Er zijn veel verschillende vormen van leningen. Zo is er ook een gezamenlijke lening. Wat is dit precies, kun je afzien van de gezamenlijke lening, en wat als je niet langer je lening wilt delen met de persoon met wie je hem momenteel deelt? Op deze vragen geeft dit arikel antwoord!
Lees hier over:
Alles over de gezamenlijke lening: Wat is een gezamenlijke lening?
Als je samenwoont met je partner en een lening afsluit, komt deze op naam van beide personen te staan. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de terugbetaling van de lening. Het inkomen van beide personen wordt bij elkaar opgeteld als totaalinkomen, dit omdat dit het risico van de geldverstrekker kleiner maakt.
Alles over de Gezamenlijke lening: oversluiten
Uiteraard is het zoals bij elke lening mogelijk om je lening over te sluiten. Echter zal dit wel weer een gezamenlijke lening worden. Daarom is het heel belangrijk dat je de opties afweegt en goed naar zowel de voor en nadelen kijkt.
Gezamenlijke lening splitsen na scheiding
Je kan een gezamenlijke lening splitsen na een scheiding, maar dit is heel moeilijk. Beide ex-partners moeten hun deel van de lening kunnen dragen. Verder werken de banken vaak absoluut niet mee met het splitsen van de lening omdat dit niet in hun belang is. Zij hebben liever een contract met twee namen dan twee losse contracten. Het splitsen van een gezamenlijke lening kan je het beste ondernemen onder begeleiding van een onafhankelijk adviseur. Voor alle informatie over het splitsen van de gezamenlijke lening na een scheiding kun je terecht bij dit artikel.
Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!