Haal het meeste uit jouw woning als senior

Verzilverhypotheek
Woningwaarde
Leeftijd
Zie uitkomst
Seniorenhypotheek
Bruto jaarinkomen
Woningwaarde
Zie uitkomst

Ontdek jouw mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Je hebt hard gewerkt en nu is het tijd om te genieten van een welverdiende, comfortabele oude dag. Maar weet je eigenlijk wel wat de financiële mogelijkheden van je woning zijn? Of je nu plannen hebt om het huis aan te passen, overwaarde wilt opnemen, of gewoon wilt weten of je huidige hypotheek nog wel bij je past; wij helpen je graag op weg. Op deze pagina leggen we uit welke hypotheek- en overwaardeopties je hebt als senior, zodat je weloverwogen beslissingen kunt maken bij de seniorenhypotheek. Lees verder en ontdek hoe je meer uit je woning en je leven kunt halen.

Oversluiten.nl

Wat zijn jouw hypotheekopties als senior?

Als senior sta je voor unieke financiële uitdagingen en mogelijkheden, zeker als het gaat om je hypotheek. Wellicht denk je aan het volgende:

  • Wil je verhuizen naar een meer toegankelijke woning, dichter bij de familie of in een seniorencomplex?
  • Heb je een bestaande hypotheek en overweeg je deze over te sluiten om zo te profiteren van een lagere rente of meer flexibele voorwaarden?
  • Ben je geïnteresseerd in het benutten van de overwaarde op je huis om aanpassingen te maken zodat je langer zelfstandig kunt wonen?

Wat je situatie ook is, wij staan klaar om je te helpen. Het is essentieel dat je begrijpt wat je opties zijn en dat je goed geïnformeerd een beslissing maakt. Op deze pagina gaan we dieper in op de seniorenhypotheek en de verschillende mogelijkheden die voor jou als senior interessant kunnen zijn.

Alles over overwaarde voor senioren

De overwaarde gebruiken voor het aanvullen van je pensioeninkomen

De overwaarde gebruiken voor het aanvullen van je pensioeninkomen

Wil je de overwaarde van je huis gebruiken om je pensioeninkomen te verhogen? Dat kan door een deel van de overwaarde om te zetten in contant geld met een tweede hypotheek. Stel, je hebt een overwaarde van €100.000 op je huis. Onze hypotheekadviseurs kunnen samen met jou berekenen wat het je oplevert als je bijvoorbeeld €50.000 van deze overwaarde opneemt. Zo kun je jouw pensioeninkomen aanvullen en je levensstandaard behouden of zelfs verbeteren. Neem contact op voor jouw mogelijkheden.

Hoe vul je het pensioensinkomen aan met overwaarde?

Hoe vul je het pensioensinkomen aan met overwaarde?

Stap 1: Overwaarde berekenen

Bereken eerst hoeveel overwaarde je hebt. Dit is het verschil tussen de huidige marktwaarde van je woning en je resterende hypotheekbedrag.

Stap 2: Advies inwinnen

Na het berekenen van de overwaarde is het essentieel om advies te vragen aan een financieel adviseur die gespecialiseerd is in hypotheken en pensioenplanning.

Stap 3: Verkennen van de opties

Er zijn verschillende manieren om de overwaarde te gebruiken:

  • Tweede Hypotheek: Je kunt een tweede hypotheek nemen bovenop je huidige hypotheek.
  • Opeethypotheek: Hierbij eet je als het ware je overwaarde op; je leent geld met je huis als onderpand en dit wordt maandelijks of ineens aan je uitgekeerd. Hierbij worden de maandelijkse lasten niet verhoogd.
  • Sale-and-leaseback: Je verkoopt je huis en huurt het daarna terug, waardoor je de overwaarde direct liquide maakt.

Stap 4: Notariële akte

Als je kiest voor een hypotheekproduct, zal er in veel gevallen een notariële akte nodig zijn.

Stap 5: Bedrag benutten

Met het vrijgekomen bedrag kun je vervolgens je pensioen aanvullen zoals je zelf wilt.

Belastingen en voorwaarden

Houd rekening met mogelijke fiscale gevolgen en bespreek dit met je adviseur.

Maandlasten

Let op dat sommige opties je maandlasten kunnen verhogen. Dit is afhankelijk van de specifieke keuze die je maakt.

Ben je benieuwd naar wat in jouw situatie de beste optie is? Neem contact op voor jouw mogelijkheden.

Je huis verbouwen met de overwaarde

Je huis verbouwen met de overwaarde

Woon je al jaren in hetzelfde huis en wil je er graag blijven? Misschien is het tijd om met de overwaarde in je huis een paar slimme aanpassingen te doen. Van het installeren van een splinternieuwe keuken tot het toevoegen van een badkamer of slaapkamer op de begane grond—er zijn tal van manieren om je huis future-proof te maken.

Met de overwaarde kun je een verbouwingshypotheek of een tweede hypotheek nemen. Het mooie is, je kunt nog steeds profiteren van de hypotheekrenteaftrek als je de overwaarde gebruikt voor een woningverbetering. Dus je slaat twee vliegen in één klap: je maakt je woning klaar voor de toekomst én je geniet fiscale voordelen.

Interesse om je huis toekomstbestendig te maken met de overwaarde? Neem contact op voor jouw mogelijkheden.

Overwaarde en AOW

Overwaarde en AOW

Veel senioren vragen zich af of het vrijmaken van overwaarde uit hun woning invloed heeft op hun Algemene Ouderdomswet (AOW) uitkering. Het antwoord is nee. De hoogte van je AOW is alleen afhankelijk van de samenstelling van je huishouden, en wordt niet beïnvloed door je financiële vermogen, inclusief de overwaarde op je woning.

Ook wat betreft aanvullende pensioenregelingen hoef je je geen zorgen te maken. Deze zijn eveneens niet gekoppeld aan de overwaarde van je huis. Zo kun je de overwaarde in je woning benutten zonder gevolgen voor je pensioeninkomsten.

Omdat de regelgeving omtrent overwaarde en AOW complex kan zijn, is het sterk aan te raden om advies in te winnen van een deskundige. Mocht je meer willen weten over hoe overwaarde en AOW zich tot elkaar verhouden, neem dan gerust contact op met een van onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs voor advies op maat.

Op andere manieren de overwaarde besteden

Op andere manieren de overwaarde besteden

Heb je overwaarde op je woning en overweeg je dit voor iets anders dan verbouwing of pensioenaanvulling te gebruiken? Je hebt meer opties dan je denkt. Of je nu je kinderen of kleinkinderen financieel wilt ondersteunen, die langverwachte wereldreis wilt maken, of jezelf een nieuwe auto of camper gunt, het is allemaal mogelijk.

Schenkingen aan Familie

Met de overwaarde kun je een schenking doen aan je kinderen of kleinkinderen. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor de financiering van een eigen woning voor hen. Let wel op de belastingregels rondom schenkingen om te voorkomen dat er een groot deel naar de belasting gaat.

Investeer in je Levensstijl

Denk je aan een luxe auto of een gloednieuwe camper? Je kunt de overwaarde gebruiken om deze wensen te vervullen. De wereld ligt aan je voeten; je kunt er zelfs een wereldreis mee financieren.

Fiscale Gevolgen

Het is belangrijk om te weten dat je over de betaalde hypotheekrente op dit deel van de hypotheek geen recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Daarnaast ziet de Belastingdienst het uitgekeerde bedrag als vermogen. Afhankelijk van de hoogte van je vermogen kan dit leiden tot een vermogensbelasting. Het is dus zaak om goed na te denken over de fiscale implicaties en eventueel financieel advies in te winnen.

Financiële en fiscale regelgeving kan complex zijn. Daarom is het verstandig om advies in te winnen van een van onze gespecialiseerde hypotheekadviseurs. Samen kunnen we de beste strategie voor jouw persoonlijke situatie bepalen.

verhalen van onze klanten

Wat onze klanten zeggen

Van droom naar realiteit: een appartement op Tenerife

“Ik droomde al jaren van een appartement op Tenerife. Na een mondeling akkoord voor een prachtig appartement, moest ik nog de financiering regelen. Via Oversluiten.nl kreeg ik deskundig advies over het benutten van mijn overwaarde. Jochem liet mij de mogelijkheden zien en Erik Vleeshouwers heeft alles perfect met de bank en de notaris geregeld. Hun inzet was geweldig en heeft mijn droom waargemaakt. Een grote dank aan Jochem en Erik, en ik raad Oversluiten.nl ten zeerste aan!”

Overwaarde opnemen voor onze dochters

“We hebben onlangs de hulp van Oversluiten.nl ingeschakeld om een deel van onze overwaarde op te nemen voor de aankoop van een huis voor onze kinderen. Ze hebben alles voor ons geregeld, zelfs buiten kantooruren. Dankzij hun inzet en deskundigheid kan onze oudste dochter nu ook een eigen huis kopen. We zijn zeer tevreden over hun service en bevelen hen van harte aan.”

Een nieuwe badkamer en keuken dankzij Oversluiten.nl

“We wilden heel graag onze badkamer en keuken verbouwen. Bij een andere partij kregen we vrij snel te horen dat dit niet mogelijk was. Oversluiten.nl, die in het verleden al iets voor ons had geregeld, wilde er ook nog naar kijken. En ja hoor, we konden starten met verbouwen. Bij elke stap hebben ze ons bijgestaan. Financieel zijn we erop vooruitgegaan en we zijn nu de trotse eigenaren van een prachtige badkamer en keuken. We zouden Oversluiten.nl aan iedereen aanraden!”

Overwaarde benut om langer zelfstandig te blijven wonen

“Dankzij Oversluiten.nl hebben we de overwaarde van ons huis kunnen aanspreken om belangrijke aanpassingen te doen. Nu hebben we een traplift en een vernieuwde badkamer, waardoor we hier langer zelfstandig en comfortabel kunnen blijven wonen. We zijn ontzettend tevreden over de service en advisering van Oversluiten.nl!”

Met Oversluiten.nl van overwaarde naar Arubaans geluk

“Vanaf ons eerste contact met Oversluiten.nl voelden we ons volkomen op ons gemak, een gevoel dat consistent bleef dankzij hun ongeëvenaarde professionaliteit. Wat echt indruk maakte, was het doorzettingsvermogen van het team. Zelfs op momenten van twijfel gaven ze niet op en zorgden voor een soepel proces. Dankzij hun harde werk konden we niet alleen onze hypotheek oversluiten maar ook overwaarde vrijmaken, wat ons financieel een grote stap vooruit heeft geholpen en ons zelfs in staat stelde om een prachtig stukje paradijs op Aruba te kopen. Hartelijk dank aan het hele team voor hun onvermoeibare inzet en expertise; ze hebben bewezen een partner te zijn waarop je kunt vertrouwen.”

Van stress naar succes: Anneke bespaart €437 per maand dankzij Oversluiten.nl

Ik zit vaak in Duitsland maar mijn huis staat in Almere. Dus ja, wat doe je dan met je hypotheek? Via Facebook kwam ik terecht bij Oversluiten.nl. Ik had al snel een fijn gesprek met Erik van Haaster. Hij legde meteen uit hoe het zat: no cure, no pay, dus geen gedoe. Mijn situatie was best ingewikkeld door mijn BKR-meldingen, maar Erik en zijn team hadden er vertrouwen in. En ze hebben het voor elkaar gekregen! Mijn leningen zijn opgenomen in mijn nieuwe hypotheek en ik bespaar nu elke maand €437. Echt top geregeld, ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Oversluiten.nl, echt een aanrader!

Babbelott-van-haaster-adviseur
erik-adviseur-oversluiten
Fabian-financieel-adviseur
indy-adviseur
Hypotheekadviseur-jochem
Onze specialisten denken ook graag met je mee Afspraak inplannen
wij beantwoorden ze voor je

Veelgestelde vragen

Wat houdt een seniorenhypotheek precies in?

Een seniorenhypotheek is speciaal ontworpen om aan de financiële behoeften van ouderen te voldoen. Zo zijn er opeethypotheken, waarmee je de overwaarde van je woning kunt benutten zonder te verhuizen. Er zijn ook aflossingsvrije hypotheken die lagere maandlasten bieden. Welke hypotheek het beste bij je past, hangt af van je financiële situatie en levensdoelen. Oversluiten.nl biedt onafhankelijk advies om de beste optie voor jou te vinden.

Kom ik in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek als senior?

Het recht op hypotheekrenteaftrek is niet leeftijdsgebonden, maar hangt wel af van je gekozen hypotheekvorm en hoe lang je al gebruik hebt gemaakt van de aftrek. Als je al jaren een hypotheek hebt, is het goed mogelijk dat je nog steeds in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek. Onze gespecialiseerde adviseurs kunnen je alle details uitleggen en zelfs een berekening maken om te zien hoeveel je kunt besparen.

Wat gebeurt er met mijn hypotheek als ik met pensioen ga?

