Hypotheek OversluitenHypotheken

6 stappen hypotheek oversluiten

Het hypotheek oversluiten proces klinkt ingewikkelder dan het is. Oversluiten.nl neemt je op deze pagina door de 6 stappen!

Stappen hypotheek oversluiten

De hypotheek oversluiten bestaat uit de volgende 6 stappen:

  1. Jezelf inlezen over het oversluiten van de hypotheek
  2. Berekenen wat je kan besparen
  3. Een persoonlijk bespaaroverzicht aanvragen bij een adviseur
  4. Een afspraak maken met een adviseur
  5. Benodigde documenten aanleveren
  6. Afronden en genieten!

De 6 stappen hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek is een proces wat uit meerdere stappen bestaat. Het is dus logisch dat het intimiderend kan zijn. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld als het lijkt, als je hier goed begeleiding bij zoekt. Een onafhankelijk financieel adviseur helpt je om pijnloos je beste oversluit opties op een rij te zetten en loopt het gehele proces met je af.

Lees hieronder over de 6 stappen hypotheek oversluiten!

Stap 1: Lees jezelf in over het oversluiten van de hypotheek

Lees je eerst goed in over het oversluiten van je hypotheek. Dit doe je middels onze gratis complete hypotheek oversluiten gids! Heb je toch niet alles gelezen, meteen een berekening gemaakt (stap 2) en kan je besparen? Lees dan toch de gids volledig door, zodat je weet wat alles precies inhoudt. Hoewel je veel kan besparen moet je ook bewust zijn van alles wat erbij komt kijken. Het oversluiten van de hypotheek is niet iets wat je binnen één dag beslist.

Stap 2: Bereken wat je kan besparen

Bereken via onze hypotheek oversluiten calculator hoeveel je kan besparen op je huidige hypotheek.

Stap 3: Vraag een persoonlijk bespaaroverzicht aan bij een onafhankelijk financieel adviseur 

Wanneer je de berekening hebt gemaakt via bovenstaande knop en er komt uit dat je kan besparen dan kan je bij een onafhankelijk adviseur een persoonlijk bespaaroverzicht opvragen. Hiermee krijg je een gratis en vrijblijvende informatie waarbij jouw huidige situatie en de mogelijke situatie in kaart worden gebracht en met elkaar worden vergeleken. Let op: Betaal hier nooit geld voor bij een adviseur. Als hier geld voor wordt gevraagd stap dan naar een andere adviseur.

stappenplan hypotheek oversluiten

Stap 4: (video)bel met een onafhankelijk adviseur en plan een afspraak in

Via een gratis en vrijblijvend telefoongesprek bespreek jij met een onafhankelijk adviseurs jouw besparingsmogelijkheden bij oversluiten. Hierbij kan je natuurlijk meteen al je vragen stellen aan de adviseur. Vervolgens kan je met de adviseur een afspraak bij jou thuis of via een online video verbinding inplannen om al jullie wensen te bespreken. Let op: Betaal hier nooit geld voor bij een adviseur. Als hier geld voor wordt gevraagd stap dan naar een andere adviseur.

Stap 5: Nieuwe hypotheek aanbod en aanleveren van benodigde documenten

Een onafhankelijk adviseur regelt het nieuwe hypotheek aanbod met de bank, jij levert de benodigde persoonlijke documenten aan. Hoewel het misschien simpel klinkt komt er heel veel bij kijken, en achter de schermen werkt een adviseur ontzettend hard om het nieuwe hypotheek aanbod zo snel mogelijk bij je te krijgen. Let op: Voordat een adviseur voor je aan de slag gaat moet je bij deze stap een opdracht tot dienstverlening tekenen. Dit betekent dat dit het moment is dat je een krabbel zet voor de kosten die in rekening komen.

Stap 6: Afronding en geniet van je besparing!

De laatste van de 6 stappen hypotheek oversluiten is aangebroken. De adviseur rond samen met jou de hypotheek oversluiting af en jij kan genieten van duizenden euro’s die je bespaard hebt. In plaats van het geld aan de bank te geven kan je nu lekker op een welverdiende vakantie!

Nu heb je de 6 stappen hypotheek oversluiten doorlopen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan vooral, vrijblijvend, contact met ons op. Dit kan via de knop hieronder!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*