LenenLeningen Samenvoegen

Leningen samenvoegen

Heb je meerdere leningen lopen en ben je aan het overwegen om deze samen te voegen? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Hier vindt je alle informatie die je nodig hebt over het samenvoegen van leningen om een weloverwogen keuze te maken.

Kan je leningen samenvoegen?

Je kan meerdere leningen samenvoegen. Dit betekent dat je één nieuwe lening afsluit om daarmee alle huidige schulden in één keer af te lossen. Dit is vaak goedkoper, omdat de rente voor één lening vaak lager uitvalt dan meerdere rentes op lagere leningen.

Welke leningen kan je samenvoegen?

Je hebt vaak meer leningen lopen dan je je realiseert. Natuurlijk zijn er de bekende leningen zoals doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Maar vergis je niet, ook rood staan op je bankrekening of creditcard is een vorm van lening schuld. Gelukkig kun je in de meeste gevallen ook deze leningen samenvoegen. De volgende leningen kun je samenvoegen:

  • Persoonlijke lening
  • Creditcard
  • Rood staan op je betaalrekening
  • Doorlopend krediet
  • Postorderbedrijven
  • Flitskredieten
  • Koop op afbetalingen
leningen samenvoegen

Waarom zou je je leningen samenvoegen?

Het samenvoegen van je leningen brengt veel voordelen met zich mee. Om je te helpen in dit beslissingsproces staan alle voordelen hieronder op een rijtje. Meer informatie over de 5 voordelen van het samenvoegen van je leningen vindt je in dit artikel.

Voordeel 1: Door het samenvoegen van je leningen heb je maar één openstaande schuld bij één bank. Hierdoor heb je in één oogopslag inzicht in wat je aan schuld hebt openstaan. Hierdoor zul je nooit voor onverwachte verassingen te komen staan. Om al je leningen samen te voegen kies je natuurlijk voor de bank met de laagste rente. Een onafhankelijk financieel adviseur zoekt gratis voor je uit wat voor jou de goedkoopste optie is om je leningen samen te voegen.

Voordeel 2: De rente op een lening van bijvoorbeeld €20.000 is lager dan de rente op een lening van €5.000. Hier profiteer je van als je al je leningen samenvoegt. Je maandlasten zullen aanzienlijk omlaag gaan door de lagere rente. Vooral als je nu ook bedragen open hebt staan op een creditcard of als je roodstand hebt op je lopende betaalrekening. Dit noemen we ook wel de lening oversluiten.

Voordeel 3: Mocht je dit nodig hebben, kun je na het oversluiten van al je leningen naar dezelfde bank extra geld bijlenen.

Voordeel 4: Bij betalingsachterstanden hoef je maar een regeling te treffen met één bank/ geldverstrekker. Hierdoor behoudt je ook het overzicht.

Voordeel 5: Neem afscheid van de leningen die sluipmoordenaars zijn. Door leningen af te lossen waarvan de rente veel te hoog is, kan je veel geld besparen.

Leningen samenvoegen: Een praktijkvoorbeeld

Hoe voordelig is het samenvoegen van je leningen eigenlijk? Wij kunnen dit laten zien aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk.

Een gezin heeft voor €13.000 aan leningen. De leningen zijn als volgt opgebouwd:

  • Postorderbedrijven – €6.000
  • Creditcards – €5.000
  • Roodstand – €2.000

Dit zijn kostbare leningen, want hiervoor wordt 14% aan rente in rekening gebracht. De maandlast hiervoor bedraagt €247.

Het gezin belt met een onafhankelijk financieel adviseur om de leningen over te sluiten naar een persoonlijke lening. Een verstandig besluit, want ze krijgen het volgende voorstel:

Persoonlijke lening voor €15.000, met een rente van 4,4%. De maandlast komt op €154. Een bijkomend voordeel is dat ze €2.000 gestort krijgen. Dat bedrag kunnen ze gebruiken als buffer.

De maandlast zakt dus met €93 en ze hebben extra geld te besteden.

Kan je een lening samenvoegen met een hypotheek?

Samenvoegen van een persoonlijke lening met een hypotheek is mogelijk. Dit geld niet wanneer je overwaarde op je woning hebt of het hoogst mogelijke hypotheekbedrag hebt afgesloten. Mocht dit niet het geval zijn en heb je voldoende eigen vermogen, dan is het samenvoegen van persoonlijke lening met je hypotheek een mogelijkheid. Alle informatie die gaat over dit specifieke onderwerp, hebben wij hier voor jou op een rijtje staan.

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder
Kinderfonds-logo-online-variant-08

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*