Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen
Bruto jaarinkomen
Bruto jaarinkomen partner
Zie uitkomst

Maximale hypotheek berekenen

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor jouw droomhuis? Je bent slechts een paar klikken verwijderd van dat antwoord! Met onze handige tool krijg je een nauwkeurige schatting, zodat je gericht en met vertrouwen kunt zoeken naar woningen die binnen jouw budget vallen.

We weten dat het nemen van zo’n grote stap spannend kan zijn. Daarom maken we het je makkelijk door rekening te houden met verschillende factoren zoals je inkomen, leeftijd en bestaande financiële verplichtingen.

Dus, klaar om die eerste stap naar jouw toekomstige thuis te zetten?

Handig bij het kopen van een woning

Er zijn nog verschillende zaken die handig zijn om te weten, wanneer het tijd is om over vervolgstappen na te denken. Je weet nu je budget en bent opzoek naar je droomhuis, maar na het vinden van je droomhuis wil je de hypotheek rond hebben. Hier komt nog het volgende bij kijken:

  1. Eigen geld: Om het leenbedrag te verlagen breng je eigen geld in. Er zijn namelijk altijd nog extra bijkomende kosten, die niet worden gedekt door de hypotheek. Zoals: kosten koper, taxatiekosten, makelaarskosten en een bouwkundige keuring.
  2. Bouwdepot: De kosten van het verbouwen in je nieuwe huis, kan je meefinancieren in je hypotheek. Hierbij reserveer je een stukje van je hypotheek om de verbouwing mee te betalen. Dit wordt ook wel bouwdepot genoemd. Hier zijn ondanks wel voorwaarden aan verbonden. Neem hier contact op met één van onze adviseurs om er meer over te weten te komen.

De 3 stappen naar een hypotheek

Berekenen

Bereken je maximale hypotheek

Bereken makkelijk je maximale hypotheek met onze rekentool! Het proces is simpel en snel. Je krijgt direct een duidelijk beeld van je financiële mogelijkheden.

01
Mail-voorstel

Bekijk de schatting

Je maximale hypotheek verschijnt meteen op het scherm. Deze schatting is gebaseerd op jouw ingevoerde gegevens. Nu kun je gerichter zoeken naar een woning binnen je budget.

02
Bel-met-een-van-onze-adviseurs

Spreek vrijblijvend één van onze adviseurs

Plan een vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs. Samen verfijnen we de berekening. Na afloop ontvang je alle details en adviezen in je mailbox.

03
Hypotheekadviseur

Wil jij weten wat jouw maximale hypotheek is?

Neem contact op met één van onze experts en ontdek hoeveel jouw maximale hypotheek is.
Weet wat je leent

Hypotheekvormen

Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek

Er zijn verschillende hypotheekvormen waar je uit kan kiezen. De bekendste hypotheekvormen zijn:

Bij een lineaire hypotheek betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossingen, naast de rente. Het gehele aflossingsbedrag blijft hetzelfde tijdens de looptijd van de lening. Het openstaande hypotheekbedrag daalt hierdoor elke maand, dit betekent dat je steeds meer eigen vermogen opbouwt in je woning. Lees hier meer over de hypotheek.

Annuïteitenhypotheek

Annuïteitenhypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je elke maand een vast bruto bedrag dat uit zowel rente als aflossing bestaat. Aan het begin betaal je vooral rente en krijg je meer geld terug van de belasting dankzij de renteaftrek. Naarmate de tijd vordert, verschuift dit naar meer aflossing en minder rente, waardoor je minder belastingvoordeel hebt. Je bruto maandlasten blijven hetzelfde, maar je netto maandlasten worden hoger omdat je minder terugkrijgt van de belasting.

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je maandelijks alleen de rente en los je het geleende bedrag niet af. Dit resulteert in lagere maandlasten, maar je bouwt geen eigen vermogen op in je woning. Aan het einde van de looptijd heb je verschillende opties: je kunt het volledige geleende bedrag in één keer terugbetalen óf je kunt een nieuwe hypotheek afsluiten om de schuld te herfinancieren. Voor meer informatie over de aflossingsvrije hypotheek kun je hier klikken of contact opnemen met een van onze adviseurs.

Spaarhypotheek

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je maandelijks rente betaald. Verder betaal je een premie voor een levensverzekering of beleggingsrekening. Aan het einde van de looptijd moet de levensverzekering of beleggingsrekening genoeg kapitaal hebben, om de hypotheek volledig in één keer af te lossen.

De spaarhypotheek lijkt veel op een bankspaarhypotheek. Daarbij is de spaarhypotheek een veelvoorkomende hypotheekvorm in Nederland, maar kan je hem nu niet meer afsluiten. Sinds 2013 is het afsluiten van een spaarhypotheek niet meer mogelijk, maar heb je een spaarhypotheek voor 2013 afgesloten, dan zal deze gewoon actief blijven.

Lees hier meer over de spaarhypotheek of bankspaarhypotheek.

verhalen van onze klanten

Wat onze klanten zeggen

Van stress naar succes: Anneke bespaart €437 per maand dankzij Oversluiten.nl

Ik zit vaak in Duitsland maar mijn huis staat in Almere. Dus ja, wat doe je dan met je hypotheek? Via Facebook kwam ik terecht bij Oversluiten.nl. Ik had al snel een fijn gesprek met Erik van Haaster. Hij legde meteen uit hoe het zat: no cure, no pay, dus geen gedoe. Mijn situatie was best ingewikkeld door mijn BKR-meldingen, maar Erik en zijn team hadden er vertrouwen in. En ze hebben het voor elkaar gekregen! Mijn leningen zijn opgenomen in mijn nieuwe hypotheek en ik bespaar nu elke maand €437. Echt top geregeld, ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Oversluiten.nl, echt een aanrader!

Overwaarde opnemen voor onze dochters

“We hebben onlangs de hulp van Oversluiten.nl ingeschakeld om een deel van onze overwaarde op te nemen voor de aankoop van een huis voor onze kinderen. Ze hebben alles voor ons geregeld, zelfs buiten kantooruren. Dankzij hun inzet en deskundigheid kan onze oudste dochter nu ook een eigen huis kopen. We zijn zeer tevreden over hun service en bevelen hen van harte aan.”

Overwaarde benut om langer zelfstandig te blijven wonen

“Dankzij Oversluiten.nl hebben we de overwaarde van ons huis kunnen aanspreken om belangrijke aanpassingen te doen. Nu hebben we een traplift en een vernieuwde badkamer, waardoor we hier langer zelfstandig en comfortabel kunnen blijven wonen. We zijn ontzettend tevreden over de service en advisering van Oversluiten.nl!”

Met Oversluiten.nl van overwaarde naar Arubaans geluk

“Vanaf ons eerste contact met Oversluiten.nl voelden we ons volkomen op ons gemak, een gevoel dat consistent bleef dankzij hun ongeëvenaarde professionaliteit. Wat echt indruk maakte, was het doorzettingsvermogen van het team. Zelfs op momenten van twijfel gaven ze niet op en zorgden voor een soepel proces. Dankzij hun harde werk konden we niet alleen onze hypotheek oversluiten maar ook overwaarde vrijmaken, wat ons financieel een grote stap vooruit heeft geholpen en ons zelfs in staat stelde om een prachtig stukje paradijs op Aruba te kopen. Hartelijk dank aan het hele team voor hun onvermoeibare inzet en expertise; ze hebben bewezen een partner te zijn waarop je kunt vertrouwen.”

Van droom naar realiteit: een appartement op Tenerife

“Ik droomde al jaren van een appartement op Tenerife. Na een mondeling akkoord voor een prachtig appartement, moest ik nog de financiering regelen. Via Oversluiten.nl kreeg ik deskundig advies over het benutten van mijn overwaarde. Jochem liet mij de mogelijkheden zien en Erik Vleeshouwers heeft alles perfect met de bank en de notaris geregeld. Hun inzet was geweldig en heeft mijn droom waargemaakt. Een grote dank aan Jochem en Erik, en ik raad Oversluiten.nl ten zeerste aan!”

Een nieuwe badkamer en keuken dankzij Oversluiten.nl

“We wilden heel graag onze badkamer en keuken verbouwen. Bij een andere partij kregen we vrij snel te horen dat dit niet mogelijk was. Oversluiten.nl, die in het verleden al iets voor ons had geregeld, wilde er ook nog naar kijken. En ja hoor, we konden starten met verbouwen. Bij elke stap hebben ze ons bijgestaan. Financieel zijn we erop vooruitgegaan en we zijn nu de trotse eigenaren van een prachtige badkamer en keuken. We zouden Oversluiten.nl aan iedereen aanraden!”

Alles wat je moet weten

Heeft mijn studieschuld betrekking op het krijgen van een hypotheek?

Heeft mijn studieschuld betrekking op het krijgen van een hypotheek?

Heeft studieschuld betrekking op het krijgen van een hypotheek? Hier is niet één antwoord op te geven. Dit komt omdat een studieschuld niet BKR geregistreerd is, waardoor de bank niet na kan gaan of je er één hebt en hoe hoog deze is. Maar in de praktijk vragen hypotheekverstrekkers dit wel, omdat ze verplicht zijn om naar je studieschuld te vragen. Een hypotheekverstrekker moet wel met je studieschuld rekening houden, wanneer ze je maximale hypotheek berekenen.

Hierdoor kan je dus zeggen dat een studieschuld geen betrekking heeft op het krijgen van een hypotheek, maar wel op de hoogte van de hypotheek. Onlangs is de invloed van de studieschuld wel minder groot dan die van andere leningen.

Wat beïnvloed de hoogte van mijn hypotheek?

Wat beïnvloed de hoogte van mijn hypotheek?

Hoeveel je kan lenen is onder anderen afhankelijk van de waarde van je koophuis. Zo kan je een hypotheek afsluiten tot 100% van de waarde van de woning. Het is dus niet mogelijk om meer te lenen dan wat het huis waard is.

Maar wat beïnvloed de hoogte van je hypotheek? De hoogte van je hypotheek wordt beïnvloed door de volgende dingen:

  1. Inkomen: De hoogte van je bruto jaarinkomen heeft invloed op de hoogte van je hypotheek. Verder heeft het soort werk dat je doet hier ook invloed op. Ben je in loondienst, startende ondernemer of heb je een vast contract. Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op de hoogte van je verkrijgbare hypotheek.
  2. Schulden en uitgaven: Schulden en vaste maandlasten hebben invloed op wat je maandelijks kan besteden. Daarom heeft dit ook invloed op de hoogte van je hypotheek.
    Onder schulden wordt alles gerekend wat BKR geregistreerd is, maar ook eventuele studieschulden en private lease contracten.
  3. Leeftijd: Je leeftijd heeft invloed op de hoogte van je hypotheek. Dit is overigens alleen het geval als je pensioen dichtbij komt. Stel je wilt een nieuwe hypotheek aanvragen en binnen 10 jaar ga je met pensioen, dan kan dit invloed hebben op de hoogte van je hypotheek.

Wil je meer weten over de hoogte van jouw hypotheek, vraag dan vrijblijvend advies bij één van onze onafhankelijke adviseurs.
Wil je zelf de hoogte van je maximale hypotheek berekenen? Ga dan naar onze op maat gemaakte rekentool.

Welke kosten heb je allemaal bij het afsluiten van een hypotheek?

Welke kosten heb je allemaal bij het afsluiten van een hypotheek?

Bij het afsluiten of wijzigen van je hypotheek zijn er diverse bijkomende kosten. Denk hierbij aan notariskosten, taxatiekosten, overdrachtsbelasting, kosten voor het aanvragen van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en advieskosten. Het is belangrijk om deze kosten in kaart te brengen, zodat je een compleet beeld hebt van de totale kosten van jouw hypotheek.

Hierbij een overzicht van gemiddelde kosten voor het afsluiten van een hypotheek.

  • Taxatiekosten: Ongeveer €500
  • Notariskosten: ongeveer €1200
  • Overdrachtsbelasting: 2% van de koopsom
  • Makelaarskosten: Gemiddeld €1000

Hierbij komen nog eventuele advies kosten en de kosten van de nationale hypotheek garantie (0,7%)

Zoals je ziet kunnen de bijkomende kosten al snel oplopen! Zorg dus voor genoeg eigen vermogen waarmee je dit kan financieren.

