Waarvoor kan ik lenen?

Caravans en campers worden steeds populairder onder jongeren

Het bezit van caravans en campers onder jongeren is afgelopen jaren flink gestegen. Vanaf 1 januari 2020 tot 1 september 2023 zijn de kampeermiddelen erg populair. Dit is vooral het geval onder jongvolwassenen tot 25 jaar; hierbij is het percentage van caravan- en camperbezitters hard gestegen tot 53%. Onder de 26- tot 35-jarigen was deze stijging 35,5%. Waarom is een caravan of camper zo populair?

In de periode vanaf 1 januari 2020 tot 1 september 2023 was de stijging van kampeermiddelen 7 procent.

Hoe heeft corona invloed op deze stijging?

Leo Diepemaat, de voorzitter van KCI (Kampeer en Caravan Industrie) zegt dat een caravan of camper steeds aantrekkelijker is geworden sinds corona omdat het heel vrij is, je kunt gaan en staan waar je wilt. Deze onafhankelijke mentaliteit is steeds voorkomender door onder andere corona en lijdt tot het populair worden van de caravans en campers. Op reis gaan met een caravan of camper is flexibeler dan bijvoorbeeld een all-inclusive vakantie met vliegreis waarbij je in rijen moet staan en vast zit aan het hotel.

De stijgingen sinds corona

De stijging in kampeermiddelen sinds corona betreft vooral de campers, die met 13% zijn gestegen. Onder de jongeren tot 25 jaar ging dit over een ruime verdubbeling van 105%. Ook de groep mensen tussen 26 en 35 jaar is dit percentage fors gestegen, zo bedroeg deze 70%.

Leo Diepemaat, de voorzitter van KCI (Kampeer en Caravan Industrie) spreekt van een trendbreuk.

Hierbij zegt Diepemaat (2023) het volgende:

“Caravan- en camperbezit wordt toch vaak geassocieerd met welgestelde pensionado’s, maar deze cijfers laten overduidelijk zien dat ook de jongvolwassenen en de jonge gezinnen het kamperen hebben ontdekt of juist herontdekt.”

Wonen in een camper

Doordat alles steeds duurder wordt en de huizenmarkt moeilijk op te komen is voor starters zijn er een paar oplossingen. Een van deze oplossingen hiervoor is in een camper wonen, deze creatieve vorm van wonen is sinds kort een nieuwe trend die je steeds vaker tegenkomt op bijvoorbeeld social media, waar veel van deze camperbewoners hun levensstijl delen. De trendbreuk waar Leo Diepemaat over spreekt gaat weliswaar samen met de nieuwe trend van in een camper wonen, wat zorgt voor een nog forsere stijging.

Hoe kan ik een camper of caravan financieren?

Wanneer je graag een nieuwe of tweedehands camper wil maar het zelf niet kan financieren heb je drie opties: Je kan de camper leasen, kopen op afbetaling of een camper lening afsluiten. Wanneer je de camper least of koopt op afbetaling heb je echter te maken met hoge rentepercentages. De goedkoopste optie is een camper lening afsluiten. Hiermee zijn je maandelijkse lasten het laagste.

Wat zijn mijn vaste lasten bij een camper?

Je kan onze camper lening calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen om een caravan of camper te kopen. Hierbij zie je overzichtelijk welk leenbedrag je aankunt. Vervolgens gaat Oversluiten.nl gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om te kijken wat de voordeligste optie is. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders, die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Bij het aanschaffen van een camper moet je al snel rekenen op een aanschafprijs van €40.000 tot €80.000. Deze aanschafprijs gaat naar beneden wanneer je kiest om de camper tweedehands aan te schaffen. Naast de aanschafkosten moet je ook rekenen op aanvullende kosten. Denk hierbij aan de afschrijving van een camper, kampeeruitrusting, kosten voor de stalling, onderhoud en verzekering.

Wil je graag weten of de financiering van een camper of caravan mogelijk is voor jou? Wij bij Oversluiten.nl helpen je graag verder door nauwkeurig en volledig vrijblijvend je persoonlijke situatie te bekijken met betrekking tot de financiering van een camper en caravan. Zo maken we het, onder het motto ‘samen geld vrijmaken, voor jou’, mogelijk om financiële ruimte te creëren!

Informatie van deze blog is afkomstig uit de volgende bron: (2 oktober 2023). RTLnieuws.nl.

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*