Hypotheek OversluitenHypotheken

DSB Hypotheek oversluiten

Kan je je DSB hypotheek oversluiten?

Je kan je DSB hypotheek oversluiten. Je kan ervoor kiezen om bij de DSB te blijven, of te wisselen naar een andere bank. Ook kun je ervoor kiezen om van hypotheekvorm te wisselen. In de meeste gevallen dalen je maandlasten als je je hypotheek oversluit, omdat de rente lager uitvalt.

Waarom je DSB hypotheek oversluiten?

Als je al wat onderzoek naar het oversluiten van je hypotheek hebt gedaan, weet je dat er naast mogelijke besparingen van duizenden euro’s ook enkele kosten gemaakt worden bij het oversluiten van de hypotheek. Mensen met een DSB hypotheek hebben vaak een ‘oudere’ hypotheek, wat meestal gepaard gaat met een hoge rente. Hoe hoger de rente op je DSB hypotheek hoe hoger de besparing is bij het DSB hypotheek oversluiten naar een lagere rente.

Een groot onderdeel van de oversluitkosten is de oversluitboete. Mensen met een DSB hypotheek hebben vanaf heden geen boetes meer! Het is nu mogelijk om je DSB hypotheek over te sluiten zónder een boete te betalen. Deze twee redenen geven aan dat het de ideale omstandigheden zijn om je DSB hypotheek over te sluiten. In onderstaand artikel leggen we alles tot in de puntjes voor je uit.

Wat is een oversluitboete?

Als een hypotheek eerder wordt afgelost dan dat er is vastgesteld tijdens het schrijven van de hypotheekakte, moet er een boete betaald worden. Deze boete bestaat dan uit de inkomsten die de geldverstrekker misloopt, oftewel de rente die je eigenlijk zou hebben betaald als je de hele hypotheek bij deze geldverstrekker zou hebben laten lopen. Van alle kosten die er verbonden zitten aan het hypotheek oversluiten is de boete vaak het grootst. Ontzettend fijn dus dat als jij je DSB hypotheek wil oversluiten, je niet te maken hebt met een eventuele boete.

Als je je hypotheek oversluit, sluit je als het ware een nieuwe hypotheek af om de oude te kunnen aflossen. Als de besparing die de nieuwe hypotheek biedt niet meer is dan de oversluitboete, is oversluiten meestal geen optie. Doordat er op de DSB hypotheek geen boete meer rust is je DSB hypotheek oversluiten altijd voordelig.

DSB hypotheek oversluiten zonder boete

Vanaf 1 april 2020 is het voor mensen die een hypotheek bij DSB bank hebben lopen mogelijk om hun hypotheek af te lossen en dus over te sluiten zonder boete! Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en wellicht denk je dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is in dit geval niet!

Het zit namelijk zo: In het najaar van 2008 bereikte de kredietcrisis een hoogtepunt. Dit was niet binnen een paar maanden hersteld en als gevolg hiervan zijn er toen veel kredietverstrekkers failliet gegaan. Zo dus ook DSB bank. Deze bank stond bekend om het feit dat ze, in tegenstelling tot andere banken, hele hoge hypotheken af konden sluiten. Dit kon wel oplopen tot 150% van de waarde van je woning! Als gevolg hiervan konden de hypotheekklanten voor lange tijd niet weg, aangezien de hypotheek waarde bij alle andere aanbieders maar 100% van de waarde van de woning mag zijn. De woning stond vaak onder water óf de kosten om te oversluiten waren aanzienlijk groter dan de besparing.

In bijna alle hypotheekcontracten van de DSB bank staat dat klanten na 10 jaar boetevrij mogen overstappen. De DSB bank is nu 10 jaar failliet, en dit betekent dus dat de oversluitboete komt te vervallen. De oversluitkosten zullen hierdoor dus heel laag uitvallen!

DSB hypotheek oversluiten

Extra besparen bij DSB hypotheek oversluiten?

Zoals we al eerder hebben uitgelegd in dit artikel kan je, los van het ontbreken van de oversluitboete, extra besparen met het DSB hypotheek oversluiten. Dit komt doordat de huidige hypotheek rentes historisch laag zijn en de meeste DSB hypotheken zijn afgesloten tegen ontzettend hoge rentes, die 10 jaar geleden normaal waren.

In combinatie met het ontbreken van de oversluitboete is je DSB hypotheek oversluiten de perfecte combinatie om geld te besparen op je vaste lasten.

Wat bespaar ik met mijn DSB hypotheek oversluiten?

Je kan onze DSB hypotheek oversluiten bespaarcalculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jij ongeveer kan besparen. Met een gratis en geheel vrijblijvende DSB hypotheek oversluitofferte kom je hier precies achter. Oversluiten.nl doet zaken met alle hypotheek verstrekkers in Nederland, zodat we alle aanbieders voor je kunnen vergelijken.

Gratis DSB hypotheek oversluiten adviesgesprek

Hoewel het oversluiten van de hypotheek veel voordeel kan opleveren komt er ook veel bij kijken, en dat kan spannend zijn. Bij Oversluiten.nl kan je een gratis en vrijblijvend telefonisch DSB hypotheek oversluiten adviesgesprek inplannen. Wij geven je, aan de hand van jouw persoonlijke situatie, informatie of oversluiten interessant is en wat er bij komt kijken. Je kan tijdens dit gesprek natuurlijk direct al je vragen stellen. Wil je bijvoorbeeld direct je hypotheek verhogen omdat je wil gaan verbouwen? Of verduurzamen? Of wil je je overwaarde laten uitbetalen? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs beantwoorden je vragen graag. Vervolgens mag je helemaal zelf bepalen wat je met die informatie doet! Onze klanten geven ons niet voor niets een 9.2.

Stappenplan DSB hypotheek oversluiten bij Oversluiten.nl

  • Check in de DSB hypotheek oversluiten calculator hierboven wat jij kan besparen
  • Ontvang een gratis offerte of plan een gratis telefonisch hypotheek oversluiten gesprek in met een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Bespreek je voordeel, vrijblijvend, met een van onze hypotheekadviseurs
  • De adviseur en jij ronden, mocht je dat willen, de DSB hypotheek oversluiting samen af
  • Jij kan genieten van duizenden euro’s besparing en een nieuwe hypotheek!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*