Waarvoor kan ik lenen?

Kan je een stacaravan financieren?

Kan je een stacaravan financieren?

Je kan een stacaravan financieren met zowel een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een aankoop op afbetaling. In de meeste gevallen is de persoonlijke lening het meest voordelig, omdat je daar de beste rente krijgt en je precies weet wanneer je bent afgelost.

Welke opties zijn er voor stacaravan financiering?

Wanneer je graag een nieuw of tweedehands stacaravan wil kopen maar zelf niet kan financieren zijn er gelukkig meerdere opties. Je kan je stacaravan financieren middels een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, kopen op afbetaling en in sommige gevallen is een hypotheek, deels, mogelijk.

Op deze pagina gaan we in op alle mogelijkheden, geven we de beste mogelijkheden aan per situatie en kan je berekenen voor hoeveel jij een stacaravan kan financieren. De vraag “Kan je een stacaravan financieren?” wordt hieronder uitgebreid beantwoord.

1: Stacaravan financieren met een doorlopend krediet

Het is mogelijk om je stacaravan te financieren met een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet heb je een opname limiet waarbij je geld kan aflossen. Over het opgenomen gedeelte betaal je vervolgens rente. Je stacaravan financieren met een doorlopend krediet wordt gezien als onverstandig. De rentes op doorlopende kredieten liggen namelijk erg hoog, waardoor je maandlasten om je stacaravan te financieren erg hoog zijn.

De rentes liggen vaak rond de 7%. Daarnaast heb je de mogelijkheid om constant geld op te nemen, waardoor sommige mensen in geld nood blijven zitten omdat ze structureel blijven opnemen en aflossen. Hierdoor komt er, voor sommige mensen, geen eind aan de lening.

kan je een stacaravan financieren

2: Stacaravan financieren met een persoonlijke lening

De tweede en, in de meeste gevallen, de beste optie om een stacaravan te financieren: een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag en spreek je van te voren af binnen welke tijd je de lening aflost. Hierdoor is er op voorhand veel duidelijkheid. Daarnaast is je stacaravan financieren via een persoonlijke lening ook de goedkoopste optie (als een hypotheek niet mogelijk is). Je kan een persoonlijke lening afsluiten om je stacaravan te financieren tegen slechts 3,9% rente. Let wel op dat je voor een persoonlijke lening niet direct naar je huisbank gaat.

Hier betaal je namelijk een hogere rente dan bij gespecialiseerde banken. Het is altijd slim om een onafhankelijk tussenpersoon bij meerdere banken een offerte te laten opvragen. Dit is ook nog eens gratis en volledig vrijblijvend!

Voor hoeveel kan ik een stacaravan financieren via een lening?

Je kan onze stacaravan financieren lening bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel je maximaal kan lenen voor je stacaravan tegen welke lasten.

3: Stacaravan financieren door koop op afbetaling

Het is mogelijk om een stacaravan te financieren middels koop op afbetaling. Dit lijkt op het eerste oog wellicht aantrekkelijk, maar er zitten een paar flinke nadelen aan. Allereerst de kosten. Vaak liggen de rentes voor het financieren van een stacaravan middels koop op afbetaling op meer dan 5%. Het komt zelfs voor dat dit percentage tot 14% gaat.

Daarnaast kleven er nog een paar nadelen aan. In sommige gevallen ben je, na volledige afbetaling, nog steeds geen eigenaar van de grond of de stacaravan . Daarnaast heb je vaak ook geen inspraak over de financieringsperiode, wat je bij een persoonlijke lening wel hebt. Je kan dus niet kiezen in hoeveel jaren je het bedrag terug wil betalen (en dus hoeveel rente je betaalt)

Wil je toch voor deze financieringsvorm kiezen? Maak dan goede afspraken met de aanbieder over wie aan het eind van de betaling eigenaar is en welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot betaalperiodes.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*