Boot FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Alles over de scheepshypotheek

Alles over de scheepshypotheek: Wat is een scheepshypotheek?

De scheepshypotheek is een hypothecaire lening op een vaarvoertuig. Bij een normale hypotheek gebruik je de woning als onderpand. Bij een scheepshypotheek gebruik je dus een vaarvoertuig als onderpand.

De scheepshypotheek is een hypothecaire lening op een vaarvoertuig. Bij een normale hypotheek gebruik je de woning als onderpand. Bij een scheepshypotheek gebruik je dus een vaarvoertuig als onderpand. Dit kan een schip, een jacht of een boot zijn. Een woonboot hypotheek en een woonark hypotheek vallen hier niet onder. Hier zijn echter wel hypotheken voor te krijgen via Oversluiten.nl.

Net als bij een ‘normale’ hypotheek betaal je bij de scheepshypotheek een maandelijks bedrag aan aflossing en aan rente. De scheepshypotheek bestaat uitsluitend uit de annuïtaire variant. Een deel aflossingsvrij is echter óók mogelijk.

Vroeger waren er enkele Nederlandse aanbieders van de scheepshypotheek. Er was een scheepshypotheek van de Rabobank, de scheepshypotheek van de ABN Amro, een scheepshypotheek van de ING en een scheepshypotheek van de Frieslandbank. Tegenwoordig zijn er fors minder aanbieders van de scheepshypotheek. Hypotheekverstrekkers zagen boten, schepen en jachten niet langer als kwalitatief onderpand, aangezien de waarde eerder daalt dan stijgt. Bij een woning is dit vaak andersom.

Hierdoor is de scheepshypotheek onder huisbanken en bekendere hypotheekverstrekkers zeldzaam. Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties! We leggen je in de rest van dit artikel alle opties én voor- en nadelen uit voor scheepshypotheken die verkrijgbaar zijn in 2022.

alles over de scheepshypotheek

Alles over de Scheepshypotheek in 2022, wat is er mogelijk?

Er zijn enkele gespecialiseerde aanbieders die nog steeds de scheepshypotheek aanbieden. Deze bestaan uit nationale én internationale aanbieders.

De internationale aanbieders bieden ook een mooie uitkomt voor veel Nederlanders en Belgen die op zoek zijn naar een scheepshypotheek. Bij internationale aanbieders is er namelijk nét wat meer mogelijk als je op zoek bent naar een scheepshypotheek.

Dat betekent echter niet dat de Nederlandse scheepshypotheek aanbieders geen uitkomst kunnen bieden. Als je een gratis en vrijblijvende offerte aanvraag doet vergelijkt Oversluiten.nl altijd alle aanbieders.

De voorwaarden van de scheepshypotheek

Net zoals bij een hypotheek op een woning zijn er enkele voorwaarden voor de scheepshypotheek. Ze staan hieronder uitgewerkt:

  • Indien de boot niet ouder is dan 15 jaar zijn er onbeperkte financieringsmogelijkheden tot 70% van de koopsom met een maximum van € 2.800.000,-
  • Is de boot ouder dan 15 jaar? Dan zijn de financieringsmogelijkheden op aanvraag.
  • De maximale looptijd van de scheepshypotheek is 144 maanden.
  • 20% van de koopsom mag aflossingsvrij worden gefinancierd. Dit is echter wel afhankelijk van de looptijd. Bij een langere looptijd kan dit percentage minder worden.
  • Rente van de scheepshypotheek is afhankelijk van de looptijd van de scheepshypotheek.

Passen de voorwaarden van de scheepshypotheek niet helemaal bij wat je zoekt? Misschien omdat je zoekt naar een financiering van een ‘kleinere’ boot onder de 150.000 euro? Die je voor 100% kan financieren? Dan past het financieren van een boot met een persoonlijke lening beter!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*