Spaarhypotheek

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek combineert een hypotheeklening en een spaarverzekering. Tijdens de looptijd los je niks af, maar je bouwt een kapitaal op in een vergrendelde spaarrekening. Aan het einde van je looptijd gebruik je deze spaarrekening om in één keer je spaarhypotheek af te lossen.

Wat is een spaarhypotheek?

In de spaarhypotheek los je gedurende de looptijd niet af op de hypotheekschuld. In plaats daarvan bouw je een kapitaal op via een aan de hypotheek gekoppelde spaarrekening of verzekering. De spaarhypotheek was aantrekkelijk in het verleden, omdat je over het spaarsaldo dezelfde rentevergoeding krijgt als dat je hypotheekrente betaalde. Met een hypotheekrente van 7%, kreeg je dus ook een rentevergoeding van 7% over het spaarkapitaal. Op de einddatum van de hypotheek werd de schuld afbetaald met het saldo op de spaarrekening.

Waarom willen mensen hun spaarhypotheek oversluiten?

Deze hypotheekvorm hoor je niet vaak meer iets over. Dat komt doordat starters deze hypotheekvorm niet meer kiezen. Dat wordt mede veroorzaakt doordat deze hypotheekvorm voor nieuwe hypotheken geen recht meer geeft op hypotheekrenteaftrek. Heb je nog een spaarhypotheek van vóór 2013? Dan mag je deze aanhouden en heb je ook recht op hypotheekrenteaftrek. Deze hypotheekvorm is vooral aantrekkelijk bij hoge hypotheekrentes, dus nu kiezen voor de spaarhypotheek zou sowieso niet zo logisch zijn. Doordat de rentes zo laag zijn twijfelen veel mensen om hun spaarhypotheek over te sluiten.

Wil je meer weten over een spaarhypotheek?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over de spaarhypotheek.

Waardoor is de lage hypotheekrente nadelig

Een lage hypotheekrente lijkt voordelig, want je betaalt minder aan hypotheekrente. Dit is bij bijna iedere hypotheekvorm inderdaad het geval. Maar niet bij de spaarhypotheek. Een lage rente op een spaarhypotheek heeft namelijk een negatief effect op het spaarkapitaal in de gekoppelde spaarrekening of verzekering. Door de lage rente moet je namelijk een hogere inleg overmaken naar de bank. Op de einddatum van de hypotheek moet de hypotheek natuurlijk wel gewoon worden afbetaald. Het negatieve effect op het spaarkapitaal is de reden dat huisbezitters met een spaarhypotheek oversluiten als interessante optie zien, en met goede reden!

Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden