Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering wordt uitgekeerd wanneer er een inkomstendaling is als gevolg van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering zorgt dat je binnen een bepaalde tijd (een deel van) je woonlasten kan betalen, dit kan hypotheekaflossing zijn of huurkosten. Bij de verzekering wordt ervan uitgegaan dat er in de toekomst wel weer de hypotheeklasten betaald kunnen worden. De woonlastenverzekering staat ook wel bekend als de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor woonlasten. Voor de verzekering ben je niet automatisch verzekerd, en moet dus apart afgesloten worden, hiervoor betaal je dan maandelijks premie.

kredietadviseur zakelijk

Wil je meer weten over de woonlastenverzekering?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.

Voorwaarden van de woonlastenverzekering

Voordat je deze verzekering afsluit zijn er een aantal voorwaarden waar de verzekeraar wil dat je aan voldoet. Dit zijn:

  • Veel verzekeraars eisen dat je een aantal minimale uren per week werkt, wanneer je dit niet doet of niet hebt gedaan, betaald de verzekeraar niet uit.
  • Je moet een gezondheidsverklaring invullen, dit zijn een paar vragen over je gezondheid.
  • De leeftijd waarop je minimaal de verzekering mag afsluiten en de maximale leeftijd die je mag hebben op het moment dat de verzekering afloopt, verschilt per verzekeraar.

Hoe werkt de woonlastenverzekering

De overheid heeft meerdere uitkeringen voor mensen die door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid zonder inkomen komen te zitten, dit zijn vangnetten waar je automatisch voor verzekerd bent, of door je werkgever. Voor de woonlastenverzekering betaal je maandelijks premie en keert in elke persoonlijke situatie iets anders uit, hierbij houden ze rekeningen met een aantal factoren zoals, ben je werkloos of arbeidsongeschikt? ben je nog in staat in de toekomst te gaan werken? etc.

De woonlastenverzekering is niet verplicht en is ook niet altijd nodig, wanneer je bijvoorbeeld genoeg eigen middelen hebt om een daling of stop van een inkomstenbron op te vangen, of je hebt een partner die tijdelijk meer kan gaan werken, in deze gevallen is het misschien niet nodig om een verzekering af te sluiten, zo bespaar je de maandelijkse premie.

Meer over de woonlastenverzekering

Voordelen van de woonlastenverzekering

Voordelen van de woonlastenverzekering

De voordelen

  • Door de complexe verzekeringspolissen is het mogelijk om deze naar behoeften aan te passen
  • Door middel van een woonlastenverzekering heb je financiële bescherming die zorgt voor een stuk zekerheid en gemoedsrust

Nadelen van de woonlastenverzekering

Nadelen van de woonlastenverzekering

De nadelen

  • De premies kunnen hoog uitvallen
  • De provisie is hoog
  • De voorwaarden zijn vaak erg gedetailleerd en ingewikkeld, hierbij kunnen ze voor verwarring zorgen

Het is daarom belangrijk om goed te bespreken wat wel en niet in deze verzekering zal vallen zodat er geen verassingen kunnen plaatsvinden.

Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid

De eerste 2 jaar na arbeidsongeschikt verklaard te zijn, heb je mogelijk recht op (een deel van je) loon van je werkgever of op een ziektewetuitkering. Voor deze uitkering ben je automatisch verzekerd, en hier betaal je geen maandelijkse premie voor.

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid (langer dan 2 jaar), is het mogelijk om een WIA uitkering te krijgen waarbij 70% tot 75% van het minimumloon wordt uitgekeerd, hoeveel je krijgt uitgekeerd verschilt in hoeverre je nog in staat bent om te werken en of het mogelijk is om in de toekomst nog te gaan werken.

Het is dus belangrijk om uit te zoeken met een verzekeringsadviseur of een woonlastenverzekering voordeel zou kunnen bieden in het geval van arbeidsongeschiktheid. Laat Oversluiten.nl je door dit proces begeleiden!

Werkeloosheid

Werkeloosheid

Je kan zowel een WW-uitkering als een uitkering van een woonlastenverzekering uitvangen. Een woonlastenverzekering is een particuliere verzekering die je kunt afsluiten om jezelf te beschermen tegen het risico van inkomensverlies door bijvoorbeeld onvrijwillige werkeloosheid.

Deze verzekering keert een bedrag uit waarmee je je hypotheeklasten of andere woonkosten kunt blijven betalen als je je baan verliest.

 

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*