Doorlopend KredietLenen

Doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek

Doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek

Ja, je kan je doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek. Sterker nog, doordat de hypotheekrentes over het algemeen lager zijn dan de lening rentes, bespaar je vaak op je maandlasten. Je betaald bij je doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek wel aanvullende kosten. In veel gevallen zijn de baten nog altijd hoger dan de lasten, en is het oversluiten van je doorlopend krediet naar een hypotheek het wel waard.

Hoe kan ik mijn doorlopend krediet oversluiten naar mijn hypotheek?

Je kunt een doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek, ook al koppelen geldverstrekkers daar voorwaarden aan. De rente in een hypotheek is namelijk lager dan de rente in een doorlopend krediet, dus is het oversluiten een interessante optie om te onderzoeken. Door het op deze manier oversluiten van je doorlopend krediet kun je veel geld besparen, maar houd wel rekening met de kosten.

Een hypotheek is de goedkoopste vorm van het lenen van geld. Hiervoor is een goede verklaring. Een hypotheek heeft namelijk de eigen woning als onderpand. Als je niet meer aan je betalingsverplichtingen voldoet, kan de bank jouw huis verkopen om hiermee de schulden (deels) te vereffenen. Een doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek is een mogelijkheid en daarmee de schuld in jouw hypotheek plaatsen, maar je moet wel voldoen aan de voorwaarden.

Hoe kun je een doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek?

Stap één is het gesprek aangaan met een erkend en onafhankelijk hypotheekadviseur. Een ervaren hypotheekadviseur schat voor jou de haalbaarheid van een extra hypotheek in en kijkt samen met jou wat hiervoor nodig is.

De vervolgstap is het aanvragen van een tweede hypotheek waarvoor je in ieder geval nog naar de notaris moet voor het notarieel vastleggen van de tweede hypotheek. Als onafhankelijk en erkend hypotheekadviseur begeleiden wij jou in deze stappen. Maar er zijn zaken die je moet weten over het oversluiten van je doorlopend krediet.

Oversluiten.nl geeft jou twee tips mee

  1. Als je huidige hypotheek verhoogd is ingeschreven, hoef je niet opnieuw naar de notaris. Dan kan de hypotheek onderhands verhoogd worden.
  2. Als erkend hypotheekadviseur sluiten wij vaak de volledige hypotheek gelijk over omdat het praktischer en goedkoper is.

Een doorlopend krediet hoort eigenlijk niet thuis in een hypotheek

Een hypotheek is niet bedoeld voor het financieren van consumptieve uitgaven, maar het is wel mogelijk.
Bij het doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek zijn er wel verschillende eisen. Zo moet je overwaarde hebben in je eigen woning. Het hebben van overwaarde wil helaas nog niet zeggen dat het oversluiten lukt. De geldverstrekker moet namelijk wel bereid zijn om jou het geld te lenen.

Advies van Oversluiten.nl

Wil een extra hypotheek niet lukken? Je kunt het doorlopend krediet ook oversluiten naar een persoonlijke lening. Bij de beoordeling van de mogelijkheden wordt dan rekening gehouden met het aflossen van het doorlopend krediet. Onze ervaren financieel adviseurs laten zich niet ontmoedigen door een obstakel en zoeken graag voor jou naar financiële oplossingen.

doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek

Houd rekening met de kosten van een extra hypotheek

Je doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek brengt kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten, notariskosten en taxatiekosten. Door deze kosten komt het oversluiten van je doorlopend krediet van bijvoorbeeld €5.000 niet uit.

Een extra hypotheek afsluiten kost namelijk een paar duizend euro. Zelfs met de rentebesparing verdien je niet altijd de kosten terug. Onze erkend financieel adviseurs vertellen jou graag wanneer het wél voordelig uitkomt.

Hoeveel kan ik besparen met het doorlopend krediet oversluiten naar mijn hypotheek?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw doorlopend krediet naar je hypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op zowel je doorlopend krediet als je hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheekadviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten van je doorlopend krediet naar je hypotheek.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*