LenenLening Afsluiten

Maandlasten lening 40.000 euro

Maandlasten lening 40.000 euro

De belangrijkste factor bij het afsluiten van een lening zijn natuurlijk de bijbehorende maandlasten. Deze lasten hangen af van je looptijd en de hoogte van de rente. Ook kan de leningvorm een rol spelen in de hoogte van je maandlasten.

Wat zijn maandlasten?

Als je een lening van €40.000,- afsluit betaal je per maand een deel aflossing en een deel rente. Voor een lening van €40.000,- is de laagst verkrijgbare rente 3,5%. Het is niet altijd zo dat een lening met een lagere maandtermijn, ook een goedkopere lening is. Dit heeft te maken met de looptijd van je lening. Kies je een langere looptijd? Dan wordt je maandtermijn lager. Kies je een kortere looptijd? Dan wordt je maandtermijn hoger. Het is alleen wel zo dat eenzelfde lening met een langere looptijd uiteindelijk hogere rentekosten zal hebben dan diezelfde lening met een kortere looptijd.

Meest populaire maandlasten lening 40.000 euro

Zoals je net hebt kunnen lezen, is het niet altijd zo dat een lager maandtermijn onder de eindstreep goedkoper is. We hebben voor de lening van €40.000,- euro de 3 meest populaire looptijden genomen, hierbij heb je verschillende maandlasten. Deze looptijden zijn: 120 maanden, 96 maanden en 72 maanden. In de afbeelding links zie je het resultaat.

Zoals je kan zien is bij elke lening de rente en het saldo gebleven: We kijken namelijk naar een lening van 40000 euro en daar betaal je op dit moment, bij de allergoedkoopste aanbieder, 3,5% rente over. Vervolgens zie je 3 verschillende maandtermijnen, looptijden en rentekosten. Rentekosten komen bovenop het saldo van je lening. Zoals je ziet nemen de rentekosten toe als de looptijd toeneemt.

Bij een looptijd van 120 maanden betaal je per maand maar €394,52, alleen betaal je in totaal €7.341,82 aan rente. Als je kiest voor een looptijd van 96 maanden stijgen je maandkosten naar €477,31 maar zakken de rentekosten naar €5.822,03. Als laatste is er nog de looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van €615,74 en rentekosten van €4.333,60.

maandlasten lening 40.000 euro

Welke €40.000,- lening looptijd moet ik kiezen?

Heb je per maand veel hoge kosten en kan je niet veel geld per maand missen? Dan is het misschien verstandiger om een langere looptijd te kiezen. Zo kan je wél de lening van €40.000,- afsluiten, maar merk je er maandelijks minder van. Verdien je goed en kan je een hogere maandlast financieel gezien wel aan? Kies dan voor een kortere looptijd. Je zal dan namelijk in totaal minder kosten maken. Wil je in gesprek over welke maandlasten het best passen bij jou passen voor een lening van €40.000,-? Plan dan een gratis adviesgesprek in óf vul een gratis offerte formulier in. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over wat voor jou de meest passende lening en looptijd is!

De goedkoopste maandlasten lening 40.000 euro

Hierboven is al vermeld dat de looptijd een factor is die van invloed zijn op de maandlasten van je lening. Je maandlasten voor een lening van €40.000,- kunnen dan ook sterk verschillen afhankelijk van de keuze van de looptijd. Naast de looptijd is rente natuurlijk een belangrijke factor. In onze berekeningen gaan we uit van de laagst verkrijgbare rente op de markt, omdat wij deze voor je kunnen regelen.

Deze mogelijkheid voor deze lage rente is echter geen vanzelfsprekendheid. Veel mensen gaan namelijk voor een lening van €40.000,- meteen naar hun huisbank, zoals de Rabobank, ING of ABN Amro. Hierdoor heb je echter niet de goedkoopste maandlasten voor je €40.000,- lening. De rentes zijn namelijk een stuk hoger bij je huisbank. Hierdoor ben je niet verzekerd van de laagste maandlasten en is het zonde dat je extra betaald. Laat dus altijd een onafhankelijk financieel adviseur voor jou de beste deal zoeken. Dit is ook nog eens helemaal gratis!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden! Heb je nog vragen over de maandlasten lening 40.000 euro? Neem dan contact met ons op!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*