zat: no cure, no pay, dus geen gedoe. Mijn situatie was best ingewikkeld door mijn BKR-meldingen, maar Erik en zijn team hadden er vertrouwen in. En ze hebben het voor elkaar gekregen! Mijn leningen zijn opgenomen in mijn nieuwe hypotheek en ik bespaar nu elke maand €437. Echt top geregeld, ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Oversluiten.nl, echt een aanrader!

Overwaarde opnemen voor onze dochters

“We hebben onlangs de hulp van Oversluiten.nl ingeschakeld om een deel van onze overwaarde op te nemen voor de aankoop van een huis voor onze kinderen. Ze hebben alles voor ons geregeld, zelfs buiten kantooruren. Dankzij hun inzet en deskundigheid kan onze oudste dochter nu ook een eigen huis kopen. We zijn zeer tevreden over hun service en bevelen hen van harte aan.”

Overwaarde benut om langer zelfstandig te blijven wonen

“Dankzij Oversluiten.nl hebben we de overwaarde van ons huis kunnen aanspreken om belangrijke aanpassingen te doen. Nu hebben we een traplift en een vernieuwde badkamer, waardoor we hier langer zelfstandig en comfortabel kunnen blijven wonen. We zijn ontzettend tevreden over de service en advisering van Oversluiten.nl!”

Met Oversluiten.nl van overwaarde naar Arubaans geluk

“Vanaf ons eerste contact met Oversluiten.nl voelden we ons volkomen op ons gemak, een gevoel dat consistent bleef dankzij hun ongeëvenaarde professionaliteit. Wat echt indruk maakte, was het doorzettingsvermogen van het team. Zelfs op momenten van twijfel gaven ze niet op en zorgden voor een soepel proces. Dankzij hun harde werk konden we niet alleen onze hypotheek oversluiten maar ook overwaarde vrijmaken, wat ons financieel een grote stap vooruit heeft geholpen en ons zelfs in staat stelde om een prachtig stukje paradijs op Aruba te kopen. Hartelijk dank aan het hele team voor hun onvermoeibare inzet en expertise; ze hebben bewezen een partner te zijn waarop je kunt vertrouwen.”

Van droom naar realiteit: een appartement op Tenerife

“Ik droomde al jaren van een appartement op Tenerife. Na een mondeling akkoord voor een prachtig appartement, moest ik nog de financiering regelen. Via Oversluiten.nl kreeg ik deskundig advies over het benutten van mijn overwaarde. Jochem liet mij de mogelijkheden zien en Erik Vleeshouwers heeft alles perfect met de bank en de notaris geregeld. Hun inzet was geweldig en heeft mijn droom waargemaakt. Een grote dank aan Jochem en Erik, en ik raad Oversluiten.nl ten zeerste aan!”

Hoe kan ik verduurzamen met overwaarde?

Er zijn diverse financiële routes om je overwaarde te gebruiken voor verduurzaming. Je kunt overwegen om je hypotheek te herfinancieren of een tweede hypotheek af te sluiten, specifiek voor duurzaamheidsmaatregelen. Hierdoor kun je grote stappen zetten, zoals de installatie van zonnepanelen, een warmtepomp of grondige isolatie van je woning.

Voordat je begint, is het verstandig om financieel advies in te winnen. Een financieel adviseur kan je precies vertellen welke opties het beste bij jouw financiële situatie passen en hoe je optimaal gebruik kunt maken van mogelijke subsidies en belastingvoordelen.

Het verduurzamen van je woning is niet alleen een goede investering in de waarde van je huis, maar helpt je ook besparen op energiekosten. Bovendien verklein je je ecologische voetafdruk, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

Dus als je overwaarde hebt en duurzaam wilt investeren, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om je te laten adviseren over de beste duurzaamheidsstrategie voor jouw situatie.

Kan ik een subsidie krijgen om te verduurzamen?

Kan ik een subsidie krijgen om te verduurzamen?

Het antwoord is ja, bij je huis verduurzamen zijn er verschillende subsidiemogelijkheden om je huis te verduurzamen. Het is wel cruciaal om grondig onderzoek te doen naar welk type verduurzamingsproject je wilt ondernemen, omdat subsidieregelingen vaak specifiek zijn en per regio kunnen verschillen. Onze deskundige adviseurs kunnen je bijstaan om te bepalen of je in aanmerking komt voor bepaalde subsidies.

Subsidieregelingen zijn aan verandering onderhevig, maar we houden de meest actuele informatie altijd bij de hand. Het aanvraagproces kan tijdsintensief zijn, maar de financiële ondersteuning kan significant bijdragen aan de realisatie van je verduurzamingsplannen. Of het nu gaat om duurzame energieopwekking of energiebesparende maatregelen, er zijn diverse subsidieopties beschikbaar. Denk aan vergoedingen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of zelfs geavanceerde duurzame warmtetechnologieën.

Voor diegenen die merken dat de subsidie niet alle kosten dekt, bestaat er ook een energiebespaarlening. Deze lening kan vooral voordelig zijn voor huiseigenaren met een beperkt inkomen of beperkte leenruimte, omdat zij in sommige gevallen geen rente hoeven te betalen. Let op: deze lening is meestal alleen beschikbaar voor eigenaren van koopwoningen. Een subsidie verduurzamen woning kan ideaal zijn om je maandlasten op een goedkope manier te verlagen.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor een bepaalde subsidie? Raadpleeg één van onze ervaren adviseurs om je opties te verkennen.

Hoeveel bespaar ik met verduurzamen?

Hoeveel bespaar ik met verduurzamen?

Met het verduurzamen woning kan je besparingen realiseren die voordelig zijn voor je portemonnee. De hoogte van de besparingen zijn afhankelijk van diverse factoren zoals het type woning, de locatie en de specifieke maatregelen die je neemt. Dit omvat niet alleen het gebruik van een warmtepomp of zonnepanelen maar strekt zich ook uit tot waterbesparing en het gebruik van slimme thermostaten.

Hier volgt een kort overzicht gebaseerd op gemiddelden, wat je potentiële besparingen zou kunnen schetsen:

 • Warmtepomp: Voor een matig geïsoleerde hoekwoning kan een warmtepomp tot wel €650 per jaar besparen op de energierekening, volgens data van Milieu Centraal.
 • Zonnepanelen: De besparing met zonnepanelen kan oplopen tot gemiddeld €1100 per jaar.
 • Isolatie: Goede isolatie, zoals dakisolatie, kan voor een gemiddelde eengezinswoning al snel een besparing van €350 per jaar opleveren.
 • Waterbesparing: Door waterbesparende maatregelen zoals het gebruik van een waterbesparende douchekop of regenwateropvangsystemen, kun je ook op je waterrekening besparen.
 • Slimme Thermostaten: Deze apparaten kunnen je helpen je energieverbruik beter te monitoren en te regelen, wat kan leiden tot een besparing van ongeveer €100 tot €200 per jaar.

Als je benieuwd bent naar hoe je in jouw specifieke situatie kunt besparen, is het raadzaam om advies op maat te krijgen. Maak daarom nu een afspraak om de mogelijkheden te verkennen en te beginnen met het verduurzamen van je woning.

Hoe neem ik mijn overwaarde op?

Hoe neem ik mijn overwaarde op?

Het is mogelijk om overwaarde op verschillende manieren op te nemen. De meest voorkomende manieren zijn:

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek geeft je de mogelijkheid om een aparte lening af te sluiten naast je huidige hypotheek, gebaseerd op de overwaarde van je woning.

Verkoop van je huis

Het verkopen van je huis biedt je directe toegang tot de overwaarde. Na aftrek van de resterende hypotheekschuld en verkoopkosten, is de overwaarde jouw winst.

Herfinanciering van je hypotheek

Bij een herfinanciering sluit je je huidige hypotheek over naar een nieuwe hypotheek die meer bedraagt dan je huidige hypotheekschuld. Dit kan je maandlasten verhogen, maar je krijgt direct toegang tot het extra kapitaal.

Overwaarde consumptief besteden

Dit betekent dat je de overwaarde van je huis opneemt voor persoonlijke uitgaven zoals een vakantie, auto of studie.

Opeethypotheek of omkeerhypotheek

Vooral geschikt voor ouderen die hun huis als pensioenvoorziening willen gebruiken. Je ontvangt een maandelijkse uitkering of neemt een deel van de overwaarde op als aanvulling op je pensioen. Hiermee hoef je je huis niet te verkopen.

Leaseconstructie

In dit scenario verkoop je (een deel van) je huis aan een bedrijf en huur je het terug. Zo maak je de overwaarde van je woning liquide, terwijl je in je huis kunt blijven wonen.

Energiebespaarlening met overwaarde

Gebruik de overwaarde voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen, waardoor je je huis verduurzaamt.

Investeren in vastgoed

Je kunt de overwaarde ook gebruiken om te investeren in een tweede woning of ander vastgoed als belegging.

Gebruik voor startkapitaal

Als je plannen hebt om een eigen bedrijf te beginnen, kan het opnemen van overwaarde dienen als startkapitaal.


Elke optie heeft zijn eigen fiscale implicaties, kosten, en risico’s. Het is daarom aan te raden om financieel advies in te winnen voordat je besluit overwaarde op te nemen.

Gebruik onze overwaarde berekentool om je mogelijkheden te ontdekken

Erkend hypotheek adviseur

Bij Oversluiten.nl combineren we meer dan 20 jaar ervaring in de branche met de expertise van onze hypotheekadviseurs. Elk lid van ons team is toegewijd aan het begeleiden van individuen bij het verduurzamen van hun woning. Onze missie is om uitmuntend advies te leveren en je te assisteren bij het maken van de juiste financiële beslissingen, waardoor je met vertrouwen en gemoedsrust de overstap naar een duurzame woning kunt realiseren.

nieuws & updates

Blijf op de hoogte

VerduurzamingWaarvoor kan ik lenen?
29 november 2022
Alles over verduurzaming
Lees verder
VerduurzamingWaarvoor kan ik lenen?
29 november 2022
5 tips voor verduurzaming financieren
Lees verder
VerduurzamingWaarvoor kan ik lenen?
29 november 2022
Geld lenen voor een duurzame verbouwing
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*