Hypotheken

Hypotheek meenemen naar een nieuwe woning

Kan je je hypotheek meenemen naar een nieuwe woning?

Je kan een lopende hypotheek niet zomaar meenemen naar een nieuwe woning omdat deze aan de oude woning vast zit. Verhuizen word gezien als een nieuwe aanvraag, wat betekent dat er een nieuwe hypotheek berekend moet worden. Voor uitzonderingen is er de meeneemregeling.

De meeneemregeling

Sommige banken hanteren een meeneemregeling. Dit wil zeggen dat je de bestaande hypotheek of lening meeneemt naar de nieuwe woning, inclusief de rentevoorwaarden, resterende rentevast periode en de openstaande schuld. Daarbovenop komt ook nog een aanvullende hypotheek zodat je het nieuwe huis volledig kan betalen.

Als je een nieuwe woning koopt, kun de volgende dingen doen:

  1. Je oude hypotheek volledig aflossen en een compleet nieuwe hypotheek afsluiten voor het nieuwe huis met de bijbehorende rente.
  2. Je lost je oude hypotheek af en neemt de oude rente mee naar je nieuwe hypotheek. Dan neem je ook de rentevoorwaarden mee. Je behoudt je oude rente op het moment dat de nieuwe hypotheek in dezelfde tariefgroep valt. Een nieuwe woning is echter vaak duurder, wat betekent dat de hypotheek verhoogd moet worden.

De meeneemregeling is vooral interessant als je huidige hypotheek een lagere rente heeft dan de nieuwe hypotheek. Verder bepaalt de bank altijd zelf of je aan de voorwaarden die zij hebben ingesteld voldoet.

Je hypotheek meenemen naar een nieuwe woning, wat is voordelig?

Verhuizen naar een nieuwe woning heeft gevolgen voor je hypotheek. Hierbij zijn er verschillende hypotheek opties die, afhankelijk van jouw situatie, voordeliger zijn dan andere. Je kan je hypotheek meenemen naar een nieuwe woning, je hypotheek oversluiten en meenemen naar een nieuwe woning of een gehele nieuwe hypotheek afsluiten. In sommige gevallen moet deze ook verhoogd worden. Vaak kan je je hypotheek gewoon meenemen naar een nieuwe woning, maar kan je hier ook nog op besparen.

Hierdoor is dit een belangrijke zaak, waarbij naar veel factoren moet worden gekeken. Check zelf al wat je kan besparen met het oversluiten van je hypotheek. Oversluiten.nl zoekt het graag, gratis en geheel vrijblijvend, voor je uit wat de voordeligste optie is om je hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning. Hiervoor kan je een gratis offerte opvragen.

hypotheek meenemen naar een nieuwe woning

Wat doet Oversluiten.nl nog meer voor je?

Naast dat wij op zoek gaan naar de meest voordelige optie om je hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning, leveren wij nog een stukje gratis service. Wanneer je via Oversluiten je hypotheek afsluit/meeneemt naar je nieuwe woning blijven we je namelijk bijstaan met advies. We geven je informatie over de eventuele inzet van makelaars, geven hulp bij het vaststellen van de vraagprijs, geven ondersteuning in de verkooponderhandeling, controleren het koopcontract en informeren over de overdracht. Neem vrijblijvend contact op als je hier vragen over hebt.

Persoonlijk advies

In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan hoeveel jij precies kan besparen maar nemen wij je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en welk fiscaal voordeel er is voor jouw persoonlijke situatie. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.1.

Stappenplan hypotheek meenemen naar nieuwe woning

  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je voordeel met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de hypotheek oversluiting samen af
  • Jij kan genieten van je nieuwe woning!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*