Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering wordt uitgekeerd wanneer er een inkomstendaling is als gevolg van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering zorgt dat je binnen een bepaalde tijd (een deel van) je hypotheeklasten kan betalen, hierbij wordt er vanuit gegaan dat er in de toekomst wel weer de hypotheeklasten betaald kunnen worden.

Voor de woonlastenverzekering betaal je maandelijks premie.

 

Hoe werkt de woonlastenverzekering

Nadat je arbeidsongeschikt bent verklaard duurt het meestal een bepaalde periode voordat je de verzekering uitbetaald krijgt. Wat je verzekerd krijgt hangt af van factoren zoals: leeftijd, beroep en gezondheid dus dit zal voor elke situatie verschillend zijn. 

 

Arbeidsongeschikt

De eerste 2 jaar na arbeidsongeschikt verklaard te zijn heb je mogelijk recht op loon van uw werkgever of op een ziektewetuitkering.

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid (langer dan 2 jaar), is het mogelijk om een WIA uitkering te krijgen waarbij 70% tot 75% wordt uitgekeerd, hoeveel je krijgt uitgekeerd verschilt in hoeverre je nog in staat bent om te werken en of het mogelijk is om in de toekomst nog te gaan werken.

Het is dus belangrijk om uit te zoeken met een verzekeringsadviseur of een woonlastenverzekering voordeel zou kunnen bieden in het geval van arbeidsongeschiktheid.

De voor- en nadelen van een woonlastenverzekering

De nadelen

  • De premies kunnen hoog uitvallen
  • De provisie is hoog
  • De voorwaarden zijn vaak erg gedetailleerd en ingewikkeld, hierbij kunnen ze voor verwarring zorgen

Het is daarom belangrijk om goed te bespreken wat wel en niet in deze verzekering zal vallen zodat er geen verassingen kunnen plaatsvinden.

 

De voordelen

  • Door de complexe verzekeringspolissen is het mogelijk om deze naar behoeften aan te passen
  • Door middel van een woonlastenverzekering heb je financiële bescherming die zorgt voor een stuk zekerheid en gemoedsrust

 

Wil je meer weten over de woonlastenverzekering?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.
Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden