Verbouwing FinancierenWaarvoor kan ik lenen?

Persoonlijke lening verbouwing

Kun je een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing?

Je kan een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing. De persoonlijke lening is de meest gekozen lening voor een verbouwing in Nederland. Hoeveel je kan lenen hangt af van je inkomsten en bestaande maandlasten. De bank controleert deze twee factoren om te bepalen of jij de nieuwe maandlasten kan dragen.

Persoonlijke lening verbouwing

Als je een verbouwing wil financieren heb je verschillende opties. Alle financieringsopties, met alle voor- en nadelen, hebben we voor je uitgewerkt en kan je hier vinden. Op deze pagina leggen we je alles uit over de persoonlijke lening als verbouwing financieringsvorm. We gaan op alles in. Van de voordelen en nadelen tot hoe je een maximale persoonlijke lening kan berekenen.

Persoonlijke lening 

De persoonlijke lening is een veel gekozen financieringsvorm voor verbouwingen. Bij een persoonlijke lening betaal jij het geleende bedrag in gelijke delen terug middels een vast maandbedrag. Hierbij is er variatie in de looptijd van de lening, wat gevolgen heeft voor je maandlasten. Je kan in samenspraak met de lening verstrekker zelf een looptijd kiezen. De maximale looptijd van een persoonlijke lening voor een verbouwing is 15 jaar.

Een persoonlijke lening is de goedkoopste én verstandigste financieringsoptie voor een verbouwing wanneer je dit niet kan financieren via je hypotheek. In onderstaand hoofdstuk wordt dit verder toegelicht en zijn alle voor- en nadelen uitgewerkt.

persoonlijke lening verbouwing

Voor- en nadelen persoonlijke lening verbouwing

De goedkoopste manier om een verbouwing te financieren is via de hypotheek. De hypotheekrentes liggen namelijk een stuk lager dan de rentes op een lening. Het is echter alleen mogelijk om een verbouwing te financieren via je hypotheek wanneer hier ruimte voor is. De hypotheeksom mag namelijk maximaal 100% van de waarde van de woning zijn. Daarnaast heb je, als je een aanpassing wil doen aan je hypotheek, ook te maken met kosten voor de hypotheek adviseur. Past de beoogde verbouwings som niet in de hypotheek of wegen de hypotheek kosten niet op tegen het rente voordeel dan is de persoonlijke lening de beste optie voor een verbouwing financiering.

Wanneer financieren via de hypotheek afvalt en een lening als optie overblijft dan is de persoonlijke lening de beste optie. Een persoonlijke lening is namelijk goedkoper én veiliger dan een verbouwingslening of doorlopend krediet. De rentes liggen namelijk hoger op een doorlopend krediet en bij de verbouwingslening van  je huisbank. Het enige voordeel van een doorlopend krediet is de opnamemogelijkheid. Wanneer je een langer project hebt waarvan de kosten nog onbekend zijn dan is dit wel een interessante optie. Een bijkomend nadeel is dat je hierbij geen vast bedrag gaat aflossen, waardoor veel mensen continu blijven lenen omdat de mogelijkheid er is.

Voordelen

 • Voordeliger dan een doorlopend krediet of een verbouwingslening
 • Veiliger leenproduct dan een doorlopend krediet
 • Gratis af te sluiten
 • Snel afsluiten: kan binnen één dag
 • Zelf de looptijd, en hiermee indirect de maandlasten, bepalen
 • Belastingteruggave in box 1

Nadelen

 • Minder voordelig dan wanneer je kan financieren via de hypotheek

Persoonlijke lening verbouwing berekenen

Je kan met onze persoonlijke lening voor verbouwingen calculator snel en eenvoudig uitrekenen wat je maximaal kan lenen voor je verbouwing. Je kan vervolgens gratis en geheel vrijblijvend met een financieel adviseur bespreken welke keuze je hebt in de looptijd en wat dit voor gevolgen heeft voor je maandlasten. Voor het advies of afsluiten van een lening hoef je nooit te betalen.

Ben je nog niet zeker of een persoonlijke lening of financiering via de hypotheek voordeliger of beter voor je is? Een financieel adviseur kijkt het gratis en vrijblijvend voor je na.

Belastingvoordeel persoonlijke lening verbouwing

Een persoonlijke lening voor je woning is gelukkig fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat een persoonlijke lening voor een verbouwing ook fiscaal aftrekbaar is. De rente over de persoonlijke lening is aftrekbaar in box 1. Gelukkig geeft deze financieringsvorm je extra voordeel, al zij het via een omweg van de belastingdienst. Bij een hypotheek heb je dit voordeel ook. Alleen bij een doorlopend krediet heb je geen belastingvoordeel op een lening voor een verbouwing.

Stappenplan persoonlijke lening verbouwing

 1. Lees je in op onze complete verbouwing financieren pagina.
 2. Onderzoek welke optie het best bij je past om je verbouwing mee te financieren.
 3. Weet je niet zeker welke financiering het beste bij je past? Middels een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kom je er achter.
 4. Wil je een persoonlijke lening voor je verbouwing? Bereken dan middels onderstaande tool wat je kan lenen!
 5. Met een gratis offerte krijg je via de mail inzichtelijk aangeleverd wat je kan lenen en welke opties je hebt in de maandlasten.
 6. De adviseur en jij ronden de persoonlijke lening voor je verbouwing af, jij hoeft slechts een paar documenten aan te leveren. De adviseur doet de rest!
 7. Jij kan genieten van je verbouwing!

Heb je vragen over de actuele rente? Die kun je hier altijd terugvinden!

Related

Related

Geld vrijmaken
01 maart 2024
Inkomstenbelasting 2024: 6 dingen waar jij op moet letten.
Lees verder
Geld vrijmaken
26 januari 2024
De eerste salarisstrook van 2024, ben jij er op vooruit gegaan?
Lees verder
BankenoverzichtGeld vrijmaken
25 november 2022
Finqus/DSB lening oversluiten
Lees verder

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Maximale hypotheek berekenen

Binnen één minuut, geheel vrijblijvend

Overwaarde berekenen in één minuut, geheel vrijblijvend

Bereken de mogelijkheden

Verduurzamingshypotheek

Bereken de mogelijkheden

Seniorenhypotheek

Bereken de mogelijkheden

Lening berekenen

Bereken de mogelijkheden

Contact

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*