Rentekorting

Rentekorting

Bij leningen en hypotheken leen je geld van een geldverstrekker, over dit geleende geld betaal je extra geld voor het lenen, dit is ook wel de rente. Over de rente van een hypotheek kan je korting krijgen. 

Wanneer krijg je rentekorting?

De rentekorting ontvang je wanneer de waarde van het huis hoger is als de rest som van de hypotheek, de groter het verschil tussen de hypotheekschuld en de waarde van het huis is hoe meer korting je krijgt.

Hoe groot het verschil is tussen de hypotheekschuld en de waarde van het huis bepaald hoe hoog de rentekorting zal zijn. Het verschil van de hypotheekschuld en de waarde van het huis kan groter worden door meer af te lossen of wanneer de waarde van het huis omhoog gaat.

 

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over rentekortingen met betrekking tot hypotheken.

Andere hypotheek kortingen

Rentekorting via een betaalrekening

Rentekorting via een betaalrekening

Voor banken is het interessant als je naast je hypotheek ook bijvoorbeeld een betaalrekening opent, hoe meer producten je gebruikt van een bank hoe interessanter je bent.

Risicoklasse

Risicoklasse

De bank kijkt elke maand naar je hypotheek en of je in een lagere risicoklasse bent gevallen. Zodra je in een lagere risicoklasse valt betaal je dus minder rente en kan je dus meer aflossen waardoor je dus meer rentekorting krijgt.

NHG rentekorting

NHG rentekorting

De NHG rentekorting krijg je wanneer je een hypotheek afsluit met de Nationale Hypotheek Garantie, hierbij loopt de bank minder risico op je hypotheek. Hierbij betaal je geen risico-opslag.

Duurzaamheidskorting

Duurzaamheidskorting

Bij sommige hypotheekverstrekkers en banken krijg je korting als je een hypotheek aanvraagt om je huis te verduurzamen. De hoogte van deze korting verschilt per bank en welke voorwaarden zij hiervoor hebben gesteld

Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden