Waarvoor kan ik lenen?

3 Manieren om elektrische fiets financieren

Wil je een elektrische fiets kopen maar kun je dit niet van je spaargeld betalen? Er zijn over het algemeen 3 manieren om een elektrische fiets te financieren. Oversluiten.nl legt je in dit artikel uit wat deze manieren zijn en hoe ze werken, zodat jij kan bepalen welke optie bij jouw situatie past.

Kan je een elektrische fiets financieren?

Je kan een elektrische fiets via een lening financieren. Je kunt dan kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De meest voordelige manier van je elektrische fiets financieren, is de persoonlijke lening. Je lost maandelijks af en weet precies waar je aan toe bent.

De opkomst van de elektrische fiets

De elektrische fiets is een enorm populair vervoersmiddel in Nederland. In 2020 zijn er ruim 547.000 elektrische fietsen verkocht in Nederland en in 2021 nog eens 478.000 stuks. Intussen zijn elektrische fietsen goed voor 76% van de totale omzet in fietsverkoop. Ondanks het feit dat elektrische fietsen duurder zijn dan normale fietsen, dit omdat er veel manieren zijn om deze fiets te financieren.

Een elektrische fiets financieren, wat zijn de kosten?

Het bedrag wat je nodig hebt om een elektrische fiets te financieren, ligt vooraal aan wat voor soort fiets je precies wilt hebben. De gemiddelde prijs van een elektrische fiets in 2020 was ongeveer €2250. Er zijn echter modellen die goedkoper of juist duurder uitvallen. De totale kosten van je fiets hangen dus volledig af van jouw wensen.

Een elektrische fiets financieren, de goedkoopste manier?

Wanneer je graag een nieuwe elektrische fiets wil maar het zelf niet kan financieren heb je drie opties: Je kan de elektrische fiets leasen, kopen op afbetaling of een elektrische fiets financiering afsluiten. Wanneer je de elektrische fiets least of koopt op afbetaling heb je echter te maken met hoge rentepercentages. De goedkoopste optie is om je elektrische fiets te financieren door een lening af te sluiten. Hiermee zijn je maandelijkse lasten het laagste.

Elektrische fiets op afbetaling

Mocht je je elektrische fiets bij een grote dealer kopen, dan bieden ze vaak een afbetalingssysteem aan. Ook kunnen ze je een lening aanbieden. Wat ze er niet bij vertellen is dat de kosten op deze manier een stuk hoger uit zullen vallen dan wanneer je je lening bij een kredietverstrekker afsluit. De gemiddelde winkel heeft een veel hoger rentepercentage dan de meeste kredietverstrekkers. Op deze manier betaal je te veel, let hier op!

elektrische fiets financieren

Tot welke hoogte kan ik een elektrische fiets financieren via een lening?

Je kan onze elektrische fiets financieren bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen voor je elektrische fiets tegen welke lasten. Vervolgens gaat Oversluiten.nl, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit te kijken wat je voordeligste optie is. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Persoonlijk advies

In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan wat jouw elektrische fiets financieren mogelijkheden zijn. Wij nemen je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.1. Bovendien is onze dienst gratis. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

Stappenplan elektrische fiets financieren bij Oversluiten.nl

  • Check in de calculator hierboven wat je kan lenen tegen welke lasten
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de lening samen af
  • Jij kan genieten van je nieuwe elektrische fiets!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*