Overwaarde opnemen

Overwaarde berekenen
Woningwaarde
Hypotheekschuld
Zie uitkomst

Overwaarde opnemen kan een slimme manier zijn om extra financiële ruimte te creëren, of je nu denkt aan een verbouwing, een investering of je pensioen. Maar hoe pak je dat aan? Bij Oversluiten.nl maken we het je makkelijk. We voorzien je van duidelijke, onafhankelijke informatie en persoonlijk advies, zodat je vol vertrouwen de overwaarde van je woning kunt benutten.


Overwaarde opnemen

Benut de financiële mogelijkheden vanuit je woning

Wat is overwaarde opnemen?

Overwaarde opnemen houdt in dat je de financiële ruimte die je hebt opgebouwd in je woning benut voor andere doeleinden. Wanneer je woning meer waard is geworden dan de lopende hypotheek, spreek je van overwaarde. Het opnemen van deze overwaarde kan bijvoorbeeld door het afsluiten van een tweede hypotheek, of door het wijzigen van je huidige hypotheekvoorwaarden.

Het opnemen van overwaarde uit je huis kan je veel financiële ruimte geven. Of je nu je huis wilt verbouwen, wat extra geld achter de hand wilt hebben voor je pensioen, of droomt van een tweede woning, met overwaarde opnemen kan het allemaal. Kortom, overwaarde opnemen kan je meer financiële vrijheid en zekerheid bieden.

Als je wilt weten wat het beste bij jouw situatie past, staan onze experts klaar om je te helpen. Ze kunnen je stap voor stap begeleiden, van het eerste idee tot aan de uitvoering. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Bereken hoeveel overwaarde je hebt via Oversluiten.nl
Verhalen van onze klanten

Wat onze klanten zeggen

Een nieuwe badkamer en keuken dankzij Oversluiten.nl

“We wilden heel graag onze badkamer en keuken verbouwen. Bij een andere partij kregen we vrij snel te horen dat dit niet mogelijk was. Oversluiten.nl, die in het verleden al iets voor ons had geregeld, wilde er ook nog naar kijken. En ja hoor, we konden starten met verbouwen. Bij elke stap hebben ze ons bijgestaan. Financieel zijn we erop vooruitgegaan en we zijn nu de trotse eigenaren van een prachtige badkamer en keuken. We zouden Oversluiten.nl aan iedereen aanraden!”

Overwaarde opnemen voor onze dochters

“We hebben onlangs de hulp van Oversluiten.nl ingeschakeld om een deel van onze overwaarde op te nemen voor de aankoop van een huis voor onze kinderen. Ze hebben alles voor ons geregeld, zelfs buiten kantooruren. Dankzij hun inzet en deskundigheid kan onze oudste dochter nu ook een eigen huis kopen. We zijn zeer tevreden over hun service en bevelen hen van harte aan.”

Van droom naar realiteit: een appartement op Tenerife

“Ik droomde al jaren van een appartement op Tenerife. Na een mondeling akkoord voor een prachtig appartement, moest ik nog de financiering regelen. Via Oversluiten.nl kreeg ik deskundig advies over het benutten van mijn overwaarde. Jochem liet mij de mogelijkheden zien en Erik Vleeshouwers heeft alles perfect met de bank en de notaris geregeld. Hun inzet was geweldig en heeft mijn droom waargemaakt. Een grote dank aan Jochem en Erik, en ik raad Oversluiten.nl ten zeerste aan!”

Met Oversluiten.nl van overwaarde naar Arubaans geluk

“Vanaf ons eerste contact met Oversluiten.nl voelden we ons volkomen op ons gemak, een gevoel dat consistent bleef dankzij hun ongeëvenaarde professionaliteit. Wat echt indruk maakte, was het doorzettingsvermogen van het team. Zelfs op momenten van twijfel gaven ze niet op en zorgden voor een soepel proces. Dankzij hun harde werk konden we niet alleen onze hypotheek oversluiten maar ook overwaarde vrijmaken, wat ons financieel een grote stap vooruit heeft geholpen en ons zelfs in staat stelde om een prachtig stukje paradijs op Aruba te kopen. Hartelijk dank aan het hele team voor hun onvermoeibare inzet en expertise; ze hebben bewezen een partner te zijn waarop je kunt vertrouwen.”

Overwaarde benut om langer zelfstandig te blijven wonen

“Dankzij Oversluiten.nl hebben we de overwaarde van ons huis kunnen aanspreken om belangrijke aanpassingen te doen. Nu hebben we een traplift en een vernieuwde badkamer, waardoor we hier langer zelfstandig en comfortabel kunnen blijven wonen. We zijn ontzettend tevreden over de service en advisering van Oversluiten.nl!”

Van stress naar succes: Anneke bespaart €437 per maand dankzij Oversluiten.nl

Ik zit vaak in Duitsland maar mijn huis staat in Almere. Dus ja, wat doe je dan met je hypotheek? Via Facebook kwam ik terecht bij Oversluiten.nl. Ik had al snel een fijn gesprek met Erik van Haaster. Hij legde meteen uit hoe het zat: no cure, no pay, dus geen gedoe. Mijn situatie was best ingewikkeld door mijn BKR-meldingen, maar Erik en zijn team hadden er vertrouwen in. En ze hebben het voor elkaar gekregen! Mijn leningen zijn opgenomen in mijn nieuwe hypotheek en ik bespaar nu elke maand €437. Echt top geregeld, ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Oversluiten.nl, echt een aanrader!

Hypotheekadviseur
Onze specialisten denken ook graag met je mee Afspraak inplannen

Alles wat je moet weten

Hoe wordt mijn overwaarde berekend?

Hoe wordt mijn overwaarde berekend?

Het berekenen van overwaarde is een van de eerste stappen die je neemt als je overweegt je overwaarde op te nemen. Overwaarde is het verschil tussen de huidige marktwaarde van je woning en de nog openstaande hypotheekschuld. Meestal wordt een taxatie uitgevoerd om de actuele marktwaarde van de woning te bepalen. Na de taxatie kun je de overwaarde berekenen door de nog openstaande hypotheekschuld af te trekken van deze marktwaarde. Het is belangrijk om te weten dat de overwaarde pas echt beschikbaar is wanneer het huis is verkocht of als je een financieel product afsluit om deze te benutten.

Financiële producten voor overwaarde opnemen

Financiële producten voor overwaarde opnemen

Er zijn verschillende financiële producten beschikbaar om overwaarde op te nemen. Deze omvatten onder andere een tweede hypotheek en een opeethypotheek. Elk product heeft zijn eigen voor- en nadelen, looptijden, en rentetarieven. Het is cruciaal om deze opties zorgvuldig te overwegen en eventueel financieel advies in te winnen om het product te kiezen dat het beste bij je financiële situatie en behoeften past.

Toepassingen van overwaarde

Toepassingen van overwaarde

De opgenomen overwaarde kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dit kan variëren van het investeren in een tweede woning, het financieren van een verbouwing, tot het bekostigen van de studie van je kinderen. Het is belangrijk om een duidelijk plan te hebben voor hoe je de overwaarde wilt gebruiken om te verzekeren dat dit in lijn is met je financiële doelen en verplichtingen. 

Risico's en voorwaarden

Risico's en voorwaarden

Het opnemen van overwaarde is niet zonder risico’s. Deze kunnen variëren van het risico op hogere maandlasten tot het risico dat de waarde van de woning daalt, waardoor je met een restschuld kunt blijven zitten. De voorwaarden, zoals de rentetarieven en looptijden, kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van het financiële product dat je kiest. Als je overweegt om overwaarde op te nemen en meer wilt weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te voorzien van persoonlijk advies op maat.

Erkend hypotheek adviseur

Bij Oversluiten.nl combineren we meer dan 20 jaar ervaring in de branche met de expertise van onze hypotheekadviseurs. Elk lid van ons team is toegewijd aan het begeleiden van individuen bij het opnemen van overwaarde op hun woning. Onze missie is om uitmuntend advies te leveren en je te assisteren bij het maken van de juiste financiële beslissingen. Hierdoor kun je met vertrouwen en gemoedsrust de juiste financiële beslissingen nemen wanneer het gaat om het opnemen van overwaarde.

Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan

Wil je weten of jij ook kunt profiteren van het opnemen van overwaarde op je woning? Of heb je andere vragen over je financiële situatie? Vraag dan nu een persoonlijk gesprek aan met één van onze financieel adviseurs. We nemen graag de tijd om jouw persoonlijke situatie door te nemen en je te adviseren over de beste mogelijkheden. Maak de stap naar het opnemen van jouw overwaarde vandaag nog! Meer weten over overwaarde opnemen? Klik dan hier.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden