Hypotheek OversluitenHypotheken

Hypotheek oversluiten op oudere leeftijd

Kan je je hypotheek oversluiten op oudere leeftijd?

Je kan een hypotheek oversluiten op oudere leeftijd. Echter is een overlijdensrisicoverzekering vaak wel een vereiste. Dit omdat de bank dan gegarandeerd is dat ze geen inkomsten missen in geval van overlijden. Banken kunnen eigenlijk geen maximale leeftijd aan een hypotheek verbinden.

Op je 80e nog een hypotheek oversluiten (met looptijd van 30 jaar)

Aan het afsluiten of oversluiten van een hypotheek zit in principe geen maximale leeftijd. Belangrijke factoren bij het oversluiten van je hypotheek zijn het inkomen en de waarde van het huis. Op hogere leeftijd is het vaak niet meer mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, maar daar maken geldverstrekkers geen probleem van. Hark dus euro’s binnen met het oversluiten van je hypotheek naar een bank met een lage rente en gunstige voorwaarden.

De kans dat je 110 jaar wordt is klein. Toch vinden geldverstrekkers het geen probleem om je op hogere leeftijd een hypotheek te verstrekken met een looptijd van 30 jaar als je bijvoorbeeld 80 jaar oud bent. Banken weten namelijk dat het onderpand (het huis) het uitgeleende geld verzekert. Na het overlijden van de huiseigenaren gaat het huis over op de nabestaanden. Zij kunnen het huis weer verkopen en met de verkoopopbrengst de schuld aflossen.

hypotheek oversluiten op oudere leeftijd

Is het inkomen hoog genoeg om op oudere leeftijd over te sluiten?

Bij de beoordeling of je het gewenste bedrag aan hypotheek kunt krijgen wordt vanaf 10 jaar vóór het begin van jouw pensioenleeftijd (volgens de AOW) ook gevraagd naar de hoogte van het pensioeninkomen. Bij een sterke teruggang in het inkomen na pensionering kan het gebeuren dat het oversluiten van de hypotheek niet lukt omdat het pensioeninkomen te laag is.

Met een grote overwaarde kun je eenvoudiger de hypotheek oversluiten, ook als je op leeftijd bent

Met een riante overwaarde in het huis kan het oversluiten van de hypotheek alleen nog maar mislopen op de hoogte van het inkomen. Ook voor een naar verhouding kleine hypotheek kan het vaak uit om over te sluiten. Uiteraard moeten de kosten van het oversluiten het voordeel niet overtreffen, maar daar waken onze hypotheekadviseurs over. Ze kunnen voor jou uitrekenen of het oversluiten van de hypotheek überhaupt zin heeft.

Bij het hypotheek oversluiten op oudere leeftijd ook gelijk een deel van de overwaarde opnemen

Naast het oversluiten naar een goedkopere hypotheek, kun je er ook gelijk voor kiezen om een deel van de overwaarde op te nemen. Voor het oversluiten moet je namelijk toch al kosten maken. Het gaat bijvoorbeeld om de notariskosten, de taxatiekosten en de kosten voor het advies en de bemiddeling. Je sluit de hypotheek over en je neemt bijvoorbeeld €25.000 aan overwaarde op. Dit bedrag kun je gebruiken om te reizen of om je kinderen of kleinkinderen een bedrag te schenken. Ook met een hogere leeftijd zijn er dus nog meerdere mogelijkheden met de hypotheek. Oversluiten kan je een besparing geven op de maandlasten en mogelijk ontvang je ook nog een bedrag dat je vrij kunt besteden.

Wat kan jij besparen met hypotheek oversluiten op oudere leeftijd?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw hypotheek op oudere leeftijd? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaar overzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op je hypotheek als je wil oversluiten op oudere leeftijd. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen als je een oudere leeftijd hebt en jij je hypotheek wil oversluiten.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet!

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*