Hypotheek OversluitenHypotheken

Finqus hypotheek oversluiten

Kan je je Finqus hypotheek oversluiten?

Je kan je Finqus hypotheek oversluiten. Je kunt ervoor kiezen om bij de Finqus te blijven, of om te wisselen naar een andere bank. Ook kun je ervoor kiezen om van hypotheekvorm te wisselen. In de meeste gevallen bespaar je op je maandlasten omdat je een lagere rente krijgt.

Kan je je Finqus hypotheek oversluiten?

Ja, je kan je Finqus hypotheek oversluiten. Dit kan je doen om verschillende redenen. Je kan je Finqus hypotheek oversluiten naar een goedkopere rente, een betere hypotheekvorm of van bank wisselen. in alle gevallen ga je er financieel op vooruit omdat je maandlasten omlaag gaan

Waarom je Finqus hypotheek oversluiten?

Als je al wat onderzoek naar het oversluiten van je hypotheek hebt gedaan, weet je dat er naast mogelijke besparingen van duizenden euro’s ook enkele kosten gemaakt worden bij het oversluiten van de hypotheek. Mensen met een Finqus hypotheek hebben vaak een ‘oudere’ hypotheek, wat meestal gepaard gaat met een hoge rente. Hoe hoger de rente op je Finqus hypotheek hoe hoger de besparing is bij het Finqus hypotheek oversluiten naar een lagere rente.

Een groot onderdeel van de oversluitkosten is de oversluitboete. Mensen met een Finqus hypotheek hebben vanaf heden geen boetes meer! Het is nu mogelijk om je Finqus hypotheek over te sluiten zónder een boete te betalen. Deze twee redenen geven aan dat het de ideale omstandigheden zijn om je Finqus hypotheek over te sluiten. In onderstaand artikel leggen we alles tot in de puntjes voor je uit.

Wat is een oversluitboete?

Als een hypotheek eerder wordt afgelost dan dat er is vastgesteld tijdens het schrijven van de hypotheekakte, moet er een boete betaald worden. Deze boete bestaat dan uit de inkomsten die de geldverstrekker misloopt, oftewel de rente die je eigenlijk zou hebben betaald als je de hele hypotheek bij deze geldverstrekker zou hebben laten lopen. Van alle kosten die er verbonden zitten aan het hypotheek oversluiten is de boete vaak het grootst. Ontzettend fijn dus dat als jij je Finqus hypotheek wil oversluiten, je niet te maken hebt met een eventuele boete.

Als je je hypotheek oversluit, sluit je als het ware een nieuwe hypotheek af om de oude te kunnen aflossen. Als de besparing die de nieuwe hypotheek biedt niet meer is dan de oversluitboete, is oversluiten meestal geen optie. Doordat er op de Finqus hypotheek geen boete meer rust is je Finqus hypotheek oversluiten altijd voordelig.

Finqus hypotheek oversluiten

Finqus hypotheek oversluiten zonder boete

Vanaf 1 april 2020 is het voor mensen die een hypotheek bij Finqus bank hebben lopen mogelijk om hun hypotheek af te lossen en dus over te sluiten zonder boete! Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en wellicht denk je dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is in dit geval niet!

Het zit namelijk zo: In het najaar van 2008 bereikte de kredietcrisis een hoogtepunt. Dit was niet binnen een paar maanden hersteld en als gevolg hiervan zijn er toen veel kredietverstrekkers failliet gegaan. Zo dus ook Finqus bank. Deze bank stond bekend om het feit dat ze, in tegenstelling tot andere banken, hele hoge hypotheken af konden sluiten. Dit kon wel oplopen tot 150% van de waarde van je woning! Als gevolg hiervan konden de hypotheekklanten voor lange tijd niet weg, aangezien de hypotheek waarde bij alle andere aanbieders maar 100% van de waarde van de woning mag zijn. De woning stond vaak onder water óf de kosten om te oversluiten waren aanzienlijk groter dan de besparing.

In bijna alle hypotheekcontracten van de Finqus bank staat dat klanten na 10 jaar boetevrij mogen overstappen. De Finqus bank is nu 10 jaar failliet, en dit betekent dus dat de oversluitboete komt te vervallen. De oversluitkosten zullen hierdoor dus heel laag uitvallen!

Extra besparen bij Finqus hypotheek oversluiten?

Zoals we al eerder hebben uitgelegd in dit artikel kan je, los van het ontbreken van de oversluitboete, extra besparen met het Finqus hypotheek oversluiten. Dit komt doordat de huidige hypotheek rentes historisch laag zijn en de meeste Finqus hypotheken zijn afgesloten tegen ontzettend hoge rentes, die 10 jaar geleden normaal waren.

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een rente van 5%, wat ontzettend hoog is. Er zijn echter Finqus hypotheek bezitters met een rente die nog enkele procenten hoger ligt.. Oftewel, een nog grotere besparing is mogelijk!

In combinatie met het ontbreken van de oversluitboete is je Finqus hypotheek oversluiten dé perfecte combinatie om geld te besparen op je vaste lasten.

Wat bespaar ik met mijn Finqus hypotheek oversluiten?

Je kan onze Finqus hypotheek oversluiten bespaarcalculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jij ongeveer kan besparen. Met een gratis en geheel vrijblijvende Finqus hypotheek oversluitofferte kom je hier precies achter. Oversluiten.nl doet zaken met alle hypotheekverstrekkers in Nederland, zodat we alle aanbieders voor je kunnen vergelijken.

Gratis Finqus hypotheek oversluiten adviesgesprek

Hoewel het oversluiten van de hypotheek veel voordeel kan opleveren komt er ook veel bij kijken, en dat kan spannend zijn. Bij Oversluiten.nl kan je een gratis en vrijblijvend telefonisch  Finqus hypotheek oversluiten adviesgesprek inplannen. Wij geven je, aan de hand van jouw persoonlijke situatie, informatie of oversluiten interessant is en wat er bij komt kijken. Je kan tijdens dit gesprek natuurlijk direct al je vragen stellen. Wil je bijvoorbeeld direct je hypotheek verhogen omdat je wil gaan verbouwen? Of verduurzamen? Of wil je je overwaarde laten uitbetalen? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs beantwoorden je vragen graag. Vervolgens mag je helemaal zelf bepalen wat je met die informatie doet! Onze klanten geven ons niet voor niets een 9.2.

Stappenplan hypotheek oversluiten bij Oversluiten.nl

  • Check in de Finqus hypotheek oversluiten calculator hieronder wat jij kan besparen
  • Ontvang een gratis offerte of plan een gratis telefonisch hypotheek oversluiten gesprek in met een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Bespreek je voordeel, vrijblijvend, met een van onze hypotheekadviseurs
  • De adviseur en jij ronden, mocht je dat willen, de Finqus hypotheek oversluiting samen af
  • Jij kan genieten van duizenden euro’s besparing en een nieuwe hypotheek!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*