Doorlopend KredietLenen

Doorlopend krediet opzeggen

Doorlopend krediet opzeggen, kan dat?

Je kan je doorlopend krediet opzeggen als het geleende geld van het doorlopend krediet is afgelost. Ook kan je je doorlopend krediet oversluiten naar een andere lening vorm, omdat de bank dan het doorlopend krediet aflost en jij verdergaat onder bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Er zijn dus absoluut manieren waardoor je je doorlopend krediet kan opzeggen.

Doorlopend krediet opzeggen, hoe werkt dat?

Heb je een doorlopend krediet, maar ben je er niet meer tevreden mee? Dat is compleet begrijpelijk. Een doorlopend krediet heeft namelijk een aantal ingrijpende nadelen. Hoe kun je jouw doorlopend krediet opzeggen en inruilen voor een goedkopere lening?

Tot een aantal jaren geleden was het doorlopend krediet de meest populaire leenvorm. Tegenwoordig worden doorlopend kredieten juist gemeden. De leenvorm zet namelijk aan tot het in stand houden van schulden, en dat kan niet het uitgangspunt van lenen zijn. Je kunt vaak niet om het lenen van geld heen, maar doel nummer één is om zo snel mogelijk weer afscheid te nemen van je lening. Hoe doe je dat nu slim?

Wat is er mis met een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet werd in het verleden geprezen voor de flexibiliteit, maar dat heeft de doorlopend krediet nu juist de das omgedaan. In een doorlopend krediet kon je in het verleden al afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dit zorgde ervoor dat mensen eenvoudig problematische schulden konden opbouwen.

Een bijkomend nadeel is dat de rente voor een doorlopend krediet variabel is. Door de lage rente van dit moment is het afspreken van een vaste rente verstandiger. De rentes kunnen namelijk stijgen. Je kunt gelukkig een doorlopend krediet zonder moeite oversluiten naar een persoonlijke lening.

doorlopend krediet opzeggen

Kun je jouw doorlopend krediet zomaar opzeggen?

In een doorlopend krediet kun je extra aflossen. Ook mag je de schuld in één keer afbetalen. Dat betekent dat je de lening ook over kunt sluiten naar een andere bank en naar een andere leenvorm. Je huidige bank brengt jou dus geen boeterente in rekening. Je kunt jouw doorlopend krediet opzeggen, overstappen naar een persoonlijke lening én de lage rente voor de gehele tijd vastleggen.

Hoe werkt het opzeggen en oversluiten van je doorlopend krediet?

Het is een kwestie van de bank zoeken die jou het beste voorstel doet. De nieuwe bank zorgt zelf voor het aflossen van je doorlopend krediet. De nieuwe bank zal nog wel gegevens over jou opvragen om de betaalbaarheid van de maandlasten in te schatten. Ook daarvoor kun je gratis hulp krijgen van een erkend financieel adviseur.

Meer informatie over een doorlopend krediet opzeggen? 

Wil je meer informatie over het oversluiten van jouw doorlopend krediet? Lees in de gratis lening oversluiten gids hoe het opzeggen en oversluiten werkt. Je krijgt in deze gids antwoorden op vragen die je nu waarschijnlijk nog hebt.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*