Hypotheek OversluitenHypotheken

3 redenen voor hypotheek oversluiten

Waarom je hypotheek oversluiten?

De hypotheek oversluiten kan ervoor zorgen dat je maandlasten drastisch verminderen. Dit omdat er vaak sprake is van lagere rentes als je je hypotheek oversluit. Bij het oversluiten van je hypotheek maak je dus meer geld vrij voor andere dingen.

3 redenen voor hypotheek oversluiten

Op deze pagina vertellen wij over 3 redenen voor hypotheek oversluiten. Deze bestaan uit: besparing op de maandlasten, kiezen voor zekerheid door de lage maandlasten vast zetten en kiezen voor een kwalitatief betere hypotheek. Kortom, genoeg redenen waarom je je hypotheek zou kunnen oversluiten.

Oversluit reden 1: Laat je maandlasten crashen

De eerste reden van 3 redenen voor hypotheek oversluiten is een grote besparing op je maandlasten. De hypotheekrentes zijn niet gewoon laag, maar zelfs extreem laag. Er wordt al jaren gesproken over historisch lage hypotheekrentes en ze zijn zelfs nog verder gezakt. Veel lager kunnen de hypotheekrentes bijna niet, dus is dit hét moment voor het oversluiten van je hypotheek. Een lage hypotheekrente zorgt namelijk voor lage maandlasten. Heb je een paar jaren geleden je hypotheek afgesloten of de rentevaste periode verlengd? Een besparing van honderden euro’s per jaar op de hypotheeklasten is geen uitzondering.

Oversluit reden 2: De lage maandlasten lang vastzetten

De tweede reden van 3 redenen voor hypotheek oversluiten is als volgt. Het oversluiten van jouw hypotheek heeft nog een groot voordeel. Je kunt de huidige lage rentes gelijk voor tientallen jaren vastzetten. Zo profiteer je ook in de toekomst van de lage hypotheekrente van nu. Je kunt de hypotheekrente zelfs voor twintig jaar of langer vastzetten. Je hypotheek oversluiten en besparen en ook nog lage maandlasten voor de toekomst veilig stellen.

3 redenen voor hypotheek oversluiten

Oversluit reden 3: Kies voor een betere hypotheek

De laatste reden is als volgt. Veel huiseigenaren hebben achteraf spijt van een in het verleden gekozen hypotheekvorm. Bij het oversluiten van de hypotheek kun je ook gelijk afscheid nemen van bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek of de beleggingshypotheek met daaraan een woekerpolis gekoppeld. Je kunt deze hypotheekvormen inruilen voor bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. In deze hypotheek is de hypotheekschuld op de einddatum gegarandeerd afbetaald. Weg met de woekerpolis en de hypotheekvormen waarbij het de vraag is hoe hoog de hypotheekschuld nog is op de einddatum. Je kunt de oude hypotheekvormen wel meenemen naar de nieuwe hypotheek, maar het hoeft niet.

Is de hypotheek oversluiten altijd slim?

Nee! Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen. Meestal is het slim, maar niet altijd. Wij kunnen eenvoudig voor je berekenen wat de besparing is bij het oversluiten van de hypotheek. Bij geen of maar een kleine besparing kun je de hypotheek ongewijzigd door laten lopen. In dat geval kun je vaak toch nog besparen met rentemiddeling. Jouw bestaande rentevaste periode wordt dan vermengd met een nieuwe rentevaste periode met een lagere hypotheekrente. Zo profiteer je toch nog mee van de lage hypotheekrentes van dit moment.

Wil jij alles leren over het oversluiten van de hypotheek?

Bekijk onze complete hypotheek oversluiten gids waarin haarfijn wordt uitgelegd:

  • Wat hypotheek oversluiten precies is
  • Waarom hypotheek oversluiten aantrekkelijk is
  • Wie er kan oversluiten en wanneer je moet oversluiten
  • Welke kosten er komen kijken bij het oversluiten
  • Hoe een hypotheek oversluit berekening eruit ziet en wat het stappenplan is om te oversluiten
  • Hoe je zelf je voordeel kan berekenen en gratis persoonlijk advies kan krijgen

Je hebt nu gelezen over 3 redenen voor hypotheek oversluiten. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op via de knop hieronder, dit is geheel vrijblijvend!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*