Aankoop nieuwe woning

Aflossingsvrije hypotheek

In de complexe wereld van vastgoedfinanciering is de aflossingsvrije hypotheek een begrip dat vaak vragen oproept. Als een van de vele hypotheekvormen is het essentieel om de kernbegrippen en concepten te begrijpen voordat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over je financiële toekomst. Deze SEO-geoptimaliseerde introductie werpt licht op de aflossingsvrije hypotheek en biedt inzicht in de cruciale termen die ermee gepaard gaan.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij gedurende de looptijd alleen rente wordt betaald en geen aflossing plaatsvindt op het geleende bedrag. Het openstaande bedrag blijft dus ongewijzigd, wat invloed kan hebben op je financiële planning op de lange termijn. 

Je mag er zelf voor kiezen of je tijdens de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek aflost, maar dit hoeft niet.

Rente, looptijd en aflossing

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je enkel rente over het geleende bedrag. Deze rente kan gedurende de looptijd variabel of vast zijn. De looptijd, de periode waarin je de hypotheek afbetaalt, is een bepalende factor voor de totale kosten en financiële verplichtingen.

Bij het naderen van het einde van de looptijd moet je een plan hebben voor de eindaflossing. Dit kan betekenen dat je spaart, belegt of andere financiële middelen gebruikt om het openstaande bedrag af te lossen. Een goede voorbereiding voorkomt financiële verrassingen en stelt je in staat om zorgeloos van je woning te genieten.

Snel en gemakkelijk berekenen

3 stappen naar een aflossingsvrije hypotheek

Berekenen

Stap 1: Hypotheek berekenen

Via de berekentool kan je snel en gemakkelijk zien hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

01
Mail-voorstel

Stap 2: Berekening binnen een paar seconde

Krijg uw berekening binnen enkele seconde te zien! 

02
Bel-met-een-van-onze-adviseurs

3: Hypotheekgesprek

Maak gemakkelijk en snel een afspraak met één van onze onafhankelijk adviseur.

03

Risico’s en voordelen

Hoewel de aflossingsvrije hypotheek lagere maandelijkse lasten kan opleveren, brengt het ook bepaalde risico’s met zich mee. Het openstaande bedrag wordt gedurende de looptijd niet verlaagd, wat betekent dat je aan het einde van de looptijd nog steeds het volledige geleende bedrag verschuldigd bent. 

Verder is een nadeel dat de waarde van je woning kan zakken, waardoor je geen overwaarde kunt inzetten om de hypotheek af te betalen. Je hebt daardoor kans op restschuld.

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.
Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden