Ja, wanneer je een hypotheek afsluit, heb je eigen vermogen nodig om de bijkomende kosten te dekken. Sinds 1 januari 2018 kun je maximaal 100% van de marktwaarde van de woning financieren met een hypotheek. Bijkomende kosten, zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en advieskosten, dienen uit eigen zak betaald te worden. Dit komt neer op ongeveer vier tot zes procent van de koopsom. Eigen inbreng kan ook gebruikt worden om de totale hypotheeksom en daarmee de maandlasten te verlagen. Raadpleeg onze adviseur voor een advies op maat.
De rente van een lening is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt de algemene marktrente een rol, dit is de basisrente die banken en financiële instellingen hanteren. Daarnaast wordt je kredietwaardigheid beoordeeld door de geldverstrekker. Hoe kredietwaardiger je bent, des te lager het risico voor de bank en dit kan leiden tot een gunstiger rentetarief. Het type lening, of het nu een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is, kan ook van invloed zijn op de rente. Ten slotte kan de looptijd van de lening invloed hebben op de rente. Een langere looptijd kan een hogere rente betekenen omdat de bank haar geld voor een langere periode uitleent.
De maximale hypotheek die je kunt krijgen wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. Enkele belangrijke overwegingen zijn je inkomen, dienstverband, de waarde van de woning, de actuele hypotheekrente en financiële verplichtingen, zoals lopende leningen. Ook persoonlijke situaties, zoals je leeftijd en of je alleen of samen koopt, spelen een rol. Omdat het een complexe berekening betreft, raden we aan om voor een gedetailleerde inschatting en advies contact op te nemen met onze hypotheekadviseur.
Een persoonlijke lening kan in sommige gevallen al binnen 24 uur geregeld zijn, mits alle benodigde documenten correct en tijdig worden aangeleverd. Voor doorlopende kredieten en complexere leningen, zoals hypotheken, kan het proces langer duren, variërend van enkele dagen tot enkele maanden. Onze adviseurs staan klaar om je te begeleiden en het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Ja, het is mogelijk om naast je hypotheek ook andere leningen zoals persoonlijke leningen, consumptieve leningen of doorlopende kredieten over te sluiten. Het combineren van verschillende leningen kan je helpen om een lagere rente te verkrijgen en je maandlasten overzichtelijker te maken. Het is wel belangrijk om te letten op de voorwaarden en eventuele kosten die verbonden zijn aan het oversluiten. Voor specifiek advies en meer informatie over jouw situatie kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.
Ja, bij Oversluiten.nl kun je eenvoudig online een aanvraag doen voor een consumptieve lening. Ons digitale proces is ontworpen om je aanvraag snel en efficiënt te verwerken. Na je aanvraag neemt een van onze adviseurs contact met je op om de details te bespreken en te zorgen dat alles op orde is.
Het hebben van een vast contract biedt zekerheid aan geldverstrekkers, maar ook zonder zo’n contract zijn er opties. Veel banken kijken naar zaken zoals een intentieverklaring van de werkgever, een gemiddelde van je inkomen over de laatste jaren of, voor zzp’ers, de inkomenshistorie van de afgelopen jaren.
Het is mogelijk om te lenen met een uitkering, maar er zijn enkele aspecten om te overwegen:
1. Diverse factoren bepalen of je in aanmerking komt voor een lening. Bij sommige banken kun je te maken krijgen met een hogere rente en een lager leenbedrag.
2. Een partner met een vast inkomen kan de kans op een lening vergroten.
3. Met uitkeringen zoals WW, ZW via UWV en bijstand kan het moeilijker zijn om te lenen.
4. Andere uitkeringen zoals IVA, WAO, WGA (indien gekoppeld aan een tweede contractant met vast inkomen), Wajong, Pensioen, AOW en ANW kunnen wel leningsmogelijkheden bieden.
Ja, overwaarde komt voor wanneer de marktwaarde van je woning hoger is dan je huidige hypotheekschuld. Dit verschil kun je benutten door bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten, je hypotheek te verhogen, een tweede hypotheek te nemen, een opeethypotheek af te sluiten of een krediet op basis van de overwaarde af te sluiten. Raadpleeg onze adviseur voor een advies op maat.
Boetevrij inlossen houdt in dat je (een deel van) je lening eerder kunt aflossen dan oorspronkelijk afgesproken zonder extra kosten of boetes. Bij veel leningen is boetevrij inlossen tegenwoordig de standaard, waardoor je flexibeler bent in je aflossing. Toch kan dit per lening en kredietverstrekker variëren. Overweeg je vervroegd af te lossen en wil je weten waar je aan toe bent? Neem contact op met onze kredietadviseur voor een duidelijk beeld van je mogelijkheden en voordelen.
Een hypotheek met een vaste rente betekent dat je gedurende een vooraf bepaalde periode hetzelfde rentepercentage betaalt. Dit biedt stabiliteit in je maandelijkse lasten. Bij een variabele rente fluctueert het percentage op basis van de marktrente. Dit kan voordeel bieden wanneer de rente daalt, maar kan ook risico’s met zich meebrengen als de rente stijgt.
Er zijn diverse manieren om de overwaarde van je huis te verzilveren. Zo kun je kiezen voor een opeethypotheek, een krediethypotheek, of zelfs een geheel nieuwe hypotheek afsluiten. Onze adviseurs bij Oversluiten.nl kunnen een gedetailleerde analyse maken om te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw situatie en levensstijl.
Ja, zelfs als je 65+ bent, zijn er nog steeds hypotheekmogelijkheden beschikbaar. Sommige aanbieders hebben specifieke producten die zijn ontworpen om ouderen te helpen met hun unieke financiële behoeften. Onze adviseurs zijn getraind om je de meest relevante opties te tonen en je door het aanvraagproces te leiden.