HypothekenOverwaarde

Overwaarde bij ABN-AMRO

Overwaarde bij ABN-AMRO

ABN-AMRO heeft een speciale hypotheek voor het opnemen van de overwaarde uit het huis, namelijk de Overwaarde Hypotheek. Aan welke voorwaarden moet je voldoen en is het een optie om je hypotheek over te sluiten?

Na het verkopen van je huis krijg je de overwaarde uitgekeerd. Ook zonder te verkopen kun je iets met de overwaarde. Aanvullend op jouw ABN-AMRO hypotheek kun je een extra hypotheek op het huis nemen. Je kiest bijvoorbeeld voor het verbouwen van je huis of voor het plaatsen van zonnepanelen. De overwaarde kunnen gepensioneerden ook gebruiken voor het verruimen van het inkomen. 

Hoeveel overwaarde heb ik in mijn huis?

Met een hypotheek bij ABN-AMRO kun je zelf eenvoudig nakijken hoeveel hypotheek je nog op je huis hebt. Dat doe je door in te loggen bij de bank en te kiezen voor de optie ‘Mijn Hypotheek’. Weten wat je nog aan hypotheek hebt, is stap één. Nu moet je nog ongeveer weten wat jouw huis waard is. Als er onlangs vergelijkbare huizen in jouw buurt verkocht zijn, kun je de waarde van jouw huis daar aan afleiden. Door het verminderen van de vermoedelijke verkoopprijs met de hypotheekschuld, weet je wat de fictieve overwaarde in jouw huis is. 

Overwaarde investeren in het huis

De overwaarde haal je uit het huis door het nemen van een tweede hypotheek. ABN-AMRO schiet je in dit geval een bedrag voor met de overwaarde als onderpand. Ga je het geld gebruiken voor het verduurzamen of het verbouwen van het huis? Het benodigde bedrag stort ABN-AMRO dan in een bouwdepot. Dit is een speciale rekening waarvan je alle kosten voor het verbouwen of het verduurzamen kunt betalen. Denk bijvoorbeeld aan facturen van de aannemer of bonnetjes van de bouwmarkt. Onder voorwaarden is de betaalde hypotheekrente voor de tweede hypotheek aftrekbaar. 

overwaarde bij abn-amro

Overwaarde niet investeren in het huis

Met de Overwaarde Hypotheek haal je ook overwaarde uit het huis, maar ga je het vrijgekomen bedrag niet investeren in het huis. Je koopt er bijvoorbeeld een caravan of een camper voor of je vult jouw pensioeninkomen aan met het extra bedrag. Bij deze optie krijg je na het ondertekenen van de hypotheekstukken het opgenomen bedrag gestort op je bankrekening. Je kunt vervolgens zelf kiezen waar je het geld aan uitgeeft. 

Met de Overwaarde Hypotheek de overwaarde maandelijks opnemen

Bij ABN-AMRO heb je een extra optie voor het uitbetalen van de overwaarde. Je kunt er namelijk voor kiezen om de overwaarde maandelijks uit te laten keren. Je laat bijvoorbeeld iedere maand €500 uitkeren ter aanvulling op jouw pensioeninkomen. De maandelijkse betalingen gaan door tot de opgenomen overwaarde op is. Na iedere opname wordt er weer een extra schuld bij je hypotheek opgeteld. Hierdoor stijgen maandelijks de hypotheeklasten.

De Overwaarde Hypotheek van ABN-AMRO heeft nog een extra voordeel. Er geldt een garantie die jou beschermt tegen een sterke daling van de huizenprijzen. Hierdoor kun je op langere termijn niet met een restschuld blijven zitten doordat de hypotheekschuld hoger is dan de verkoopwaarde van het huis. Na het afsluiten van de Overwaarde Hypotheek kun je de hypotheek niet meer extra verhogen. 

Of je hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker

Afhankelijk van de hoogte van de hypotheekrente en de voorwaarden in hypotheken, kun je ook kiezen voor het oversluiten van de hypotheek. Je ruilt ABN-AMRO in en je gaat over naar een andere geldverstrekker. Dit doe je alleen als een andere financiële instelling jou een veel beter voorstel kan doen. De verschillen in de hoogte van de hypotheekrente kunnen groot zijn. Hetzelfde geldt voor de voorwaarde van de diverse geldverstrekkers.

Wil je weten waar jouw mogelijkheden liggen en wil je de overwaarde in jouw huis gebruiken? Onze hypotheekadviseurs kunnen met jou bespreken wat de mogelijkheden binnen ABN-AMRO zijn en wat de voordelen zijn van het oversluiten van de hypotheek naar een andere partij.

Benieuwd naar de actuele rentestanden? Deze kun je hier terugvinden. Heb je verder nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*