Zodra je met pensioen gaat, verandert je inkomen, en dat kan invloed hebben op je hypotheekmogelijkheden. Bij Oversluiten.nl kijken we naar je totale financiële plaatje, inclusief je pensioeninkomen, om te bepalen welke hypotheekopties nog steeds passend zijn. Soms kan het gunstig zijn om je huidige hypotheek te herzien of zelfs over te sluiten.

Hoe kan ik de overwaarde van mijn huis verzilveren?

Er zijn diverse manieren om de overwaarde van je huis te verzilveren. Zo kun je kiezen voor een opeethypotheek, een krediethypotheek, of zelfs een geheel nieuwe hypotheek afsluiten. Onze adviseurs bij Oversluiten.nl kunnen een gedetailleerde analyse maken om te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw situatie en levensstijl.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik al 65+ ben?

Ja, zelfs als je 65+ bent, zijn er nog steeds hypotheekmogelijkheden beschikbaar. Sommige aanbieders hebben specifieke producten die zijn ontworpen om ouderen te helpen met hun unieke financiële behoeften. Onze adviseurs zijn getraind om je de meest relevante opties te tonen en je door het aanvraagproces te leiden.

Is het mogelijk om naast mijn hypotheek ook andere leningen over te sluiten?

Ja, het is mogelijk om naast je hypotheek ook andere leningen zoals persoonlijke leningen, consumptieve leningen of doorlopende kredieten over te sluiten. Het combineren van verschillende leningen kan je helpen om een lagere rente te verkrijgen en je maandlasten overzichtelijker te maken. Het is wel belangrijk om te letten op de voorwaarden en eventuele kosten die verbonden zijn aan het oversluiten. Voor specifiek advies en meer informatie over jouw situatie kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

Hypotheekadviseur-jochem

Vrijblijvend adviesgesprek?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer.
Waarom een onafhankelijke adviseur als Oversluiten.nl

Adviseur van de bank of een onafhankelijke adviseur

Als senior heb je specifieke behoeften en vragen als het gaat om hypotheken. De keuze van de juiste hypotheekadviseur kan dan ook een groot verschil maken. Over het algemeen heb je twee opties: een adviseur van je bank of een onafhankelijke hypotheekadviseur zoals Oversluiten.nl.

Adviseur van de bank: beperkt maar specialistisch

Een adviseur van de bank is gespecialiseerd in de producten van die specifieke bank. Hoewel dit betekent dat hij of zij diepgaande kennis heeft van deze producten, beperkt dit je ook tot het aanbod van één bank. Als senior kan dit nadelig zijn als je specifieke financiële behoeften hebt die beter aansluiten bij de producten van een andere aanbieder.

Onafhankelijke Adviseur via Oversluiten.nl: breed overzicht en maatwerk advies

Oversluiten.nl, als onafhankelijke adviseur, heeft toegang tot een breed aanbod van verschillende hypotheekverstrekkers. Dit betekent dat je een uitgebreid overzicht krijgt van de markt en een hypotheek kunt kiezen die perfect aansluit bij jouw situatie als senior. Het kan zijn dat de kosten voor onafhankelijk advies in eerste instantie iets hoger zijn, maar de kans is groot dat je uiteindelijk bespaart door een hypotheek met betere voorwaarden en een lagere rente te kiezen.

Neem contact op voor jouw mogelijkheden en laten we de financiële kansen en uitdagingen van jouw levensfase samen bespreken.

Erkend hypotheek adviseur

Bij Oversluiten.nl combineren we meer dan 20 jaar ervaring in de branche met de expertise van onze hypotheekadviseurs. Elk lid van ons team is toegewijd aan het begeleiden van individuen bij het oversluiten van hun hypotheek. Onze missie is om uitmuntend advies te leveren en je te assisteren bij het maken van de juiste financiële beslissingen, waardoor je met vertrouwen en gemoedsrust de overstap naar een nieuwe hypotheek kunt realiseren.

Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan

Klaar om jouw hypotheekmogelijkheden te verkennen? Of heb je vragen over het afsluiten van een hypotheek? Vraag dan nu een persoonlijk adviesgesprek aan. Onze adviseurs staan klaar om alle vragen te beantwoorden en te begeleiden bij het kiezen van de juiste hypotheek.

Laat ons helpen bij het realiseren van jouw droomhuis. Neem vandaag nog contact op voor onafhankelijk, deskundig en persoonlijk hypotheekadvies.

Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*