Hypotheken

Geld besparen op je hypotheek: Kan dat?

Betaal je net zoals bijna iedere Nederlander meet hypotheek dan je zou willen? Je kan geld besparen op je hypotheek! Hoe? Oversluiten.nl geeft op deze pagina antwoord op die vraag en meer!

Kan je besparen op je hypotheek?

Als je wil besparen op je hypotheek kan dat op verschillende manieren. Je kan je hypotheek oversluiten naar een hypotheek met een voordeligere rente. Daarbij kan je ook een nieuwe rentevast periode afsluiten bij zowel je eigen als een nieuwe bank.

Besparen op je huidige hypotheek, kan dat?

Jaren geleden heb je jouw hypotheek waarschijnlijk goed geregeld naar de beschikbare mogelijkheden, maar door de sterke daling van de hypotheekrente kan het waarschijnlijk nu véél beter. Wanneer je je hypotheek oversluit naar een lagere rente kun je honderden of zelfs duizenden euro’s per jaar besparen. Ons advies is om eens te berekenen of het goedkoper kan. Het mooie is, je kunt het binnen één minuut eenvoudig zelf berekenen. Het is ook nog eens gratis! Probeer het maar eens met onze gratis hypotheek oversluiten bespaar calculator.

Wil jij álles weten over het oversluiten van de hypotheek? Bekijk dan onze complete hypotheek oversluiten gids!

geld besparen op je hypotheek

Ik wil een hypotheek gaan afsluiten, hoe kan ik besparen?

Heb je nog geen eigen huis, maar wel plannen voor het kopen van een huis? Je hebt de aankoop perfect getimed. De huizenprijzen zijn sterk gestegen, maar de hypotheekrentes juist sterk gezakt. Kijk altijd naar een actueel overzicht met de laagste hypotheek standen om alle verschillende hypotheek aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kiezen van een hypotheek doe je namelijk met beleid. De hypotheek bepaalt namelijk voor dertig jaar grotendeels jouw vaste lasten.

Lagere hypotheekrente bij je eigen bank

Je hebt verschillende mogelijkheden om je hypotheeklasten te verlagen bij je eigen bank. Het voordeel dat het oplevert is afhankelijk van onder anderen je hypotheekvorm en hoelang je rente nog vast staat. Je hebt de volgende mogelijkheden om te besparen op je hypotheek:

  • Je kan extra aflossen, dit is mogelijk wanneer je woning meer waard is dan je hypotheekschuld.
  • Overstappen, hierbij stap je over naar een rente die lager is bij dezelfde of een andere hypotheekaanbieder. Over de resterende rentevaste periode betaal je wel vaak een boeterente.
  • Alsnog een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) aanvragen, als de woningwaarde maximaal €405.000 bedraagt.

Zit je bij een dure bank, dan is het vaak voordeliger om te kiezen voor een hypotheekrente bij een andere hypotheekaanbieder. Houd hierbij alleen wel rekening dat de verlaging in maandlasten moet opwegen tegen de extra kosten die je bij deze optie maakt. De kosten die je maakt bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere hypotheekaanbieder zijn: de boeterente, notaris- en advieskosten. Onze onafhankelijke adviseurs kijken graag vrijblijvend met je mee, om te zorgen dat je de laagste hypotheekrente krijgt.

besparen op je hypotheek

Ga voor onafhankelijk, betaalbaar en passend advies. 

Wij bij Oversluiten.nl pleiten voor onafhankelijk advies, maar verliezen daarbij de hoogte van de kosten niet uit het oog! We helpen je graag zoeken naar de laagste maandlasten, maar daar stoppen we niet. We zorgen ook dat de advies- en bemiddelingskosten afgestemd zijn op jouw adviesbehoefte. Kies je nieuwe hypotheek en de adviseur daarom kritisch. Bij de gekende banken en hypotheekadviseurs, bemerken we regelmatig onverwachte hypotheekadvieskosten. Al die prachtige kantoren en de vele overhead kosten moeten natuurlijk betaald worden.  Richt je daarom eens op de kantoren die voornamelijk online werken.  Zo stemmen wij de advieskosten bij Oversluiten.nl af op jouw behoefte en de daadwerkelijke werkzaamheden. 

Mocht je nog vragen hebben over het besparen op je hypotheek, neem dan vooral contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*