Variabele rente

Variabele rente

Bij een variabele rente kan het rentepercentage elk moment veranderen, dit beïnvloed je maandlasten die ook elk moment kunnen veranderen. Deze rente veranderd per maand, kwartaal of half jaar. Omdat de rentepercentages relatief snel schommelen voor een looptijd van 10 tot 30 jaar is het vaak onzeker hoe deze rentepercentages kunnen uitvallen.

Hoe wordt de rente bepaald?

Het rentepercentage die regelmatig wisselt wordt vastgesteld door de Euribor-rente, dit is de rente waartegen Europese banken geld aan elkaar lenen. Hoe vaak deze rente veranderd van percentage wordt bepaald per geldverstrekker. 

Het kan ook zijn dat de variabele rente hoger uitvalt dan de vaste rente, hiervoor is het mogelijk om de rente voor 10 tot 30 jaar vast te zetten. Sommige geldverstrekkers brengen hiervoor wel opslag in rekening.

Wil je meer weten over variabele rente?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.

Is variabele rente iets voor mij?

Variabele rente is niet voor iedereen geschikt, het is daarom belangrijk om in gesprek te gaan met een adviseur die je het beste kan helpen met deze beslissing. Er zijn een aantal factoren die je zelf kunt overwegen bij interesse in de variabele rente.

  1. Variabele rente kan voordelig zijn als je hypotheek niet meer lang loopt en bijna is afgelost, hierbij kan je juist profiteren van een lage hypotheekrente op korte termijn.
  2. Als je op zoek bent naar flexibiliteit en je vind verwisselende maandlasten niet erg is de variabele rente ook mogelijk.
  3. Als het huidige rentepercentage hoger is dan het variabele rentepercentage kan het voordeliger uitpakken, hou hier wel in gedachten dat dit percentage kan veranderen in de volgende periode.
Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden