Veelgestelde vragen

wij beantwoorden ze voor je

Veelgestelde vragen

Heb ik eigen vermogen nodig om een hypotheek af te sluiten?

Ja, wanneer je een hypotheek afsluit, heb je eigen vermogen nodig om de bijkomende kosten te dekken. Sinds 1 januari 2018 kun je maximaal 100% van de marktwaarde van de woning financieren met een hypotheek. Bijkomende kosten, zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en advieskosten, dienen uit eigen zak betaald te worden. Dit komt neer op ongeveer vier tot zes procent van de koopsom. Eigen inbreng kan ook gebruikt worden om de totale hypotheeksom en daarmee de maandlasten te verlagen. Raadpleeg onze adviseur voor een advies op maat.

Hoe wordt rente van mijn lening bepaald?

De rente van een lening is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt de algemene marktrente een rol, dit is de basisrente die banken en financiële instellingen hanteren. Daarnaast wordt je kredietwaardigheid beoordeeld door de geldverstrekker. Hoe kredietwaardiger je bent, des te lager het risico voor de bank en dit kan leiden tot een gunstiger rentetarief. Het type lening, of het nu een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is, kan ook van invloed zijn op de rente. Ten slotte kan de looptijd van de lening invloed hebben op de rente. Een langere looptijd kan een hogere rente betekenen omdat de bank haar geld voor een langere periode uitleent.

Hoeveel is de maximale hypotheek die ik kan krijgen?

De maximale hypotheek die je kunt krijgen wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Enkele belangrijke overwegingen zijn je inkomen, dienstverband, de waarde van de woning, de actuele hypotheekrente en financiële verplichtingen, zoals lopende leningen. Ook persoonlijke situaties, zoals je leeftijd en of je alleen of samen koopt, spelen een rol. Omdat het een complexe berekening betreft, raden we aan om voor een gedetailleerde inschatting en advies contact op te nemen met onze hypotheekadviseur.

Ik wil geld lenen, hoeveel tijd neemt dit in beslag?

Een persoonlijke lening kan in sommige gevallen al binnen 24 uur geregeld zijn, mits alle benodigde documenten correct en tijdig worden aangeleverd. Voor doorlopende kredieten en complexere leningen, zoals hypotheken, kan het proces langer duren, variërend van enkele dagen tot enkele maanden. Onze adviseurs staan klaar om je te begeleiden en het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Is het mogelijk om naast mijn hypotheek ook andere leningen over te sluiten?

Ja, het is mogelijk om naast je hypotheek ook andere leningen zoals persoonlijke leningen, consumptieve leningen of doorlopende kredieten over te sluiten. Het combineren van verschillende leningen kan je helpen om een lagere rente te verkrijgen en je maandlasten overzichtelijker te maken. Het is wel belangrijk om te letten op de voorwaarden en eventuele kosten die verbonden zijn aan het oversluiten. Voor specifiek advies en meer informatie over jouw situatie kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Kan ik een (consumptieve) lening online aanvragen?

Ja, bij Oversluiten.nl kun je eenvoudig online een aanvraag doen voor een consumptieve lening. Ons digitale proces is ontworpen om je aanvraag snel en efficiënt te verwerken. Na je aanvraag neemt een van onze adviseurs contact met je op om de details te bespreken en te zorgen dat alles op orde is.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Het hebben van een vast contract biedt zekerheid aan geldverstrekkers, maar ook zonder zo’n contract zijn er opties. Veel banken kijken naar zaken zoals een intentieverklaring van de werkgever, een gemiddelde van je inkomen over de laatste jaren of, voor zzp’ers, de inkomenshistorie van de afgelopen jaren.

Kan ik lenen met een uitkering?

Het is mogelijk om te lenen met een uitkering, maar er zijn enkele aspecten om te overwegen:

1. Diverse factoren bepalen of je in aanmerking komt voor een lening. Bij sommige banken kun je te maken krijgen met een hogere rente en een lager leenbedrag.
2. Een partner met een vast inkomen kan de kans op een lening vergroten.
3. Met uitkeringen zoals WW, ZW via UWV en bijstand kan het moeilijker zijn om te lenen.
4. Andere uitkeringen zoals IVA, WAO, WGA (indien gekoppeld aan een tweede contractant met vast inkomen), Wajong, Pensioen, AOW en ANW kunnen wel leningsmogelijkheden bieden.

Kan ik overwaarde vrijmaken?

Ja, overwaarde komt voor wanneer de marktwaarde van je woning hoger is dan je huidige hypotheekschuld. Dit verschil kun je benutten door bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten, je hypotheek te verhogen, een tweede hypotheek te nemen, een opeethypotheek af te sluiten of een krediet op basis van de overwaarde af te sluiten. Raadpleeg onze adviseur voor een advies op maat.

Wat betekent ‘boetevrij inlossen’ en is dat altijd mogelijk?

Boetevrij inlossen houdt in dat je (een deel van) je lening eerder kunt aflossen dan oorspronkelijk afgesproken zonder extra kosten of boetes. Bij veel leningen is boetevrij inlossen tegenwoordig de standaard, waardoor je flexibeler bent in je aflossing. Toch kan dit per lening en kredietverstrekker variëren. Overweeg je vervroegd af te lossen en wil je weten waar je aan toe bent? Neem contact op met onze kredietadviseur voor een duidelijk beeld van je mogelijkheden en voordelen.

Wat is het verschil tussen vaste en variabele rente?

Een hypotheek met een vaste rente betekent dat je gedurende een vooraf bepaalde periode hetzelfde rentepercentage betaalt. Dit biedt stabiliteit in je maandelijkse lasten. Bij een variabele rente fluctueert het percentage op basis van de marktrente. Dit kan voordeel bieden wanneer de rente daalt, maar kan ook risico’s met zich meebrengen als de rente stijgt.

Hoe kan ik de overwaarde van mijn huis verzilveren?

Er zijn diverse manieren om de overwaarde van je huis te verzilveren. Zo kun je kiezen voor een opeethypotheek, een krediethypotheek, of zelfs een geheel nieuwe hypotheek afsluiten. Onze adviseurs bij Oversluiten.nl kunnen een gedetailleerde analyse maken om te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw situatie en levensstijl.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik al 65+ ben?

Ja, zelfs als je 65+ bent, zijn er nog steeds hypotheekmogelijkheden beschikbaar. Sommige aanbieders hebben specifieke producten die zijn ontworpen om ouderen te helpen met hun unieke financiële behoeften. Onze adviseurs zijn getraind om je de meest relevante opties te tonen en je door het aanvraagproces te leiden.

verhalen van onze klanten

Wat onze klanten zeggen

Van stress naar succes: Anneke bespaart €437 per maand dankzij Oversluiten.nl

Ik zit vaak in Duitsland maar mijn huis staat in Almere. Dus ja, wat doe je dan met je hypotheek? Via Facebook kwam ik terecht bij Oversluiten.nl. Ik had al snel een fijn gesprek met Erik van Haaster. Hij legde meteen uit hoe het zat: no cure, no pay, dus geen gedoe. Mijn situatie was best ingewikkeld door mijn BKR-meldingen, maar Erik en zijn team hadden er vertrouwen in. En ze hebben het voor elkaar gekregen! Mijn leningen zijn opgenomen in mijn nieuwe hypotheek en ik bespaar nu elke maand €437. Echt top geregeld, ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Oversluiten.nl, echt een aanrader!

Overwaarde opnemen voor onze dochters

“We hebben onlangs de hulp van Oversluiten.nl ingeschakeld om een deel van onze overwaarde op te nemen voor de aankoop van een huis voor onze kinderen. Ze hebben alles voor ons geregeld, zelfs buiten kantooruren. Dankzij hun inzet en deskundigheid kan onze oudste dochter nu ook een eigen huis kopen. We zijn zeer tevreden over hun service en bevelen hen van harte aan.”

Overwaarde benut om langer zelfstandig te blijven wonen

“Dankzij Oversluiten.nl hebben we de overwaarde van ons huis kunnen aanspreken om belangrijke aanpassingen te doen. Nu hebben we een traplift en een vernieuwde badkamer, waardoor we hier langer zelfstandig en comfortabel kunnen blijven wonen. We zijn ontzettend tevreden over de service en advisering van Oversluiten.nl!”

Van droom naar realiteit: een appartement op Tenerife

“Ik droomde al jaren van een appartement op Tenerife. Na een mondeling akkoord voor een prachtig appartement, moest ik nog de financiering regelen. Via Oversluiten.nl kreeg ik deskundig advies over het benutten van mijn overwaarde. Jochem liet mij de mogelijkheden zien en Erik Vleeshouwers heeft alles perfect met de bank en de notaris geregeld. Hun inzet was geweldig en heeft mijn droom waargemaakt. Een grote dank aan Jochem en Erik, en ik raad Oversluiten.nl ten zeerste aan!”

Een nieuwe badkamer en keuken dankzij Oversluiten.nl

“We wilden heel graag onze badkamer en keuken verbouwen. Bij een andere partij kregen we vrij snel te horen dat dit niet mogelijk was. Oversluiten.nl, die in het verleden al iets voor ons had geregeld, wilde er ook nog naar kijken. En ja hoor, we konden starten met verbouwen. Bij elke stap hebben ze ons bijgestaan. Financieel zijn we erop vooruitgegaan en we zijn nu de trotse eigenaren van een prachtige badkamer en keuken. We zouden Oversluiten.nl aan iedereen aanraden!”

Met Oversluiten.nl van overwaarde naar Arubaans geluk

“Vanaf ons eerste contact met Oversluiten.nl voelden we ons volkomen op ons gemak, een gevoel dat consistent bleef dankzij hun ongeëvenaarde professionaliteit. Wat echt indruk maakte, was het doorzettingsvermogen van het team. Zelfs op momenten van twijfel gaven ze niet op en zorgden voor een soepel proces. Dankzij hun harde werk konden we niet alleen onze hypotheek oversluiten maar ook overwaarde vrijmaken, wat ons financieel een grote stap vooruit heeft geholpen en ons zelfs in staat stelde om een prachtig stukje paradijs op Aruba te kopen. Hartelijk dank aan het hele team voor hun onvermoeibare inzet en expertise; ze hebben bewezen een partner te zijn waarop je kunt vertrouwen.”

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*