BankenoverzichtGeld vrijmaken

Compensatie ABN-AMRO leningen

ABN-AMRO heeft veel lening klanten onterecht hoge rente gerekend. Hiervoor zijn ze op de vingers getikt. Veel mensen hebben nu recht op compensatie. Oversluiten.nl geeft je in dit artikel alle informatie!

Waarom compensatie ABN-AMRO leningen?

Het is mogelijk dat je als (oud)klant bij de ABN-AMRO recht hebt op compensatie. Dit omdat is gebleken dat de ABN-AMRO teveel rente in rekening hebben gebracht bij hun klanten. Mocht dit ook bij jou het geval zijn geweest, dan heb je dus recht op compensatie.

Compensatie ABN-AMRO leningen

Vorig jaar schreven we nog over een oneerlijk hoge rente op leningen bij Crédit Agricole. Maar ook dichter bij huis zijn er banken die het niet zo nauw nemen met de belangen van de trouwe klanten. Het gaat om ABN-AMRO, Santander en Vesting Finance.

Bij het afsluiten van een lening maak je afspraken met de bank. Iedere maand maak je netjes de rente en de aflossing over. Je gaat ervan uit dat de bank zich ook aan de regels houdt. Als blijkt dat ze teveel rente in rekening brengen, moeten ze dit terugbetalen. Vorig jaar kwam Crédit Agricole over de brug met een compensatie. Dit lot dreigt nu ook voor ABN-AMRO.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen op jouw lopende lening? In een adviesgesprek zoeken wij het graag samen met jou uit.

Compensatie ABN-AMRO leningen: Wat heeft ABN-AMRO fout gedaan?

Banken bepalen in grote mate zelf wat ze klanten in rekening brengen voor het lenen van geld. Er gelden wettelijke maximeringen, maar toch zijn hoge rentes op leningen gewoon mogelijk. ABN-AMRO heeft op twee manieren niet eerlijk gehandeld richting haar klanten. Ten eerste mogen klanten verwachten dat de rente van een doorlopend krediet gedurende de looptijd in de pas blijft met de marktrente. De rentes zijn echter al jaren sterk aan het dalen, waar klanten van ABN-AMRO niet of onvoldoende van profiteren.

Ten tweede moeten banken klanten informeren dat bijvoorbeeld de rente voor het rood staan op de betaalrekening stijgt. Bij veel rekeninghouders is de rente sterk gestegen, zonder dat ze hierover geïnformeerd zijn.

Compensatie abn-amro leningen

ABN rekent variabele rentes, maar dat moet twee kanten op werken

In de doorlopend kredieten en bij het rood staan op betaalrekeningen is een variabele rente gebruikelijk. Het voordeel hiervan is dat je minder gaat betalen als de marktrente zakt. Bij een stijging van de marktrente mag de bank de rente verhogen. De marktrente is al jaren aan het dalen, maar ABN-AMRO rekent aan de klanten gewoon nog een te hoge rente. Zelfs als er geklaagd wordt. Er zijn renteverhogingen doorgevoerd, terwijl de marktrente sterk gezakt is.

Compensatie ABN-AMRO leningen: ABN-AMRO is op de vingers getikt

Met een klacht over een financiële instelling kun je naar het Kifid. Het Kifid heeft eerder al geoordeeld dat de bank te hoge rentes in rekening brengt. Omdat het voor ABN-AMRO om veel geld gaat, is de zaak ook nog voorgelegd aan de Commissie van Beroep. Ook deze oordeelde dat ABN-AMRO in de fout is gegaan. De Consumentenbond Claimservice overweegt een miljoenenclaim tegen de banken Santander, Vesting Finance en ABN-AMRO. Voor ABN-AMRO zou het om ongeveer 80.000 kredieten kunnen gaan.

We houden de ontwikkeling rondom dit dossier voor jou in de gaten. Zodra er iets te melden is, lees je het hier. Heb je een dure lening waar je vanaf wilt? Wacht dan niet langer en bel ons. Ook als je overstapt heb je nog steeds recht op compensatie voor in het verleden teveel betaalde rente. Een onafhankelijke adviseur zoekt de lening die bij jou past. En helpt jou bij het vergelijken van banken om je lening over te sluiten. De adviseur van de ABN-bank zoekt ook naar de beste lening, maar wel binnen hun eigen beperkte assortiment.

Mocht jij dus een lening hebben lopen, dan is het mogelijk dat jij ook in aanmerking komt voor een compensatie. Laat dit voor de zekerheid nakijken door een adviseur of door de bank!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Nog vragen over de compensatie ABN-AMRO leningen? Neem dan vooral contact met ons op.

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*