 

Wat is overdrachtsbelasting?

Wat is overdrachtsbelasting?

“Overdrachtsbelasting is een belasting die betaald moet worden wanneer het eigendom van onroerend goed overgaat van de ene naar de andere partij. Meestal wordt deze belasting door de koper betaald en is deze gebaseerd op een percentage van de aankoopprijs of de taxatiewaarde van het onroerend goed. In Nederland is dit vaak 2% van de aankoopprijs.

Starters op de woningmarkt kunnen vrijstelling krijgen van deze belasting. Let op: deze vrijstelling is optioneel. Als starters bijvoorbeeld plannen hebben om binnen een korte termijn een duurdere woning te kopen, kunnen ze ervoor kiezen om geen gebruik te maken van deze vrijstelling.

Wat is een hybride hypotheek?

Wat is een hybride hypotheek?

Een hybride hypotheek is een hypotheekvorm die bestaat uit verschillende hypotheekvormen. Zo kan een hybride hypotheek een deel annuïteitenhypotheek en een deel lineaire hypotheek zijn.
In de hybride hypotheek wordt de flexibiliteit van de levenhypotheek en zekerheid van de spaarhypotheek gecombineerd. Deze hypotheekvorm was tot 2013 af te sluiten, maar je kan deze hypotheekvorm nog wel eventueel meenemen.

Wil je eventueel een hybride hypotheek oversluiten, klik dan hier.

Beïnvloed het eigen vermogen de hoogte van mijn hypotheek?

Beïnvloed het eigen vermogen de hoogte van mijn hypotheek?

Nee, als je eigen geld inbrengt, heeft dit geen invloed op het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Het inkomen is namelijk leidend voor de hoeveelheid die je maximaal kunt lenen. Wanneer je eigen geld inbrengt, kun je eventueel wel een duurdere woning kopen of een lagere rente betalen.

Wat is de hoofdsom van een hypotheek?

Wat is de hoofdsom van een hypotheek?

De hoofdsom van een hypotheek is het oorspronkelijk bedrag dat door een geldgever, zoals een bank, wordt uitgeleend aan iemand om een huis te kopen. Dit is het leenbedrag dat de huiseigenaar terugbetaalt aan de geldgever gedurende de looptijd van een hypotheek. Het bedrag van de hoofdsom is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aankoopprijs van het huis, het eigen vermogen van de kredietnemer, de lening voorwaarden en andere financiële overwegingen.

Wat is de maximale looptijd van een hypotheek?

Wat is de maximale looptijd van een hypotheek?

De standaard looptijd van een hypotheek is doorgaans 30 jaar, wat vaak ook de maximale looptijd. Het is echter mogelijk om te kiezen voor een kortere looptijd. Bijvoorbeeld, je kunt een hypotheek afsluiten met een looptijd van 20 jaar.

Een looptijd van 10 jaar is in principe ook mogelijk, maar dit hangt sterk af van jouw financiële situatie. In dit geval zullen je hypotheeklasten aanzienlijk hoger zijn dan wanneer je kiest voor een hypotheek met een looptijd van 30 jaar.

Wij vergelijken 50+ geldverstrekkers op rentes en voorwaarden
Oversluiten.nl

Adviseur van de bank of een onafhankelijke adviseur

Een bankadviseur beperkt je tot de producten van één bank en geeft je geen zicht op alle opties in de markt. Ze kennen hun producten goed, maar wat als er ergens anders een betere deal voor jou is?

Oversluiten.nl, als onafhankelijk adviseur, opent een wereld van keuzes voor je. We vergelijken opties van verschillende aanbieders om de hypotheek te vinden die naadloos aansluit bij jouw situatie. Mogelijk zijn de advieskosten iets hoger, maar de besparingen op lange termijn zijn vaak aanzienlijker.

Maak kennis met onze deskundige adviseurs en verzeker jezelf van de beste hypotheekdeal!

Hypotheken
25 november 2022
Alles over de hypotheek
Lees verder
Hypotheek AfsluitenHypotheken
08 december 2022
Hypotheek afsluiten: Wat is dat?
Lees verder
Hypotheek VerhogenHypotheken
08 december 2022
Hypotheek verhogen
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*