Flexibel KredietLenen

Alles over het flexibel krediet

Hier vindt je alles over het flexibel krediet! Er zijn veel verschillende vormen van leningen beschikbaar op de markt. Eén hiervan is het flexibel krediet, maar wat is dit precies? Op deze vraag en meer vindt je in dit artikel het antwoord!

Alles over het flexibel krediet

Het flexibel krediet is een andere naam voor het doorlopend krediet. Deze naam komt voort uit de flexibiliteit binnen het doorlopend krediet. Dit omdat je zelf bepaalt hoeveel krediet je opneemt en omdat je alleen rente betaalt over het opgenomen gedeelte.

Kan je flexibel krediet oversluiten?

Je kunt je flexibel krediet oversluiten. Flexibel krediet is vaak voordelig voor de bank, maar niet voor jou. Door dit krediet over te sluiten naar een nieuwe lening vorm bespaar je op je maandlasten. Daarom is je flexibel krediet oversluiten vaak een verstandige keuze.

alles over het flexibel krediet

Waarom willen mensen hun flexibel krediet oversluiten?

Vooral de creditcard en het rood kunnen staan zorgen ervoor dat je financieel leegloopt. Een doorlopend krediet heeft meestal een betere rente, maar is gemiddeld duurder dan een persoonlijke lening en gaat vaak om (veel) grotere bedragen dan een roodstand. Bij een flexibel krediet is het een opeenstapeling van nadelen. Zodra de rentes gaan stijgen ben je de klos. De rente in je doorlopend krediet stijgt namelijk gewoon mee. Het feit dat je gedurende de looptijd extra op kunt nemen is ook een nadeel, omdat je zo de schuld alleen maar hoger maakt. Voor meer informatie over het oversluiten van het flexibel krediet, kun je terecht bij dit artikel.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden