LenenLening Oversluiten

Lening meenemen in je hypotheek

Kan je je lening meenemen in je hypotheek?

Je kan je lening meenemen in je hypotheek als je genoeg overwaarde op je hypotheek hebt. Je kan deze overwaarde opnemen om je lening mee af te lossen. Zo verhoog je wel je hypotheek maar neem je als het ware de lening mee in je hypotheek. Dit zorgt vaak voor lagere maandlasten.

Kun je een lening meenemen in een hypotheek?

Voor huiseigenaren zijn het mooie tijden. De Hypotheekrentes zijn absurd laag en de huizenprijzen zijn ontploft in de afgelopen jaren. Dit is vooral goed nieuws als je naast de hypotheek ook nog een lening hebt. Ook de rentes op leningen (consumptief krediet) zijn sterk gezakt, maar ze zijn nog steeds hoog als je het vergelijkt met de hypotheekrentes.

Kun je jouw lening in de hypotheek stoppen?

Voor het samenvoegen van je lening en je hypotheek is een belangrijke voorwaarde het hebben van overwaarde in je huis. Alleen met een overwaarde willen banken nadenken over het inbouwen van je lening in een hypotheek. Een tweede belangrijke vereiste is dat je de hypotheeklasten volgens de geldverstrekker kunt dragen. Voornamelijk de verhouding tussen schuld en marktwaarde bepaalt het rente aanbod in deze constructie.

De betaalde hypotheekrente is na het oversluiten niet meer volledig aftrekbaar

De hypotheekrente die je betaalt voor de hypotheek op de eigen woning is aftrekbaar van het inkomen. De rente voor consumptief krediet niet. Dat blijft ook zo na het inbrengen van de lening in je hypotheek. Na het samenvoegen van je lening met de hypotheek heb je dus een aftrekbaar deel van de hypotheekrente en een niet aftrekbaar deel.

lening meenemen in je hypotheek

Kies je voor samenvoegen? Ga dan gelijk ook je hypotheek oversluiten

Als je toch al iets aan je hypotheek gaat veranderen en toch al naar de notaris moet, pak het dan gelijk grondig aan. Als je in jouw hypotheek nog vastzit aan een naar verhouding hoge hypotheekrente is dit je kans om ook gelijk de hypotheek over te sluiten voor lagere maandlasten. Het is zelfs mogelijk dat je de lening inbrengt in je hypotheek en toch op lagere maandlasten uitkomt voor je hypotheek.

Kijk niet alleen naar lage maandlasten

We kunnen je helpen aan de laagst mogelijke maandlasten, maar we kijken verder dan alleen de maandlasten. Het samenvoegen van je lening in je hypotheek heeft namelijk ook een nadeel. In een persoonlijke lening los je de schuld binnen een aantal jaar af. Door het samenvoegen met de hypotheek duurt het aflossen langer, of het aflossen blijft zelfs volledig achterwege. Een goed onderbouwd advies is belangrijk bij het oversluiten of het samenvoegen van schulden.

Wil je meer weten over het oversluiten van je lening en hypotheek? Vraag dan hieronder een gratis adviesgesprek aan of download ons stappenplan voor het oversluiten van je lening.

Hoeveel kan ik besparen bij het lening meenemen in de hypotheek?

Heb je nog vragen over het meenemen van je lening in de hypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op zowel je lening als je hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten en het opnemen van de lening.

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*