Een zakelijke hypotheek (ook wel bedrijfshypotheek genoemd), is essentieel voor ondernemers die hun zakelijke ambities willen realiseren. Met deze lening kun je een bedrijfspand, winkelruimte of magazijn kopen of verbouwen. Voor een zakelijke hypotheek is meestal een eigen inbreng nodig, vaak minstens 30% van de taxatiewaarde van het vastgoed.
Klaar om te groeien? Neem contact op en ontdek hoe een zakelijke hypotheek via Oversluiten.nl je daarbij kan helpen.
Ondernemers kunnen een zakelijke hypotheek afsluiten om een bedrijfspand te kopen of te financieren.
Als een bedrijf groeit of verbouwing nodig heeft, kan er een zakelijke hypotheek gebruikt worden voor de financiering.
Een zakelijke hypotheek kan ook gebruikt worden om bedrijfsmiddelen te financieren, zoals machines, voertuigen of inventaris.
Met een zakelijke hypotheek kan een bedrijf ook bestaande leningen of schulden herfinancieren, mogelijk tegen gunstigere voorwaarden.
Een ondernemer kan een zakelijke hypotheek gebruiken om te investeren in vastgoed, dat wordt verhuurd aan derden.
Een ondernemer kan een zakelijke hypotheek kan ook gebruikt worden om de aankoop van een ander bedrijf te financieren.
Om in aanmerking te komen voor een zakelijke hypotheek, zijn er verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen. Allereerst is het type onderneming belangrijk; je moet een ondernemer zijn met een eenmanszaak, vof, maatschap of bv. Financiële instellingen kijken ook naar je financiële gezondheid. Ze beoordelen of je de hypotheek kunt betalen op basis van je kennis en ervaring als ondernemer, hoe lang je bedrijf al actief is en je financiële buffer.
De eigen inbreng speelt een grote rol. Meestal wordt er verwacht dat je minimaal 30% van de marktwaarde van het vastgoed zelf inbrengt, maar dit kan per situatie verschillen. Een ander belangrijk aspect is de Loan-to-Value (LTV), de verhouding tussen het leenbedrag en de waarde van het onderpand. Een hogere eigen inbreng kan zorgen voor een gunstige LTV.
De grootte en omzet van je bedrijf kunnen ook een factor zijn. Sommige banken hanteren een maximum omzet en aantal medewerkers om in aanmerking te komen voor een zakelijke hypotheek. Daarnaast is de aflossingsperiode van belang; je kunt een zakelijke hypotheek vaak in maximaal 20 jaar aflossen, waarbij je ieder jaar minimaal 5% aflost.
Het is ook cruciaal dat de financiering in verhouding staat tot de marktwaarde van het bedrijfspand. Bijvoorbeeld, sommige banken financieren tot 90% van de marktwaarde. Ten slotte beoordelen financiers de betalingscapaciteit van je onderneming, of je bedrijf in staat is om aan de rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen met de beschikbare vrije geldstromen.
Bij Oversluiten.nl staan ervaren hypotheekadviseurs voor je klaar die jou kunnen begeleiden bij elke stap van het hypotheekproces. Met een schat aan kennis en een klantgerichte aanpak streven wij ernaar om je het advies te geven dat je nodig hebt, en je te helpen de juiste beslissingen te nemen. Op die manier kun je met vertrouwen de stap zetten naar het realiseren van jouw zakelijke ambities.