Hypotheek OversluitenHypotheken

OHRA hypotheek oversluiten

Kan je je OHRA hypotheek oversluiten?

Je kan je OHRA hypotheek oversluiten. Je kunt ervoor kiezen om bij OHRA te blijven, of om te wisselen naar een andere bank. Ook kun je ervoor kiezen om van hypotheekvorm te wisselen. In de meeste gevallen bespaar je op je maandlasten omdat je een lagere rente krijgt.

Waarom je OHRA hypotheek oversluiten?

Als je al wat onderzoek naar het oversluiten van je hypotheek hebt gedaan, weet je dat er naast mogelijke besparingen van duizenden euro’s ook enkele kosten gemaakt worden bij het oversluiten van de hypotheek. OHRA is onderdeel van Delta Lloyd. Samen met Nationale-Nederlanden zijn zij samen één bedrijf geworden. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt dit ook gedaan bij de Nationale-Nederlanden. Mensen met een OHRA hypotheek hebben daardoor vaak een ‘oudere’ hypotheek, wat meestal gepaard gaat met een hoge rente.

Hoe hoger de rente op je OHRA hypotheek, hoe hoger de besparing is bij het Robeco Direct hypotheek oversluiten naar een lagere rente. Een groot onderdeel van de oversluitkosten is de oversluitboete. Mensen met een OHRA hypotheek hebben een heel lage boete! Het is nu namelijk niet meer mogelijk om een OHRA hypotheek af te sluiten, waardoor de boetes heel laag uitvallen. Deze twee redenen geven aan dat het de ideale omstandigheden zijn om je OHRA hypotheek over te sluiten. In onderstaand artikel leggen we alles tot in de puntjes voor je uit.

Wat is een oversluitboete?

Als een hypotheek eerder wordt afgelost dan dat er is vastgesteld tijdens het schrijven van de hypotheekakte, moet er een boete betaald worden. Deze boete bestaat dan uit de inkomsten die de geldverstrekker misloopt, oftewel de rente die je eigenlijk zou hebben betaald als je de hele hypotheek bij deze geldverstrekker zou hebben laten lopen. Van alle kosten die er verbonden zitten aan het hypotheek oversluiten is de boete vaak het grootst. Ontzettend fijn dus dat als jij je OHRA hypotheek wil oversluiten, je te maken hebt met een lage boete.

Als je je hypotheek oversluit, sluit je als het ware een nieuwe hypotheek af om de oude te kunnen aflossen. Als de besparing die de nieuwe hypotheek biedt niet meer is dan de oversluitboete, is oversluiten meestal geen optie. Doordat er op de OHRA hypotheek een lage boete rust, is je OHRA hypotheek oversluiten vrijwel altijd voordelig.

OHRA hypotheek oversluiten met lage boete

Oversluiten is dus pas aantrekkelijk als de kosten voor het oversluiten minder zijn de besparing van het oversluiten. De producten van OHRA worden niet meer uitgegeven, waardoor een lage boete betaald moet worden bij het oversluiten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en wellicht denk je dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is in dit geval niet!

Het zit namelijk zo: Als de boete berekend wordt zijn er aantal dingen nodig om vooraf te weten. De hoogte van de boete ligt namelijk aan de huidige rente van je hypotheek, de rente voor dezelfde hypotheek als je die nu af zou sluiten, de resterende rentevast periode en het boetevrije aflosbedrag. Hoe hoger deze rente uitvalt, des te lager de boete. Aangezien het feit dat OHRA geen nieuwe financiële producten meer aanbiedt, is deze rente heel hoog en dus de boete laag.

OHRA hypotheek oversluiten

Extra besparen bij OHRA hypotheek oversluiten?

Zoals we al eerder hebben uitgelegd in dit artikel kan je, los van het hebben van een lage oversluitboete, extra besparen met het OHRA hypotheek oversluiten. Dit komt doordat de huidige hypotheek rentes historisch laag zijn en de meeste OHRA hypotheken zijn afgesloten tegen ontzettend hoge rentes, die meer dan 10 jaar geleden normaal waren.

In combinatie met het hebben van een lage oversluitboete is je OHRA hypotheek oversluiten de perfecte combinatie om geld te besparen op je vaste lasten.

Wat bespaar ik met mijn OHRA hypotheek oversluiten?

Je kan onze OHRA hypotheek oversluiten bespaarcalculator gebruiken om erachter te komen hoeveel jij ongeveer kan besparen. Met een gratis en geheel vrijblijvende OHRA hypotheek oversluitofferte kom je hier precies achter. Oversluiten.nl doet zaken met alle hypotheekverstrekkers in Nederland, zodat we alle aanbieders voor je kunnen vergelijken.

Gratis OHRA hypotheek oversluiten adviesgesprek

Hoewel het oversluiten van de hypotheek veel voordeel kan opleveren komt er ook veel bij kijken, en dat kan spannend zijn. Bij Oversluiten.nl kan je een gratis en vrijblijvend telefonisch OHRA hypotheek oversluiten adviesgesprek inplannen. Wij geven je, aan de hand van jouw persoonlijke situatie, informatie of oversluiten interessant is en wat er bij komt kijken. Je kan tijdens dit gesprek natuurlijk direct al je vragen stellen. Wil je bijvoorbeeld direct je hypotheek verhogen omdat je wil gaan verbouwen? Of verduurzamen? Of wil je je overwaarde laten uitbetalen? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs beantwoorden je vragen graag. Vervolgens mag je helemaal zelf bepalen wat je met die informatie doet! Onze klanten geven ons niet voor niets een 9.2.

Stappenplan OHRA hypotheek oversluiten bij Oversluiten.nl

  • Check in de OHRA hypotheek oversluiten calculator hierboven wat jij kan besparen
  • Ontvang een gratis offerte of plan een gratis telefonisch hypotheek oversluiten gesprek in met een onafhankelijke hypotheekadviseur
  • Bespreek je voordeel, vrijblijvend, met een van onze hypotheekadviseurs
  • De adviseur en jij ronden, mocht je dat willen, de OHRA hypotheek oversluiting samen af
  • Jij kan genieten van duizenden euro’s besparing en een nieuwe hypotheek!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden