Ik wil een reisverzekering afsluiten

Kies de beste reisverzekering voor jou

Bij het plannen van een reis of vakantie is het essentieel om te zorgen voor een betrouwbare reisverzekering. Bij Oversluiten.nl begrijpen we het belang van een goede dekking, zodat jij zorgeloos kunt genieten van jouw avontuur. Of je nu een stedentrip maakt, een wereldreis plant, of gewoon even wilt ontspannen, wij staan voor je klaar om de ideale reisverzekering samen te stellen.

Met een reisverzekering van Oversluiten.nl ben je het hele jaar door verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals schade, diefstal en medische noodgevallen. We bieden diverse opties om jouw verzekering aan te passen aan jouw specifieke reisbehoeften. Ontdek de mogelijkheden en personaliseer je dekking met aanvullende opties voor een nog zorgelozer reiservaring.

Je reis begint bij Oversluiten.nl

binnen-24-uur

Snel en gemakkelijk binnen 24 uur

Bij Oversluiten.nl maken we het gemakkelijk om de juiste reisverzekering te vinden. Ontdek binnen enkele minuten welke dekking het beste bij jouw reisplannen past en maak moeiteloos contact met een van onze ervaren verzekeringsadviseurs.

01
Lening-aanvragen

Onafhankelijk en vrijblijvend advies

Bij Oversluiten.nl ben je verzekerd van onafhankelijk en vrijblijvend advies. We werken samen met 18 toonaangevende verzekeringsmaatschappijen, waardoor we altijd een aanbod kunnen vinden dat perfect aansluit bij jouw individuele behoeften.

02

De beste verzekering voor jou

Onze experts zetten zich in om voor jou de optimale dekking te regelen, tegen een prijs die past bij jouw budget. Of je nu op zoek bent naar een basisdekking of een uitgebreide verzekering, wij zorgen ervoor dat jouw reisverzekering precies biedt wat je nodig hebt.

03

Op zoek naar de beste reisverzekering?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over de reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Kies voor onze doorlopende reisverzekering en geniet van continue dekking voor al jouw reizen, het hele jaar door. Deze verzekering is bijzonder geschikt als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Met de doorlopende reisverzekering van Oversluiten.nl ben je verzekerd van:

Medische kosten: omvat noodzakelijke medische zorg in het buitenland.

Bagage: dekking bij verlies, diefstal of beschadiging.

Annulering: compensatie bij onverwachte annulering of reisonderbreking.

Aansprakelijkheid: bescherming bij veroorzaakte schade of letsel.

Reisongevallen: financiële zekerheid bij ongevallen tijdens je reis.

Pechhulp: ondersteuning bij autopech of reisproblemen.

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies en informatie over de polisvoorwaarden. Neem contact op voor een zorgeloze reiservaring.

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering van Oversluiten.nl, ook bekend als tijdelijke reisverzekering, is de perfecte keuze voor een enkele, specifieke reis. Ideaal als je plant tot twee weken aaneengesloten in het buitenland te verblijven. Deze verzekering biedt een gerichte dekking voor de duur van je vakantie en eindigt automatisch bij je terugkomst.

Met onze kortlopende reisverzekering geniet je van uitgebreide bescherming voor jou, je gezinsleden en je eigendommen tijdens je reis. Van verloren bagage tot onvoorziene schade, onze verzekering zorgt ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van je vakantie, wetende dat eventuele onvoorziene gebeurtenissen gedekt zijn.

 

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering bij Oversluiten.nl biedt je de gemoedsrust dat je financieel beschermd bent als je jouw reis moet annuleren wegens onvoorziene omstandigheden. Of het nu gaat om een ziekte, een ongeval, of het overlijden van een naast familielid, onze annuleringsverzekering staat voor je klaar.

Hier is wat onze annuleringsverzekering dekt:

Annuleringskosten: vergoeding van kosten als je jouw reis moet annuleren.

Voortijdige terugkeer: dekking voor als je jouw reis onverwacht moet afbreken.

Redenen voor annulering: omvat een breed scala aan geldige annuleringsredenen.

Medische kosten: dekking voor medische kosten als gevolg van een ongeval tijdens je reis.

Bagage: bescherming voor je bagage in geval van verlies of beschadiging.

Houd er rekening mee dat de dekking kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en de specifieke polisvoorwaarden. Informeer bij onze adviseurs naar eventuele uitsluitingen of maximale vergoedingen om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Bagageverzekering

Met een bagageverzekering via Oversluiten.nl ben je verzekerd tegen de risico’s van verlies, diefstal of beschadiging van je bagage tijdens jouw reis. Hier zijn de cruciale punten waar onze bagageverzekering voor zorgt:

Verlies: dekking in geval jouw bagage verloren gaat.

Diefstal: bescherming tegen diefstal van jouw eigendommen.

Beschadiging: vergoeding voor beschadigde bagage.

Vertraagde bagage: compensatie wanneer jouw bagage vertraagd is.

Speciale voorwerpen: extra dekking voor waardevolle en speciale items.

Vervoersmiddelen: bescherming voor schade aan of verlies van vervoersmiddelen tijdens de reis.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen, aangezien de details van de dekking kunnen verschillen per verzekeraar en polis. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen bij het begrijpen van de voorwaarden en het kiezen van de verzekering die het beste bij jouw behoeften past.

Medische reisverzekering

Deze verzekering, ook wel bekend als ziektekostenverzekering voor reizigers, zorgt ervoor dat je toegang hebt tot noodzakelijke medische zorg zonder zorgen over de financiële last. Hieronder valt een breed scala aan medische dekkingen:

Ziekenhuisopname: dekking voor verblijf in het ziekenhuis.

Medische behandelingen: vergoeding van noodzakelijke behandelingen.

Spoedeisende zorg: snelle hulp in noodgevallen.

Tandheelkundige zorg: behandeling voor dringende tandheelkundige problemen.

Geestelijke gezondheidszorg: steun bij mentale gezondheidsproblemen.

Preventieve zorg: voorzieningen voor preventieve medische zorg.

Medische hulpmiddelen en apparatuur: dekking voor essentiële medische apparatuur.

Kraamzorg en verloskundige zorg: zorg voor zwangerschap en bevalling.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen, aangezien de dekking, uitsluitingen en eigen risico per verzekeraar en polis kunnen variëren. Onze deskundige adviseurs kunnen je ondersteunen bij het kiezen van de verzekering die het best aansluit op jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Pechhulpverzekering

Of je nu te maken krijgt met autopech, problemen met je motor of een ander voertuig, onze verzekering zorgt ervoor dat je niet lang stil staat. Hier zijn de kernpunten van onze pechhulpverzekering:

Hulp bij pech onderweg: snelle assistentie waar je ook bent.

Reparatie of transport: directe reparatie ter plaatse of transport naar de dichtstbijzijnde garage.

Vervangend vervoer: voorziening van vervangend vervoer indien nodig.

Dekking in binnen- en buitenland: betrouwbare hulp, waar je reis je ook brengt.

Hulp bij kleine problemen: ondersteuning bij zaken als lege accu, lekke band, of verkeerd getankt.

Persoonlijke assistentie: individuele ondersteuning in stressvolle situaties.

Het is essentieel om de polisvoorwaarden nauwkeurig door te nemen, omdat de dekking en uitsluitingen per verzekeraar en polis verschillen. Let ook op de maximale vergoeding die wordt geboden. Onze pechhulpverzekering biedt je de gemoedsrust die nodig is om te weten dat je in geval van pech snel weer veilig op weg bent.

Reisongevallenverzekering

Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Hier is wat je kunt verwachten van onze reisongevallenverzekering:

Overlijden en blijvende invaliditeit: financiële ondersteuning in de meest tragische scenario’s.

Medische kosten: dekking van medische uitgaven door een ongeval.

Extra dekking: bescherming in bijzondere omstandigheden.

Wereldwijde dekking: overal ter wereld verzekerd van bescherming.

Ongevallen met vervoersmiddelen: specifieke dekking voor incidenten met voertuigen.

Terrorisme dekking: financiële zekerheid in geval van terroristische gebeurtenissen.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden grondig te bekijken, aangezien de specifieke dekking en eventuele uitsluitingen kunnen verschillen per verzekeraar en polis. Let ook op de maximale vergoeding die wordt geboden. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste reisongevallenverzekering voor jouw situatie.

bescherm jezelf en je eigendommen

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten via Oversluiten.nl biedt je niet alleen bescherming tijdens je reis, maar zorgt ook voor een zorgvuldig afgestemde dekking op jouw persoonlijke reisbehoeften. Wij begrijpen dat elke reis uniek is en brengen daarom de beste opties van verschillende verzekeraars samen. Zo ben je verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals ziekte, ongevallen, of schade aan je bagage, met de zekerheid dat je dekking krijgt die past bij jouw specifieke reisplannen.

Onze rol als tussenpersoon stelt ons in staat om je te voorzien van een breed scala aan reisverzekeringsproducten. Of je nu een korte trip in Europa maakt of een lange wereldreis plant, we hebben opties die variëren in dekking en prijs, zodat je altijd een verzekering vindt die aansluit bij jouw budget en behoeften. Vooral bij reizen naar het buitenland, waar medische en andere kosten snel kunnen oplopen, is het hebben van een passende reisverzekering essentieel.

Bij Oversluiten.nl is het afsluiten van een reisverzekering eenvoudig en transparant. Wij bieden helder advies en helpen je de polisvoorwaarden te begrijpen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Hoewel een reisverzekering in Nederland niet verplicht is, is het een onmisbare investering in je gemoedsrust. Neem contact op met een van onze adviseurs voor persoonlijk advies en zorg ervoor dat je volgende reis zowel plezierig als veilig is.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wij gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over de verschillende reisverzekeringen
let op de kleine lettertjes

Welke dekking heb je binnen elke reisverzekeringsvariant

Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Bij deze verzekering kun je onbezorgd op vakantie. Je bent het hele jaar door verzekerd en je kunt deze reisverzekering vaak zelf flexibel samenstellen. Hiermee ben je verzekerd voor hulp en eventuele onverwachte kosten op reis, bijvoorbeeld in geval van een ongeluk of ziekte.

Verzekerd voor:

 • 24/7 hulpverlening van de alarmcentrale;
 • Je terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk;
 • De terugreis bij overlijden van een dierbare;
 • Reis-en verblijfkosten voor medereizigers die je verzorgen;
 • Extra reis-of verblijfkosten door natuurgeweld.

Niet verzekerd:

 • Reizen naar gebieden waar de overheid tegen adviseert;
 • Schade die ontstaat door nalatigheid of opzet;
 • Schade tijdens winter-of onderwatersport, deze kan vaak wel apart worden meeverzekerd;
 • Schade tijdens een zakenreis, deze kan ook apart worden meeverzekerd.

Vaak hebben doorlopende reisverzekering ook nog andere voorwaarden. Om een goed beeld te krijgen van alle details, kun je het beste contact opnemen met een van onze adviseurs.

Kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Bij een kortlopende reisverzekering kun je zelf verschillende keuzes maken met betrekking tot de dekking van jouw verzekering. Zo kun je diverse speciale dekkingen toevoegen, zoals pechhulp onderweg, vervangend vervoer of dekking voor bijzondere sporten.

Kortlopende reisverzekeringen hebben een standaard basisdekking.

Verzekerd voor:

 • Medische kosten in spoedeisende situaties;
 • Hulp bij een noodgeval;
 • Kosten voor vervroegde terugreis;
 • Extra reis-en verblijfkosten door omstandigheden als staking of een natuurramp;
 • Schade door bijzondere sporten;
 • Pechhulp en/of kosten voor vervangend vervoer;
 • Schade en/of diefstal van je bagage;

Verder kun je kiezen of je wilt dat de kortlopende reisverzekering alleen dekking biedt binnen Europa of wereldwijde dekking heeft.

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Bij een annuleringsverzekering krijg je je geld helemaal terug als je eerder naar huis moet. Hierbij moet je wel de reden kunnen opgeven waarom je je reis annuleert. Verder heb je 14 dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten voor je vakantie. Bij een annuleringsverzekering ben je wel en niet verzekerd voor de volgende zaken:

Verzekerd voor:

 • Vertraging op de heenreis vanwege een natuurramp of stakingsacties;
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeluk van een dierbare;
 • Onverwachte operatie van de verzekerde of onverwachte vruchtbaarheidsbehandeling;
 • Overlijden, ziekte of ongeluk van je hulphond;
 • Onverwachte oproep als donororgaan;
 • Onbereikbaarheid van het vakantiehuis door natuurgeweld;
 • Onverwacht ontslag of aanname bij een werkgever waar je minimaal 20 uur per week werkt;
 • Scheiding of beëindiging van samenwoning.

Niet verzekerd:

 • Ernstige schuld aan de schade of betrokkenheid bij een misdrijf;
 • Reis voor een medische behandeling;
 • Weten dat er een grote kans was dat je de reis moest annuleren;
 • Deelreizen en excursies als je deze ter plaatse boekt;
 • Vlieg- en treintickets als de terugreisdatum niet vooraf bekend is;
 • Kosten van vaste standplaats, vaste ligplaats of vaste seizoenplaats;
 • Annulering van je reis vanwege een negatief reisadvies door een grootschalige pandemie.

Bagageverzekering

Bagageverzekering

Bij deze verzekering kun je onbezorgd op vakantie. Je bent namelijk verzekerd voor het geval er iets met je bagage gebeurt. Hierbij heb je vaak een eigen risico, maar deze kun je zelf aanpassen. Met een bagageverzekering ben je verzekerd voor de volgende zaken:

Verzekerd voor:

 • Beschadiging, verlies en diefstal van bagage. Denk hierbij aan kleding, reisdocumenten en geld;
 • Geleende spullen;
 • Spullen in je auto, mits je de auto op slot is en de spullen uit het zicht liggen;
 • Spullen in je caravan, waarbij de caravan op een officiële standplaats staat en op slot is.

Niet verzekerd:

 • Schade aan bagage door slijtage, weersinvloeden en ongedierte;
 • Schade als gevolg van een misdrijf dat leidt tot de schade;
 • Geld achtergelaten in je auto;
 • Schade wanneer je niet op je bagage let.

Medische reisverzekering

Medische reisverzekering

De medische reisverzekering is er voor situaties waarin je tijdens je vakantie in het buitenland met spoed medische hulp nodig hebt. Vanuit de zorgverzekering ontvang je alleen een vergoeding tot het maximale bedrag dat de behandeling in Nederland zou kosten.

Verzekerd voor:

 • Behandeling door een arts;
 • Verpleging in het ziekenhuis;
 • Vervoer naar een ziekenhuis;
 • Onderzoeken, medicijnen of verbrandmiddelen voorgeschreven door een arts;
 • Kosten voor noodoplossingen, zoals een noodkroon;
 • Behandeling door een tandarts.

Niet verzekerd:

 • Ernstige schuld aan de schade/ verwondingen door eigen toedoen;
 • Je was al ziek toen je op reis ging;
 • Als je de behandeling kan uitstellen totdat je weer in Nederland bent;
 • Bewust weten van medische kosten tijdens de reis;
 • Zakenreis, wintersport of onderwatersport. (moet apart worden verzekerd)
 • Eigen risico bij je zorgverzekering.

Aansprakelijkheids- verzekering

Aansprakelijkheids- verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade wanneer je daar wettelijk aansprakelijk voor bent. Deze schade kan betrekking hebben op personen of eigendommen van anderen.

Verzekerd voor:

 • Schade aan personen en eigendommen van anderen;
 • Schade veroorzaakt door je huisdier;
 • Schade aan gehuurde spullen;
 • Letselschade als gevolg van jouw handelingen.

Niet verzekerd:

 • Opzettelijke schade;
 • Schade door illegale activiteiten;
 • Schade aan eigen bezittingen;
 • Schade voortkomend uit zakelijke activiteiten;

Het is essentieel om de polisvoorwaarden van de specifieke aansprakelijkheidsverzekering goed door te nemen, omdat de dekking kan variëren tussen verzekeringsmaatschappijen. Een aansprakelijkheidsverzekering die in Nederland is afgesloten, is over het algemeen ook geldig tijdens een buitenlandse reis.

Pechhulpverzekering

Pechhulpverzekering

Heb je pech op vakantie, dan helpt de pechhulp je snel weer op weg. Met de pechhulpverzekering ben je verzekerd voor pech aan je auto, motor of camper. Hierbij kun je rekenen op hulp langs de weg, zowel voor je eigen auto of een meeverzekerd voertuig van iemand anders. Vaak zijn ook de caravan, vouwwagen of aanhanger die aan de auto is gekoppeld, meeverzekerd.

Als het voertuig ter plaatse niet gerepareerd kan worden, dekt de pechhulpverzekering vaak ook de kosten van het wegslepen naar de dichtstbijzijnde garage.

Verzekerd voor:

 • Het motorrijtuig waarmee je vanuit Nederland reist, inclusief een leaseauto die verzekerd is;
 • Je caravan, vouwwagen, trailer of aanhanger die aan je auto is  gekoppeld;
 • Vervoer van het motorrijtuig naar de dichtstbijzijnde garage, inclusief vervoer van jou, de passagiers en de bagage;
 • Terugreis vanuit het buitenland;
 • Hotelaccommodatie.

Niet verzekerd:

 • Niet-naleving van onderhoudsvoorschriften;
 • Opzettelijke schade;
 • Rijden onder invloed;
 • Deelnamen aan illegale activiteiten;
 • Gebruik van het voertuig voor commerciële doeleinde;
 • Ongeautoriseerde reparaties.

De polisvoorwaarden kunnen variëren tussen verzekeraars. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door of vraag advies aan een van onze onafhankelijke adviseurs. Het is ook belangrijk om te weten hoe de pechhulpverzekering omgaat met verschillende situaties en wat de procedure is in geval van pech.

Reisongevallenverzekering

Reisongevallenverzekering

Een reisongevallenverzekering is een polis die dekking biedt in geval van letsel of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens het reizen. Deze verzekering biedt bepekte en gespecialiseerde dekking, wat het onderscheidt van een reguliere ziektekostenverzekering of levensverzekering.

Verzekerd voor:

 • Dekking voor ongevallen: vergoeding bij letsel of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis;
 • Overlijden: uitkering bij overlijden door een ongeval tijdens de reis;
 • Blijvende invaliditeit: uitkering op basis van de mate van invaliditeit;
 • Medische kosten: dekking voor medische kosten die direct verband houden met ongeval tijdens de reis. (varieert per verzekeraar)

Niet verzekerd:

 • Ziekte en medische aandoeningen: reisongevallenverzekering dekt alleen letsel als gevolg van ongevallen;
 • Risicovolle activiteiten: bijvoorbeeld extreme sporten of bergbeklimmen;
 • Zelf toegebrachte schade;
 • Alcohol- of druggerelateerde ongevallen;
 • Niet-naleving van de wet;
 • Zwangerschap en bevalling: complicaties als gevolg van zwangerschap en bevalling worden vaak uitgesloten.

Een reisongevallenverzekering is met name bedoeld voor ongevallen en letsel wat je krijgt tijdens het reizen. Overige medische kosten worden doorgaans niet gedekt door deze verzekering.

De onafhankelijke expert

Als dé onafhankelijke expert op het gebied van hypotheken, leningen en verzekeringen, zetten we bij Oversluiten.nl alles op alles om jou financieel te ontzorgen. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we niet alleen een schat aan kennis en ervaring opgebouwd, maar ook een diepgeworteld begrip van wat onze klanten nodig hebben. We analyseren jouw huidige financiële situatie, ontdekken de beste mogelijkheden en zorgen dat je maximaal voordeel haalt uit de kansen die er liggen. Onze missie? Samen geld vrijmaken, voor jou.

Overige informatie reisverzekeringen

Zakenreisverzekering

Zakenreisverzekering

De zakenreisverzekering vergoedt schade als je voor je werk op zakenreis bent of in geval van annulering. Deze verzekering kan worden afgesloten voor zowel bestuurders als werknemers die namens het bedrijf zakenreizen naar het buitenland maken. Je kunt vaak kiezen uit een individuele zakenreisverzekering of een collectieve zakenreisverzekering.

Bij sommige verzekeraars zijn meereizende gezinsleden ook meeverzekerd. De zakenreisverzekering biedt doorgaans de volgende dekking:

Verzekerd voor:

 • Annulering en onderbreking van de reis;
 • Medische kosten als je ziek of gewond raakt tijdens de zakenreis;
 • Bagagedekking: vergoeding bij verlies, diefstal of beschadiging van zakelijke eigendommen;
 • Reisvertraging: vergoeding voor extra kosten voor accommodatie of maaltijden;
 • Juridische bijstand: juridische hulp in het buitenland;
 • Aansprakelijkheidsverzekering: dekking voor aansprakelijkheid bij een ongeluk of schade die je toebrengt;
 • Ongevallenverzekering: dekking in geval van letsel of overlijden tijdens een zakenreis;

Niet verzekerd:

 • Risicovolle activiteiten;
 • Onbevoegd gebruik van bedrijfsmiddelen;
 • Pre-bestaande aandoeningen;
 • Zelf toegebrachte schade;

Bij deze verzekeringsvorm is het belangrijk om contact op te nemen met een van onze experts, omdat de polisvoorwaarden van de zakenreisverzekering kunnen verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Wintersport reisverzekering

Wintersport reisverzekering

De wintersportdekking zit meestal niet automatisch bij een reisverzekering inbegrepen. Hiervoor moet je een speciale dekking afsluiten, omdat er vaak meer risico’s en uitdagingen zijn bij de wintersportactiviteiten. De wintersport reisverzekering is relevant voor mensen die van plan zijn om te gaan skiën, snowboarden, langlaufen of een andere wintersport beoefenen tijdens hun reis.

De volgende kenmerken zijn vaak opgenomen in een wintersport reisverzekering:

 • Medische dekking: Dekking voor medische kosten als gevolg van letsel tijdens het beoefenen van wintersportactiviteiten.
 • Wintersportuitrusting.
 • Verlies van skipas en huur van vervangende ski’s.
 • Hulpverlening, zoals vervoer van de piste of een gipsvlucht.
 • Kosten van gehuurde wintersportuitrusting, skilessen en skipassen (als je door een verzekerde gebeurtenis hier geen gebruik van kan maken)

Let op: een ongeval bij off-piste-skiën wordt niet gedekt. De meeste verzekeraars vergoeden geen kosten van een ongeval tijdens off-piste-skiën. Er kan echter één uitzondering zijn, namelijk als je onder begeleiding was van een gids (dit verschilt per verzekeraar).

Ook schade die is ontstaan tijdens skispringen, ijsklimmen, ijshockey, bobsleeën en speedskiën is vaak uitgesloten. Neem contact op met een van onze adviseurs om de polisvoorwaarden nauwkeurig door te nemen en het beste onafhankelijke advies te krijgen.

Wat zijn de meest voorkomende uitsluitingen bij een reisverzekering?

Wat zijn de meest voorkomende uitsluitingen bij een reisverzekering?

De uitsluitingen van dekkingen kunnen per verzekeringsmaatschappij of polis verschillen, maar hieronder lees je de meest voorkomende uitsluitingen die vaak bij een reisverzekering:

