Tweede woning

Hoe kan ik een tweede huis financieren?

Een tweede huis financieren kan niet zomaar. Niet elke bank wil dit voor je financieren, en je kan ook geen volledige hypotheek afsluiten. Een groot gedeelte financiering moet dus van eigen geld betaald worden. Je betaalt hogere hypotheekrente en je moet aan extra voorwaarden voldoen.

Tweede huis financieren, wat is de goedkoopste manier?

Je wil graag een tweede huis kopen als vakantiehuisje. Of misschien zie je een tweede huis als goede investering of gaan je kinderen erin wonen tijdens hun studie. Wat de reden voor de aankoop van een tweede huis ook is, het is een dure aangelegenheid. Een tweede huis financieren kan met een hypotheek of met een lening. Doordat er strenge regels aan een hypotheek voor een tweede huis hangen, doen banken dit niet erg vaak. Ook kost het op langere termijn meer geld.

Je wil graag geld lenen voor een tweede huis maar weet niet wat de goedkoopste manier is? Wij leggen het je graag uit! Wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden om de kosten voor een tweede huis te betalen en je deze niet zelf kan financieren heb je verschillende tweede huis financiering opties: Je kan kiezen om het tweede huis te kopen op afbetaling of je kan geld lenen voor een tweede huis via een persoonlijke lening. Bij beide opties ga je het tweede huis per maand betalen.

De goedkoopste manier? Dat is geld lenen voor een tweede huis. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit voor je tweede huis ligt de rente namelijk een stuk lager, waardoor je lasten een stuk lager liggen. Wanneer je op zoek bent naar een tweede huis financiering is een persoonlijke lening dus de beste en goedkoopste optie.

Wil je meer weten over een tweede woning?

We gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over een tweede woning.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een tweede huis?

Je kan onze tweede huis financieren bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jouw tweede huis financiering ongeveer maximaal kan bedragen tegen welke lasten. Vervolgens gaat Oversluiten.nl, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Tweede huis kopen met overwaarde

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een tweede huis te betalen met de overwaarde op je eerste woning. Doordat je het hypotheekbedrag verhoogt met het bedrag gelijk aan je overwaarde, kun je dit geld gebruiken voor de aankoop van een tweede huis. Let op: dit kan niet altijd, dit hangt ook deels af van je inkomen. Zorg dat je deze optie overlegt met je adviseur!

Nooit kosten zonder resultaat

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Als je niet bespaart, betaal je ons ook niet. Het in kaart brengen van je financiële situatie is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Altijd het beste advies

Wij combineren digitaal advies met een persoonlijke touch. Onze adviseurs zijn flexibel en staan ook in de avonden en weekenden voor je klaar. Jouw gemak en vertrouwen zijn onze prioriteit.

Altijd de laagste rente

Als onafhankelijk erkend adviseur houden we de rentestanden scherp in de gaten. We geven je direct een seintje als jouw rente omlaag kan, zodat je nooit te veel betaalt.

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden