Geld vrijmaken

Besparen op energie, kan dat?

Besparen op energie

Je kan op verschillende manieren geld besparen op je maandelijkse energierekeningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verduurzamen, maar ook de kleine investeringen zoals LED-lampen of oude koelkasten vervangen. Alle kleine beetjes kunnen je veel geld besparen op de lange termijn.

Besparen op energie door verduurzaming

Met het gebruiken van gas moeten we op termijn stoppen, maar zolang je het nog gebruikt, geef je er natuurlijk het liefst weinig aan uit. Maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om geld. Je wilt ook het milieu sparen en zo weinig mogelijk bijdragen aan het opwarmen van onze aarde. Ga je huis dus vooral verduurzamen. Zo wordt je huis ook nog eens meer waard! Zo druk je de maandlasten en ben je ook nog eens goed bezig! Investeren in zonnepanelen, een warmtepomp en andere duurzame oplossingen geeft je ook nog eens lagere maandlasten.

Grote besparingen met normale investeringen

 • Stel de thermostaat in op jouw leven – Veruit de meeste thermostaten zijn in te stellen of zelfs op afstand te besturen. Maak daar vooral ook gebruik van. Laat de verwarming aan gaan een klein half uurtje vóór jouw wekker af gaat. Zet de thermostaat juist weer uit een kwartier vóór je naar bed gaat. Is er niemand thuis tot 17.30 ’s avonds? Stel de thermostaat hier dan op in.
 • Kiezen voor elektrisch koken in plaats van koken op gas – Als je nu op gas kookt kun je twee successen behalen door het overstappen op elektrisch koken. Je verbruikt minder gas en de moderne elektrische kooksystemen zijn zuiniger dan het koken op gas. Een win-win situatie dus.
 • Laat offertes maken voor het energiezuinig maken van je huis – Sommige investeringen in je huis verdien je binnen een paar jaren terug door een lagere energierekening. Dergelijke investeringen zorgen ook nog eens voor een waardestijging van je koophuis.
 • Geld besparen met een nieuwe cv-installatie – De laatste jaren letten fabrikanten van cv-ketels goed op de energiezuinigheid. Energie wordt namelijk steeds duurder. Je oude cv-installatie inruilen voor een moderne is mogelijk een investering die je snel terugverdient.
Besparen op energie

Besparen op energie: elektriciteit

Op stroom kun je veel geld besparen. Dat komt doordat je met zonnepanelen zelf energie kunt opwekken en het stroomverbruik kun je redelijk eenvoudig verminderen. Producenten van elektrische apparaten leggen de laatste jaren ook steeds meer de nadruk op energiezuinigheid, dus door het vervangen van oude elektrische apparaten verdien je al een deel van de investering terug. Moderne apparaten verbruiken namelijk veel minder elektriciteit. Om energie te besparen bevelen wij groene stroom aan, maar zoals je van ons mag verwachten hebben we ook nog tips voor jou om te besparen op de kosten.

Besparen op elektriciteit – kleinere besparingen met lage investeringen

 • Doe apparaten uit als er toch niemand in de ruimte is.
 • Investeer in led-lampen. Vooral in ruimtes waar vaak lampen branden.
 • Hoeveel verbruiken jouw koelkast en vriezer? Vooral oude types zijn energieslurpers. Deze vervangen verdien je snel terug.
 • Gebruik de wasdroger zo weinig mogelijk. Het zijn namelijk geen energiezuinige apparaten.
 • Doe de was bij voorkeur op een lagere temperatuur.
 • Douchen is veel energiezuiniger dan een bad nemen.

Besparen op energie: waterverbruik – kleinere besparingen met lage investeringen

Schoon water komt ook niet uit de lucht vallen, dus ga ook hier zuinig mee om. Onderstaande tips helpen jou met het besparen op water, maar vaak geven ze ook nog een besparing aan energie:

 • Vervang de douchekop door een waterbesparende douchekop. Het klinkt als een grote opoffering voor de kwaliteit, maar dat is niet het geval.
 • Douche kort. Zet bijvoorbeeld een timertje.
 • Gebruik geen kraanwater voor de tuin, maar vang juist regenwater op.
 • Maak je auto schoon met een emmertje water in plaats van met een tuinslang.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*