Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die je inboedel te beschermt. Je inboedel omvat alles wat los in je huis staat, denk hierbij aan meubels. Alles wat vast zit aan een woning is te verzekeren in de opstalverzekering.

Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is wordt deze wel aangeraden, al je spullen na een brand herfinancieren is vaak niet goedkoop. Vaak gaan de inboedelverzekering en de opstalverzekering hand in hand, het is daarom slim om deze af te sluiten bij dezelfde verzekeraar om overlapping of gaten te voorkomen.

Alles over de inboedelverzekering

Wanneer dekt een inboedelverzekering de inboedel?

Wanneer dekt een inboedelverzekering de inboedel?

Een inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen door bijvoorbeeld:

 • Inbraak of gewelddadige beroving;
 • Wateroverlast;
 • Brand;
 • Ontploffing;
 • Bliksemaanslag;
 • Schroeien en smelten;
 • Storm bij een minimale windkracht van 7.

Wat dekt de inboedelverzekering?

Wat dekt de inboedelverzekering?

Onder inboedel worden alle spullen verstaan die niet vastzitten in het huis. Denk hierbij aan de volgende dingen:

 • Meubels, gordijnen etc;
 • tv’s, sieraden;
 • Huisdieren (meestal tot max. 2500 euro);
 • Buiten meubels en andere tuin artikelen (hier zit de barbecue meestal niet).

Wat dekt de inboedelverzekering niet?

Wat dekt de inboedelverzekering niet?

Een inboedelverzekering dekt geen schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud of eigen opzet. Je zou jezelf wel kunnen verzekeren voor ongelukken zoals dingen die je omstoot of per ongeluk stuk gaan, dit kan met een ALLrisk polis.

Glasdekking

Voor huiseigenaren zijn bij veel inboedelverzekeringen het glas/ de ramen optioneel verzekerbaar, dit is omdat glas/ramen vaak bij de opstalverzekering al gedekt zijn. Controleer wel altijd even of dit in een van de verzekeringen gedekt wordt om gaten in de verzekering te voorkomen.

Aanvullende verzekeringen voor de inboedel

Aanvullende verzekeringen voor de inboedel

Je hebt ook nog verschillende aanvullende verzekeringen voor de inboedel. Denk hierbij aan het volgende:

 • Een buitenhuisdekking verzekerd spullen buiten je inboedel of huis, dit zijn dingen zoals je laptop op telefoon;
 • De kostbaarhedenverzekering verzekerd kostbare dingen in je huis zoals antiek en kunst;
 • Een glasverzekering is omdat soms de ramen niet verzekerd zijn, het is hierbij wel handig om deze apart nog af te sluiten.

Wil je meer weten over de inboedelverzekering?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.

Premie

Om de premie voor de inboedelverzekering te weten moet je berekenen hoeveel de inboedel ongeveer waard is, de inboedelmeter kijkt hierbij naar verschillende aspecten zoals:

– Grootte woning, hoeveel ruimte voor spullen?

– Inkomen, hoeveel geld voor spullen?

– Gezinssamenstelling, hoeveel mensen met spullen?

– Leeftijd, oudere mensen hebben meer tijd gehad om te investeren in meer spullen.

De premie wordt ook gebaseerd op de regio waarin je woning staat. In goedkopere regio’s kan de premie van 10 tot 19 euro per maand vallen, en wanneer je in een duurdere regio valt zal de premie van 13 tot 30 euro per maand kunnen uitvallen.

Dagwaarde of nieuwwaarde?

De dagwaarde van een product is wat het product waard is op de dag met afschrijvingen berekent, dit is dus altijd lager dan de nieuwwaarde. De nieuwwaarde is hoeveel het product waard is wanneer het product opnieuw gekocht moet worden.

Met deze waardes wordt ook gerekend bij de inboedelverzekering. De inboedelverzekering betekent niet dat je alles opnieuw kunt kopen nadat ze bijvoorbeeld gestolen zijn. Wanneer iets minder dan 40% van de nieuwwaarde is keren verzekeraars een lager bedrag uit.

Er zijn ook uitzonderingen voor deze verzekeringen, dit zijn verzekeraars die tot soms 5000 euro per item dekken of altijd de nieuwwaarde vergoeden. Voorbeelden van deze verzekeringen zijn Rhion, Lemonade en ANWB.

Andere verzekeringen voor in en om je woning

De opstalverzekering

De opstalverzekering

De opstalverzekering verzekerd alles aan een woning bij de meest voorkomende schade zoals bliksem, storm, brand en water. De opstalverzekering is voor alles aan een huis, hiermee wordt bijvoorbeeld bedoeld het plafond, de regenpijp en een open haard. Dit zijn dus niet spullen die je zelf in de woning zet, hiervoor heb je een inboedelverzekering. De opstalverzekering is verplicht op het moment dat je een huis gaat kopen.

De woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering wordt uitgekeerd wanneer er een inkomstendaling is als gevolg van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering zorgt dat je binnen een bepaalde tijd (een deel van) je hypotheeklasten kan betalen, hierbij wordt er vanuit gegaan dat er in de toekomst wel weer de hypotheeklasten betaald kunnen worden. De woonlastenverzekering staat ook wel bekend als de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor woonlasten.

De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering

In het dagelijks leven zijn kleine ongelukken snel gebeurd. Of je nu een bal door een ruit trapt tijdens een spelletje met de kinderen, of per ongeluk de smartphone van een vriend beschadigt, deze momenten kunnen onverwachte kosten met zich meebrengen. Bij Oversluiten.nl begrijpen we dat het niet gaat om grote drama’s, maar om het bieden van een praktische oplossing voor de kleine tegenslagen in het leven, hiervoor dient een aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Hoewel breder dan alleen woonkwesties, is de rechtsbijstandverzekering een waardevolle aanvulling, vooral voor juridische geschillen die verband houden met je woning. Dit kan gaan over geschillen met aannemers, buren of verzekeringsclaims. De verzekering biedt juridische bijstand en dekt de kosten van juridische procedures. Een belangrijk aspect hier is de mogelijkheid om te kiezen voor specifieke modules die relevant zijn voor jouw situatie, zoals een module voor wonen, werk of verkeer. Wil je meer informatie over de rechtsbijstandverzekering, neem dan nu contact op met een van onze experts.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*