Geld vrijmaken

Geld besparen op je huur, kan dat?

Kan je geld besparen op je huur?

Je kan geld besparen op je huur, maar een koopwoning is in de meeste gevallen sowieso voordeliger. mocht je toch huren, dan kun je besparen door huurtoeslag aan te vragen, of door aan de bel te trekken wanneer je te veel huurkosten betaalt. Dit gebeurt vaker dan je misschien denkt!

Huur gooi je weg en hypotheek los je af

Aan de hand van een eenvoudige berekening kunnen we uitleggen dat er een wereld van verschil zit tussen het huren en het kopen van een huis. Bij het kopen ben je namelijk véél beter uit. Zo maak je geld vrij!

Je koopt een huis met een maandlast van €800 of je huurt een huis voor €800 in de maand. De hypotheekrente zet je voor 30 jaar vast. Voor de huurwoning heb je geen recht op huurtoeslag omdat dit bedrag boven het maximum ligt waar je huurtoeslag over krijgt. Bij het kopen heb je wel recht op hypotheekrenteaftrek

Wat is de situatie over 10 jaar: Wat is de situatie over 20 jaar: Wat is de situatie over 30 jaar:
Door jaarlijkse huurstijgingen van 2% kost de huur inmiddels €975 per maand De huur bedraagt inmiddels €1189 per maand De huur bedraagt inmiddels €1449 per maand
De hypotheeklasten bedragen nog steeds €800 per maand De hypotheeklasten bedragen nog steeds €800 per maand De hypotheeklasten zijn nul en je huis is hypotheekvrij. Je hebt ook nog eens overwaarde van honderdduizenden euro’s achter de hand, slim bezig!

Ontdek of kopen of huren beter voor jou is

We denken dat bovenstaande berekening wel aantoont wat het grote voordeel is van kopen ten opzichte van huren. Je investeert geld in je eigen financiële situatie! Ontdek via onze huur of koop calculator wat het beste bij jou persoonlijke situatie past.

geld besparen op je huur

Besparen wanneer je toch moet of wil huren

Natuurlijk is niet iedereen in staat om iets te kopen. Dan is de enige mogelijkheid om een woning te huren. We houden even in het achterhoofd dat kopen beter is voor je financiële situatie en dat je hiermee moet starten wanneer je de kans krijgt. In de tussentijd kan je kijken hoe je kan besparen op je huur. Hier volgen enkele tips:

Veel mensen weten dat je met een bepaald inkomen en bepaalde huurprijs in aanmerking kan komen voor huurtoeslag. Check dit ook zeker, want dit kan je een leuke besparing op je huurlasten op leveren. Wat veel mensen echter niet weten is dat je je huurprijs kan laten controleren en dat je je investeringen in de huurwoning terug kan krijgen.

Checken of je te veel huur betaalt

De huurprijzen blijven als maar stijgen, maar is deze huurstijging ook wel terecht? Er zijn regels met betrekking tot de huurprijs die de eigenaar vraagt. Jij kan een huurprijscheck doen, en wanneer je volgens de regels teveel huur betaalt kun je, mede via hun hulp, een lagere huurprijs afdwingen en zo geld besparen op je huur.

Geld besparen op je huur bij opknappen huurwoning

Wanneer je uit een huurwoning gaat en het gehuurde door jouw wijzigingen in waarde gestegen is, is er sprake van ‘ongerechtvaardigde verrijking’ voor de verhuurder. Je kan dan hiervoor een schadevergoeding eisen. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden die je goed door moet lezen. Het is altijd het makkelijkste, voor beide partijen, als je alvorens begint met opknappen hier over communiceert met de eigenaar. Zo kunnen jullie afspreken voor wie deze kosten zijn of dat jullie de kosten eventueel delen. Zo kun je stiekem best wat geld besparen op je huur.

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*