 1. Pre-bestaande aandoeningen: Dit zijn medische kosten die verband houden met bestaande gezondheidsproblemen.
 2. Risicovolle activiteiten: Schade die ontstaat tijdens deelname aan risicovolle activiteiten. Deze kunnen worden uitgesloten, of je moet hiervoor een specifieke dekking hebben.
 3. Onveilige bestemmingen: Reizen naar gebieden die als onveilig worden beschouwd door de overheid, inclusief landen waarvoor de overheid een negatief reisadvies geeft.
 4. Niet-naleving van wetten: Schade als gevolg van het niet naleven van lokale wetten en voorschriften.
 5. Alcohol- of drugsgerelateerde schade: Schade die direct verband houdt met alcohol- of drugsgebruik.
 6. Zelf toegebrachte schade: Opzettelijk toegebrachte schade door de verzekerde. (Hieronder valt ook zelfmoord)
 7. Onvoldoende documentatie: Schadeclaims die worden afgewezen als je niet voldoet aan de documentatievereisten. Zoals het niet melden van diefstal bij de lokale autoriteiten.

Neem contact op met een van onze experts om te begrijpen wat er wel en niet binnen de dekking valt van jouw reisverzekering.

Wat is een afschrijvingslijst van de verzekeraar?

Wat is een afschrijvingslijst van de verzekeraar?

Op de afschrijvingslijsten van de verzekeraar is te zien hoe de dagwaarde van de inboedel wordt bepaald. Je spullen nemen namelijk af in waarde, en dat heeft invloed op wat je verzekeraar vergoedt bij diefstal of schade. Zonder afschrijvingslijsten weet de verzekerde niet waar hij recht op heeft.

Met de afschrijvingslijsten wordt dus bepaald wat de dagwaarde en uitkering zijn. De waarde die je krijgt, kan flink verschillen per verzekeraar. Vraag daarom altijd naar deze informatie voordat je een verzekering afsluit. Onze experts kunnen hier verder bij helpen om de beste polis uit te kiezen.

Tips voor goede bewijsstukken schadeclaims

Tips voor goede bewijsstukken schadeclaims

Bij het indienen van een schadeclaim of na een ongeval op reis heb je verschillende bewijsstukken nodig om je schadeclaim soepel af te handelen bij de verzekeraar.

Het is verstandig om in de onderstaande situaties vooraf contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Op deze manier voorkom je dat je schadeclaim wordt afgewezen.

 1. Hulp nodig tijdens je reis (bijvoorbeeld bij pech);
 2. Sprake van een noodgeval (bijvoorbeeld ziekenhuisopname);
 3. Gedwongen extra kosten te maken.
 4. Je moet je reis (vroegtijdig) annuleren.

Verzekeraars zijn streng als het gaat om fraude, daarom is het bij veel spullen belangrijk dat je de aankoop kunt aantonen. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 1. Bewaar bonnetjes van dure spullen die je meeneemt op vakantie (denk hierbij aan smartphone, tablet, laptop, enz.).
 2. Doe altijd aangifte op de plaats van bestemming.
 3. Maak vakantiefoto’s waarop je spullen te zien zijn; dit kan eventueel helpen bij een snelle afhandeling van je schadeclaim.

Wanneer wordt de claim afgewezen

Om verschillende redenen kan een claim ook worden afgewezen. Dit is vaak het geval bij de volgende situaties:

 • Je laat je bagage achter in de auto;
 • Je laat kostbaarheden achter in de auto of aan de rand van het zwembad;
 • Je laat kostbaarheden zichtbaar in je hotelkamer of tent liggen.

Lees eventueel goed je polis door als je medische hulp nodig hebt in het buitenland.

nieuws & updates

Blijf op de hoogte

Geld vrijmaken
25 november 2022
Geld besparen op je verzekeringen: 8 tips
Lees verder
Geld vrijmaken
25 november 2022
8 tips om geld te besparen op je belasting
Lees verder
Geld vrijmaken
25 november 2022
8 tips voor geld besparen op je zorgverzekering
Lees verder

Vragen? Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag

Op zoek naar de perfecte reisverzekering die aansluit bij jouw unieke reisplannen? Onze team van ervaren verzekeringsadviseurs is er om je te begeleiden. Wij bieden deskundig, op maat gemaakt advies om ervoor te zorgen dat je de dekking krijgt die je nodig hebt. Of je nu vragen hebt over welke verzekering het beste bij je past of gewoon behoefte hebt aan professionele ondersteuning, wij staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een zorgeloze verzekeringservaring.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*