Doorlopend KredietLenen

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

Kan je je doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening?

Je kan je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening. In de meeste gevallen krijg je hierdoor meer zekerheid, omdat je precies weet wat je schuld is en je begint deze schuld maandelijks af te lossen, wat bij een doorlopend krediet niet zo is.

Waarom doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening?

Vandaag de dag is het verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten dan een doorlopend krediet. En dat is niet voor niets. Een doorlopend krediet klinkt als een gemakkelijke oplossing door af en toe wat geld bij te lenen. Maar hierin schuilt juist het gevaar. Het opnemen van geld bij een doorlopend krediet lijkt vrijblijvend, maar door het continu opnemen van extra geld zit je al gauw 10 tot 20 jaar langer aan je krediet vast. Hierdoor blijft een doorlopend krediet vaak langer lopen dan nodig is en valt je krediet een stuk duurder uit. Gelukkig kan je jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening, en dat is een slimme zet.

De keuze voor een persoonlijke lening is dus verstandig, omdat het een veiligere kredietvorm is. Je hebt een afgesproken einddatum van je lening. Daarmee is een persoonlijke lening in bijna alle gevallen een stuk goedkoper dan een doorlopend krediet. Bovendien is de rente voor een persoonlijke lening vaak lager dan voor een doorlopend krediet.

En wist je dat een bank bij een doorlopend krediet voor jou op latere leeftijd de maximale maandlast mag verhogen naar 2% óf meer van het limiet? Tegelijkertijd kun je dan geen extra geld meer opnemen van je doorlopend krediet. Op deze manier dwingen de banken je om je doorlopend krediet in te lossen. Sluit dus snel je doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening.

doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

Ook het rood kunnen staan en een creditcard vallen onder een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarin je met de bank afspreekt tot welk bedrag je kunt lenen. Als je op de betaalrekening tot €1.000 rood kunt staan, is dit eigenlijk een doorlopend krediet. Een creditcard werkt op dezelfde manier. Ook een betalingsregeling met bijvoorbeeld een postorderbedrijf is een doorlopend krediet. Ook dit doorlopend krediet kan je oversluiten naar een persoonlijke lening. Hieronder leggen we uit waarom je jouw doorlopend krediet beter in kunt ruilen.

De rente kan sterk stijgen door de coronacrisis, sluit daarom je doorlopend krediet snel over

De rentes voor leningen zijn laag als je het vergelijkt met eerdere jaren. Zodra de rentes sterk stijgen ben je de klos met een doorlopend krediet. Door een stijgende rente los je maandelijks nog minder af op de schuld, omdat je een groter bedrag kwijt bent aan rente. Door nu over te stappen naar een persoonlijke lening kun je profiteren van de nog steeds lage rente. En een stijging van de rentestand raakt jou vervolgens niet meer.

Grootste deel van je maandlast gaat op aan rente

In een doorlopend krediet gaat het aflossen van de schuld erg traag. Een groot deel van het betaalde bedrag gaat op aan rente, maar veel mensen komen ook in de verleiding om vaak opnames te blijven doen. Je komt dus moeilijk weer van de schuld af. Je bent vooral rente aan het betalen, en de schuld afbetalen kan wel tientallen jaren in beslag nemen. Banken vinden dit fantastisch, maar voor jou is het een langlopend probleem. Hierdoor doe je er verstandig aan je doorlopend krediet snel over te sluiten naar een persoonlijke lening. Wanneer je je doorlopend krediet oversluit naar een persoonlijke lening ga je namelijk écht aflossen.

Hoe je meerdere doorlopende kredieten oversluit naar één persoonlijke lening

Bundel al je leningen en maak er één persoonlijke lening van. Dus los je roodstand in en zorg dat de schuld op de creditcard naar nul gaat. Om te voorkomen dat je op korte termijn toch weer krap zit, kun je in de nieuwe persoonlijke lening een extra bedrag opnemen dat je op de spaarrekening zet als buffer. De besparing door het overstappen kun je gebruiken om je spaarkapitaal te vergroten. Krijg je op termijn toch weer financiële tegenvallers? Geen probleem, daarvoor kun je het spaargeld aanspreken.

Jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening?

Oversluiten zorgt vaak voor lagere maandlasten, is gratis en is ook nog eens zeer eenvoudig. In een paar stappen ga je naar een lagere maandlast met ook nog eens betere voorwaarden. En je hebt geen last van de stijgende rente. Met een persoonlijk bespaaroverzicht kom je er eenvoudig achter wat je kan besparen.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Mocht je nog vragen hebben over het doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening vormen? Neem dan gerust contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*