Verhuizing FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Nieuwbouw financieren

Kan je nieuwbouw financieren?

De meest voorkomende manier om nieuwbouw te financieren is via de hypotheek. Dit kan in de vorm van een tweede hypotheek of je huidige hypotheek verhogen. Als het gaat om een hoofdwoning, kun je maximaal 100% van de waarde gefinancierd krijgen met de hypotheek.

Nieuwbouw financieren, wat is de goedkoopste manier?

Je hebt een mooi stuk grond gevonden om een nieuw huis te gaan bouwen of je hebt een leuk nieuwbouwproject gevonden. Voordat het daadwerkelijk van jou kan worden moet je natuurlijk weten of je het kan veroorloven. Of je de nieuwbouw kan betalen hangt vooral af van de hoogte van de hypotheek die je kan krijgen. Deze hypotheek hangt weer af van je vaste inkomen en van je financiële verplichtingen. Oversluiten.nl helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek zodat jij je nieuwbouw kan betalen!

Bijzonderheden nieuwbouw financieren

Het financieren van een nieuwbouw project werkt net iets anders dan het financieren van een bestaande woning. Een paar bijzonderheden zijn:

Nieuwbouw in termijnen betalen

Bij de aankoop van een bestaande woning wordt de koopsom in één keer betaald. Bij de aankoop van een nieuwbouw project wordt dit in termijnen gedaan. Deze rekeningen worden betaald doormiddel van het bouwdepot. De prijs die je voor de eerste betaling betaalt, hangt af van hoever de bouw is gevorderd.

Bouwdepot

Ondanks dat je de nieuwbouwwoning in termijnen betaald, wordt de financiering in één keer geregeld. De hypotheek die je afsluit wordt op een speciale rekening gezet waar je alleen bij kan om deze termijnen te betalen. Dit noemen ze het bouwdepot. Alle rekeningen die je van je aannemer krijgt en ook alle andere rekeningen die je binnen krijgt omtrent de nieuwbouwwoning, worden hiervan betaald.

Bouwrente

Bij aankoop van een nieuwbouwproject komt bouwrente om de hoek kijken. Deze rente betaal je aan de aannemer, omdat deze kosten maakt voor de woning voordat hij er geld voor krijgt. Er zijn twee soorten bouwrente, namelijk de bouwrente over de periode voor de aankoop en de periode na de aankoop.

Nieuwbouw financieren

Dubbele woonlasten

Hou er rekening mee dat je tijdens de bouw van je nieuwbouwhuis dubbele woonlasten heeft. Je betaalt zowel in termijnen de kosten van je nieuwbouwhuis, als de huur/hypotheek van je bestaande woning. Daarom is het verstandig om hier van te voren goed over na te denken.

Hoeveel geld kan ik lenen voor nieuwbouw?

Je kan onze nieuwbouw financieren bereken calculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jouw nieuwbouw financiering ongeveer maximaal kan bedragen tegen welke lasten. Vervolgens gaat Oversluiten.nl, gratis en geheel vrijblijvend, voor jou op onderzoek uit om hier precies achter te komen. Wij vergelijken de goedkoopste aanbieders die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Persoonlijk advies

In ons persoonlijk advies geven wij niet alleen aan wat jouw nieuwbouw financieren mogelijkheden zijn. Wij nemen je ook mee door het volledige traject. We geven stap voor stap uitleg wat alles inhoudt en wat je beste opties zijn. Onze klanten geven ons voor dit traject een 9.1. Bovendien is onze dienst gratis. Wij krijgen namelijk provisie van de kredietverstrekker, jij hoeft ons dus niks te betalen.

Stappenplan geld lenen voor nieuwbouw

  • Check in de calculator hierboven wat je kan lenen tegen welke lasten
  • Ontvang een gratis offerte en vrijblijvend advies
  • Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs
  • De adviseur en jij ronden de lening samen af
  • Jij kan genieten van je nieuwbouw!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*