Hypotheek oversluiten
Flexibel Krediet Lenen

Alles over het flexibel krediet

Hier vindt je alles over het flexibel krediet! Er zijn veel verschillende vormen van leningen beschikbaar op de markt. Eén hiervan is het flexibel krediet, maar wat is dit precies? Op deze vraag en meer vindt je in dit artikel het antwoord!

Alles over het flexibel krediet?

Onder de leenvorm flexibel krediet vallen onder andere het doorlopend krediet, het roodstaan op de betaalrekening en een schuld op een creditcard. Het zijn vaak dure vormen van krediet, en het feit dat de kredieten zo flexibel zijn is een groot nadeel. Door de toezichthouder, de AFM, wordt het flexibel krediet ontmoedigd.

Kan je flexibel krediet oversluiten?

Je kunt je flexibel krediet oversluiten. Flexibel krediet is vaak voordelig voor de bank, maar niet voor jou. Door dit krediet over te sluiten naar een nieuwe lening vorm bespaar je op je maandlasten. Daarom is je flexibel krediet oversluiten vaak een verstandige keuze.

Alles Over Het Flexibel Krediet

Waarom willen mensen hun flexibel krediet oversluiten?

Vooral de creditcard en het rood kunnen staan zorgen ervoor dat je financieel leegloopt. Een doorlopend krediet heeft meestal een betere rente, maar is gemiddeld duurder dan een persoonlijke lening en gaat vaak om (veel) grotere bedragen dan een roodstand. Bij een flexibel krediet is het een opeenstapeling van nadelen. Zodra de rentes gaan stijgen ben je de klos. De rente in je doorlopend krediet stijgt namelijk gewoon mee. Het feit dat je gedurende de looptijd extra op kunt nemen is ook een nadeel, omdat je zo de schuld alleen maar hoger maakt. Voor meer informatie over het oversluiten van het flexibel krediet, kun je terecht bij dit artikel.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Vragen over flexibel krediet?

Neem contact op

Lening aanvragen

Bereken de mogelijkheden

Overwaarde opnemen

Bereken de mogelijkheden