Geld vrijmaken

8 tips voor geld besparen op je zorgverzekering

Wil jij geld besparen op je zorgverzekering? Oversluiten.nl geeft je in dit artikel 8 tips om dat waar te maken! Dan kun je meteen beginnen met stoppen met teveel geld te betalen iedere maand!

Kan je geld besparen op je zorgverzekering?

Om geld te besparen op je zorgverzekering kun je onder andere alleen zorg verzekeren waar je gebruik van gaat maken, op jaarbasis betalen, je eigen risico verhogen, goed opletten op dubbele verzekeringen en controleren of je recht hebt op zorgtoeslag.

1. Verzeker alleen zorg waar je gebruik van gaat maken.

Het probleem is dat je juist niet weet waar je medische kosten voor moet maken, maar er zijn veel dekkingen waar je zeker geen gebruik van gaat maken. Bijvoorbeeld van alternatieve geneeswijzen maak je geen gebruik als je er niet in gelooft. Een man hoeft bijvoorbeeld geen uitgebreide dekking voor zwangerschappen en bevallingen. En als je een kunstgebit hebt heeft een tandartsverzekering geen zin. Op deze manier ga jij meer besparen op je zorgverzekering!

2. Heb je een aanvullende zorgverzekering echt nodig?

De belangrijkste zorg zit in de wettelijk verplichte basisverzekering. Maak je nooit medische kosten? Mogelijk kun je de aanvullende zorgverzekering de deur uit gooien. Die paar tientjes in de maand kun je beter in de zak houden.

3. Vertrouw niet blind op een collectieve zorgverzekering

De meeste Nederlanders zijn verzekerd in een collectief contract via de gemeente, de werkgever of een ledenorganisatie. Het collectief verzekeren geeft recht op een korting, maar de meeste mensen weten niet dat ze eigenlijk veel te veel betalen. Het kortingspercentage wekt de illusie van goedkoop, maar in de praktijk valt het vaak anders uit.

Hier vergelijk je de zorgverzekering premies snel en eenvoudig.

4. Betaal op jaarbasis

Sommige verzekeraars geven je korting op het moment dat je jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks. In sommige gevallen is deze korting ongeveer 3 procent, wat best veel geld kan zijn.

5. De budgetverzekering

Een budgetpolis heeft lagere premie dan de natura of restitutiepolis, maar ook minder contracten met ziekenhuizen. Dit wil zeggen dat als je naar een ziekenhuis gaat waar een contract mee is, je rekening volledig wordt vergoed. Zoniet, dan moet je een percentage van het zelf betalen. Dit bedrag kan een percentage zijn van tussen de 50% en 80%.

Deze polis kan je dus veel geld besparen, maar het is wel belangrijk dat je weet of jouw ziekenhuis een contract heeft lopen. Neem dit mee in je overweging.

geld besparen op je zorgverzekering

6. Eigen risico verhoging

Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie. Uiteraard betekent dit wel dat wanneer je een vergoeding uit je verzekering krijgt, je wel verplicht je eigen risico moet betalen. Neem dit mee in je overweging.

7. let op voor dubbele verzekeringen

Het is mogelijk dat je soms al dekking hebt voor bepaalde zaken. Als je bijvoorbeeld medische kosten in het buitenland wil dekken, dan kan dit zowel via je zorg als je reisverzekering. Het is belangrijk dat je oplet dat je dit niet bij beide verzekeringen dekt, want dan betaal je dubbel.

8. Zorgtoeslag

Het lijkt heel voor de hand liggend, maar toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat iemand een zorgtoeslag heeft. In veel gevallen heb je recht op zorgtoeslag. Deze toeslag krijg je maandelijks van de belastingdienst uitbetaald om je te helpen je zorgverzekering te betalen. Dit kan je helpen veel te besparen op je zorgverzekering!

Door deze tips na te lopen kun jij ervoor zorgen dat je maximaal gaat besparen op je zorgverzekering, om zo je maandlasten drastisch te verlagen. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*