Verbouwing FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Aanbouw financieren

Hoe kan je een aanbouw financieren?

Je kan geld lenen voor een aanbouw via zowel een persoonlijke lening als soms een hypotheekverhoging. Een aanbouw word gezien als woningverbetering en zorgt ervoor dat je de rente hierover van je belastingaangifte mag aftrekken, als je aan alle voorwaarden voldoet.

Gemiddelde kosten aanbouw

De kosten voor je aanbouw hangen vooral af van hoe groot de ingreep is. Lengte, breedte, glasoppervlak en meer zijn hier van belang. de gemiddelde kosten van een aanbouw lopen uiteen tussen de €14.500 en de €50.000. Het minimale tarief om mee te rekenen is €1.260 per vierkante meter. Om een goed beeld te schetsen van jouw kostenplaatje, kun je uiteraard offertes aanvragen bij aannemers, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Aanbouw financieren, wat is de goedkoopste manier?

Je wil graag een wat ruimere keuken? Of misschien een extra kamer voor een eventueel kind? Een nieuw huis kopen kan dan een optie zijn, maar een goedkopere optie is aanbouw. Als je minder dan €25.000,- leent is een lening voor een aanbouw goedkoper dan het afsluiten van een hypotheek. Je kan dan dus kiezen om de aanbouw te betalen op afbetaling of je kan geld lenen voor aanbouw via een persoonlijke lening. Bij beide opties ga je de aanbouw per maand betalen.

De goedkoopste manier? Dat is geld lenen voor de aanbouw. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit voor je aanbouw ligt de rente namelijk een stuk lager, waardoor je lasten een stuk lager liggen. Wanneer je op zoek bent naar een aanbouw financiering is een persoonlijke lening dus de beste en goedkoopste optie. Bij verbouwingsfinancieringen kan het ook zo zijn dat je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Er moet dan sprake zijn van kwaliteitsverbetering.

aanbouw financieren

Met welke extra kosten krijg je te maken?

Mocht je ervoor kiezen om een hypotheek af te sluiten voor je aanbouw, dan zitten hier uiteraard kosten aan vast. Je betaalt onder taxatie en notariskosten. De notariskosten hoef je niet te betalen als je de verbouwing laat mee taxeren wanneer je een nieuw huis aanschaft. Alle kosten zijn aftrekbaar van je belasting.

Hoeveel geld kan ik lenen voor aanbouw?

Je kan onze aanbouw financieren bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jouw aanbouw financiering ongeveer maximaal kan bedragen tegen welke lasten. Vervolgens gaat Oversluiten.nl, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Persoonlijk advies

In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan wat jouw aanbouw financieren mogelijkheden zijn. Wij nemen je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.1. Bovendien is onze dienst gratis. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

Stappenplan geld lenen voor aanbouw

  • Check in de calculator hierboven wat je kan lenen tegen welke lasten
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de lening samen af
  • Jij kan genieten van je aanbouw!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Mocht je nog vragen hebben over je aanbouw financieren, neem dan gerust contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*